İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZNAVRUZ ASANSÖR YERİNE MERDİVENLERİ KULLANIN - Son Dakika
Güncel

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZNAVRUZ ASANSÖR YERİNE MERDİVENLERİ KULLANIN

OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, günlük yarım saat yürüyüşle başta diyabet olmak üzere, kalp damar hastalıkları ve hipertansiyonun büyük bir kısmının önlediğini belirterek, 'Vatandaşlarımızdan özellikle birkaç durak öncesinde araçlardan inerek eve yürümelerini tavsiye ediyoruz.

04.10.2022 11:58  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, günlük yarım saat yürüyüşle başta diyabet olmak üzere, kalp damar hastalıkları ve hipertansiyonun büyük bir kısmının önlediğini belirterek, 'Vatandaşlarımızdan özellikle birkaç durak öncesinde araçlardan inerek eve yürümelerini tavsiye ediyoruz. Yine asansörlü olan binalarımızda asansörü terk edelim yürüyerek merdivenleri çıkalım' dedi.

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla fiziksel aktivite etkinliği düzenlendi. Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'ndan başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda biten etkinliğe Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı. Etkinlik sonunda, İl Sağlık Müdürlülüğü tarafından oluşturulan stantta katılımcıların boy ve kilo ölçüleri alındı, bilgilendirici broşürlerden dağıtıldı.

GÜNLÜK YARIM SAAT FİZİKSEL AKTİVİTE YAPIN

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle kamu kurumlarının desteğiyle farkındalık yürüyüşü yapıldığını belirterek, Bütün dünyada, özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezite bizim en büyük düşmanlarımızdan bir tanesi. Maalesef Türkiye'de Avrupa'nın en obez ülkelerinden bir tanesi. Pandemi süreci nedeniyle fiziksel aktivitenin unutulduğu bir süreçte İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza yürüyüş nedeniyle bir farkındalık oluşturmaya geldik. Obeziteyle birlikte başta diyabet olmak üzere hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıkları, kas eklem hastalıklarının artığını biliyoruz. Bütün vatandaşlarımıza özellikle işe gidiş ve çıkışlarında günlük yarım saat bir fiziksel aktivite yapmasını istiyoruz dedi.

GÜNLÜK YARIM SAAT YÜRÜYÜŞ, BİRÇOK HASTALIĞI ÖNLÜYOR

Yapılacak fiziksel aktivitenin temposunun özellikle iki kişinin birlikte yürüdüğü bir süreçte konuşarak belli bir temponun üzerindeki yürümesi şeklinde olduğunu dile getiren Dr. Öznaruz, 'Günlük yarım saatle yürüyüşle birlikte başta diyabet olmak üzere, kalp damar hastalıkları ve hipertansiyonun büyük bir kısmını önlediğini biliyoruz. Yine diyabetli hastalarımızın özellikle fiziksel aktivite başta olmak üzere kilolarını bizim istediğimiz vücut kitle indeksinin altına düşürdüğü an itibariyle insanlarımızın yüzde 80'inin ilaçtan kurtulduğunu düşündüğümüzde ne kadar önemli bir iş yaptığımızı, kendisi sağlığımıza ne kadar önem verdiğimizi burada ortaya koyuyoruz. Evlerimize giderken birkaç durak öncesinde araçlardan inerek yürümeliyiz. Alışverişe gittiğimiz an itibariyle alışveriş merkezlerinde iki yüz, üç yüz metre uzağa araçlarımızı park ederek yürüyelim. Yine asansörlü olan binalarımızda asansörü terk edelim yürüyerek merdivenlerimizi çıkalım' diye konuştu. (DHA)

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZNAVRUZ ASANSÖR YERİNE MERDİVENLERİ KULLANIN
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZNAVRUZ ASANSÖR YERİNE MERDİVENLERİ KULLANIN - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart Ayında 46 Bin 846 Yolcuya Hizmet Verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart Ayında 46 Bin 846 Yolcuya Hizmet Verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, Mart ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 349 oldu ve toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.

  • Kars Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı
    13:56 Kars Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı

    Kars Belediye Meclisi, yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'in başkanlığında yapılan toplantıda, meclis başkanlık divanı ve diğer komisyonların seçimleri yapıldı.

  • Denizli'de kaybolan 3 ilkokul öğrencisi bulundu
    13:54 Denizli'de kaybolan 3 ilkokul öğrencisi bulundu

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kaybolan 3 ilkokul öğrencisi, bir camide geçirdikleri gece sonrasında polis tarafından bulundu. Ailelerine teslim edilen çocuklar sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Maltepe'de park halindeki araçların üzerine ağaç devrildi
    13:53 Maltepe'de park halindeki araçların üzerine ağaç devrildi

    Maltepe'de sağanak ve rüzgarın etkisiyle park halindeki otomobil ve minibüsün üzerine ağaç devrildi. Olay sonucunda sokak trafiğe kapanırken, itfaiye ekipleri devrilen ağacı keserek yolun tekrar trafiğe açılmasını sağladı.


Advertisement