İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'ndan Charlie Hebdo Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'ndan Charlie Hebdo Eleştirisi

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu\'ndan Charlie Hebdo Eleştirisi

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Charlie Hebdo dergisinin karikatürünü eleştirerek, “Peygamberimize yapılan hakareti hiçbir Müslüman’ın ahlakı kaldıramaz. Böyle bir fikir hürriyeti olamaz, bunu kınıyorum” dedi.

17.01.2015 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Charlie Hebdo dergisinin karikatürünü eleştirerek, "Peygamberimize yapılan hakareti hiçbir Müslüman'ın ahlakı kaldıramaz. Böyle bir fikir hürriyeti olamaz, bunu kınıyorum" dedi.

Ankara'da Sirkeli Hz. Ebubekir Camii Derneği tarafından Pursaklar Belediyesi'nin katkılarıyla Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Ömer Döngeloğlu ile Söyleşi' programında Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatı anlatıldı. Kur'an tilaveti ile başlayan program, Ömer Döngeloğlu'nun sohbetiyle devam etti. Programa AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Pursaklar İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, Pursaklar Belediye Başkanı Yardımcısı Vedat Demir, Dernek Başkanı Ahmet Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkileyici anlatımı ile gönüller arası kardeşlik bağı vurgusu yapan Döngeloğlu, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini eleştirdi. "Peygamberimizi çirkin bir surette çizdiler" diyen Döngeloğlu, "Peygamberimize yapılan hakareti hiçbir Müslüman'ın ahlakı kaldıramaz. Böyle bir fikir hürriyeti olamaz. Bunu kınıyorum. Bizim tepkimiz şu olmalı; Efendimizin hayatını en iyi şekilde öğrenmek, onun güzel sözlerini ezberlemek, hayatını örnek almak" dedi.

Günümüzde köleliğin şekil değiştirdiğini belirten Ömer Döngeloğlu, "Marka kölesi olduk. Bizleri markaların kölesi yaptılar. Hz. Muhammed'i (s.a.v.) anlamak, yaşamak gerekir. Dinimizi doğru öğrenmek için Rasulullah'ın hayatını iyi öğrenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren programın sonunda Hz. Ebubekir Camii Dernek Başkanı Ahmet Arslan, Ömer Döngeloğlu'na çiçek takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'ndan Charlie Hebdo Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement