İlçeyi karıştıran kokunun nedenini zabıtalar nöbet tutarak buldu - Son Dakika
Güncel

İlçeyi karıştıran kokunun nedenini zabıtalar nöbet tutarak buldu

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, zabıta ekipleri çevreye rahatsızlık veren kokuyu tespit etmek için nöbet tutarken, kanalizasyona kimyasal atıkları döken vidanjörleri tespit etti.

18.10.2019 12:06  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Dilovası ilçesini uzun süredir rahatsız eden kokunun kaynağını bulmak için gece nöbet tutan zabıta ekipleri, kanalizasyona kaçak olarak kimyasal atıklar döken vidanjörleri suçüstü yakaladı. Kimyasallarla ilçeyi kokuya boğan firmaya 1 milyon 860 bin TL ceza kesildi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesi Diliskelesi Mahallesi'nde nereden geldiği bilinmeyen bir koku uzun süre vatandaşları rahatsız etti. Konunun yetkililere bildirilmesinin ardından harekete geçen Dilovası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Hamza Şayir'in talimatıyla 24 saat koku nöbeti tuttu. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile ortak bir çalışma gerçekleştiren Dilovası Belediyesi ekipleri kokuya neden olan kimyasalları taşıyan vidanjörleri, kanalizasyon sistemine açılan rögara atık dökerken yakaladı. İlk belirlemelere göre vidanjörlerin içerisindeki kimyasal maddeler ile rögarlar içerisine bırakılan kimyasalların aynı olduğu tespit edilirken, firmaya 1 milyon 860 bin TL para cezası kesildi.

İlçeyi karıştıran kokunun nedenini zabıtalar nöbet tutarak buldu

EKİPLERİMİZ 24 SAAT NÖBET TUTTU

Konuyla ilgili açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, "Konunun hassasiyetini ve önemini bilerek, İl Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz ile birlikte çalıştık. Dilovası Belediyesi olarak, halkımızın sağlığı için zabıtalarımızla nöbet tutarak 24 saatlik denetimlerle söz konusu kimyasalları taşıyan vidanjörleri yakaladık. İlk belirlemelere göre yakalanan vidanjörlerin içerisindeki kimyasal maddeler ile rögarlar içerisine bırakılan kimyasalların aynı olduğu tespit edildi. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü alınan numuneleri incelemek üzere TÜBİTAK yetkililerine teslim etti" dedi.

İlçeyi karıştıran kokunun nedenini zabıtalar nöbet tutarak buldu
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in talimatıyla zabıtalar bölgede nöbet tuttu.

FİRMAYA 1 MİLYON 860 BİN TL CEZA

Firmaya ceza yazıldığını söyleyen Şayir, "Başka ilçelerden geldiği tespit edilen vidanjörlerin, lisanssız olduğu belgelendi. İlgili şirkete, lisansız araçlarla kimyasal taşınmasında dolayı 900 bin TL ceza, İnsan sağlığını tehlikeye atan kimyasalları izinsiz ve kaçak dökümden dolayı 900 bin TL ceza, DOSB iç tüzüğüne aykırı hareketten dolayı 60 bin TL ceza verilmiştir. Ayrıca yine DOSB iç tüzüğünde uymadığından dolayı şirketin faaliyet gösterdiği alanın enerji hatları kesilmiştir" diye konuştu.

İlçeyi karıştıran kokunun nedenini zabıtalar nöbet tutarak buldu

"İLÇEMİZE ZARAR VERECEK HADİSELERİN ÜSTÜNE GİDECEĞİZ"

Konuyu yakından takip etmeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Şayir, "Bunun yanı sıra kurumlarımız ile birlikte DOSB yönetimi de, kokunun müsebbibi firmanın cezalandırılması için de suç duyurusunda bulunmuştur. Dilovası Belediyesi olarak, Dilovası halkı adına bu işin peşini bırakmayacağımızı açıkça ifade etmek istiyoruz. Bu işe tevessül eden kuruluşun ve bundan sonra buna tevessül edecek kişi ve kişilerin bilmesini istiyoruz ki, artık eski Dilovası yok. Tüm Dilovalılar, ilçemize ve insanlarımıza zarar verebilecek en küçük hadisede dahi konunun üzerine ciddiyet ve kararlılıkla gideceğimizden emin olsunlar" ifadelerini kullandı.

İlçeyi karıştıran kokunun nedenini zabıtalar nöbet tutarak buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlçeyi karıştıran kokunun nedenini zabıtalar nöbet tutarak buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Bjj: Az vermissiniz firmaya kilit ondan sinra suclulara kastiyen adam oldurmekten hapise 9 0 Yanıtla Herkes Hukukçu : Kastiyen mi? O yeni cikti sanırım 2 5 V.ç: Son dakika haberlerinin en sevdiğim yanı Türkçeyi katlederek yapılan yorumlar ben güne gülen gözlerle başlamak için haberden çok yorumları okuyorum 0 0
  • Önsaf : Bu gözüdönmüş caniler uslanmaz ömür boyu hapis verinki bir canlının hayatını karartmanın bedelini ödemiş olsun 9 0 Yanıtla
  • Çevre Mühendisi: Nereye dökecek peki. Doğal ortamamı bıraksaydı. En doğrusunu yapmış amma velakin şehirin altyapısı doğru düzgün olmadığı için kanalizasyon sistemi yürümüyor. 1 6 Yanıtla Mühendis: Çevre mühendisi sen diplomanı kasap dükkanından mı aldın? 1 0 senin gibi çevre mühendisini: yav he he 0 0
  • engin: atıc hapse hepsini 6 0 Yanıtla
  • Adem84: Zabıta olması gereken esas işler bunlar. 2 0 Yanıtla
  • Korfezli murat: Hepsi yandaş firma. Cezaları iptal olur demedi demeyin. 1 1 Yanıtla
  • Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu
    18:47 Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu

    Düzce Üniversitesi öğrencileri, Hatay'ın Samandağ ilçesinde deprem sebebiyle hasar alan okulu yenilemek için iftar sofrası kurdu. Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu, Hatay'daki okulun ihtiyaçlarını karşılamak için iftar sofrası düzenledi. Öğrencilerin burslarından artırdıkları paralarla destek verildi. Okulun yenilenmesi için 10-14 Mayıs tarihlerinde bölgeye gidilecek.

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement