İlem'in 15'inci Yıl Mezunları Sertifikalarını Törenle Aldı - Son Dakika
Güncel

İlem'in 15'inci Yıl Mezunları Sertifikalarını Törenle Aldı

İlem\'in 15\'inci Yıl Mezunları Sertifikalarını Törenle Aldı

İlmi Etüdler Derneği’nin 15’inci dönem mezunları, hafta sonu yapılan törenle sertifikalarını aldı.

09.05.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlmi Etüdler Derneği'nin 15'inci dönem mezunları, hafta sonu yapılan törenle sertifikalarını aldı.

2001'den bu yana, üniversite öğrencilerine eğitim ve geliştirme hizmeti sunan İlmi Etüdler Derneği'nin (İLEM) 15'inci dönem mezunları, hafta sonu yapılan törenle sertifikalarını aldı. Tören öncesinde 'Kalemin, Sözün ve Yazmanın Sorumluluğu' başlığında bir konferans veren Yedi İklim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Aksal, İLEM çalışmalarının niteliğine ve mezunlarının sorumluluğuna değindi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde, gerçekleştirilen mezuniyet programının açılış konuşmasında, İLEM Başkanı Doç. Dr. Lütfi Sunar, bu mezuniyetin bir bitiş değil yeni bir başlangıç olduğunu; bugün yeni bir ilim yolculuğuna çıkıldığını ve aslında sorumluluklarının daha da arttığını söyledi.

Sunar, mezun olan öğrencilerin yapacakları çalışmalar ile İslam medeniyetinin geleceğine katkıda bulunmalarını beklediklerini ifade ederek öğrencilerin akademik çalışmalarındaki asıl başarının, kadim geleneğimizin birikiminden beslenerek gerçekleştirmeleri sonucunda olabileceğini vurguladı.

Program, 'Kalemin, Sözün ve Yazmanın Sorumluluğu' başlığıyla Yedi İklim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Edebiyatçı-Yazar, Ali Haydar Haksal'ın konferansıyla devam etti. Haksal, konuşmasında yazının insanlık için karşılığı olan sözlerin muhafaza edilmesinin değerine vurgu yaparak, kalem sahibi olanların sorumluluklarının farkında bireyler olmaları gerektiğini ifade etti.

Haksal, varlık aleminde var olan sözün, olduğu yerden çıkarılıp insanlığa sunulmasının büyük bir bilinç gerektiren, titiz bir iş olduğunu vurguladı. Haksal, Mehmet Akif, Necip Fazıl ve Sezai Karakoç'la devam eden edebiyat ve sanat geleneğimizin paralelinde bir ilim geleneğimizin oluşması gerektiğini ifade ederek İLEM'in bu konudaki çalışmalarını övdü.

Gençlerin bu ilim yolunu açabilmesi için her imkanı onlara sunmak gerektiğini, bu sebeple kendilerinin Yedi İklim uhdesindeki 50 bin ciltlik kütüphaneyi gençlerin hizmetine açmaktan memnun olduklarını belirtti.

Konferansların ardından düzenlenen sertifika dağıtım töreninde 33 öğrenciye sertifikaları İLEM yöneticileri ve hocaları tarafından takdim edildi. 15'inci dönemin ilk mezunu Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Talha Erdoğmuş, törende İLEM'in kendi hayatına yaptığı olumlu katkıya vurgu yaparak, öğrencilerin, sadece üniversitede verilen eğitimle yetinmemesi gerektiğini söyledi. Program, tüm mezunların sırasıyla sertifikalarını almasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlem'in 15'inci Yıl Mezunları Sertifikalarını Törenle Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement