İleri Kar Buz Eğitimi - Son Dakika
Güncel

İleri Kar Buz Eğitimi

İleri Kar Buz Eğitimi

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Eğitim ve Gelişim Programı kapsamında 2012 yılı içerisinde düzenlediği İleri Kar Buz Eğitimi'ni Kaçkar Dağı'nda gerçekleştirilecek.

01.09.2012 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Eğitim ve Gelişim Programı kapsamında 2012 yılı içerisinde düzenlediği İleri Kar Buz Eğitimi'ni Kaç kar Dağı'nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl Kaçkar Dağı'nda gerçekleştirilecek İleri Kar Buz Eğitim Programı Rize'de Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene Rize Valisi Nurullah Çakır, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve eğitim alacak 139 sporcu katıldı. Törende ilk olarak Karaca tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından dağlarda hayatlarını kaybetmiş dağcıların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşan Karaca, etkinliğin bir hafta süreceğini belirterek, "Dağcılık eğitimi 8 aşamada tamamlanıyor. Bunlardan 4'ü yaz, 4'ü kış eğitimleridir. Yaz eğitimleriyle başlayan süreç, kış eğitimleriyle devam edecek. Sporcular buradaki eğitimlerini tamamlayıp eğitimin sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olursa kış arama kurtarma eğitimini almaya hak kazanacak. Burada ki kamp eğitimin yedinci aşaması. 139 sporcumuz 14 çalıştırıcı ile alanda çalışma yapacak. Yaklaşık 72 saatlik ileri kar buz eğitimi verilecek. Bu kamp dağcılık eğitimi içinde, konu bakımından en yoğun olan ve çok sayıda dersin işlendiği bir eğitim. Derslerimizi hem teorik hem de uygulamalı olarak yapıyoruz. Derslerin teorik uygulamasını yapacağız" dedi.

KAÇKAR DAĞLARI EĞİTİM İÇİN EN UYGUN PARKUR

Karaca, Kaçkar Dağı'nın İleri Kar Buz Eğitimi için en uygun parkur olduğunu belirterek, "Kaçkar Dağı buzulu ileri kar buz eğitimi için çok uygun. Kaçkar dağı buzulu gibi Türkiye'de bir de Ağrı Dağı'nda var. Bu mevsimde kar buz eğitimi yapılabilecek alanlar Kaçkarlarda olduğu için başlıca tercih sebebimiz. 3 bin metre Kaçkar buzuluna 15 dakikalık mesafede. Burada kamp kuracağız. Her gün gruplar halinde Kaçkar buzulunda emniyet, tırmanma teknikleri, düşme ve yaralanmalara karşı alınacak tedbirler, konaklama teknikleri, donmaya karşı alınması gereken önlemler öğretilecek" diye konuştu.

Rize Valisi Nurullah Çakır ise burada yaptığı konuşmasında dağcılara başarılar dileyerek, "İleri kar buz eğitiminin Rize'de gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü biz yapılan bu sporun sadece bireysel değil toplumsal olarak da bir çok dönüşümleri olduğunu biliyoruz. Başımız sıkıştığında kamu kurum ve kuruluşları olarak veya bireysel olarak acaba arama kurtarma ekibi var mı, dağcı var mı diye bir çok kulübümüzün kapısının çalındığını da biliyorum. Sizleri önemsediğimiz bir göstergesidir burada olmamız. Sizin bu eğitimize olan sevdamızı ve mutluluğumuzu paylaşmak için buradayız. Başarılı geçeceğine inanıyorum. İskender Iğdır'lar aklımıza geliyor. Elbetteki bazı spor dallarının riskleri var. Yaradan sağlık ve afiyetle dönmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı. - RİZE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement