İletişim Başkanlığından terör örgütünün zulümlerini anlatan film - Son Dakika
Güncel

İletişim Başkanlığından terör örgütünün zulümlerini anlatan film

İletişim Başkanlığından terör örgütünün zulümlerini anlatan film

İletişim Başkanlığı, PYD/YPG'den kaçıp Türkiye'ye sığınan Kobanililerin (Ayn el-Araplılar) terör örgütünün zulümlerini anlattığı bir film hazırladı.

13.12.2019 11:09  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İletişim Başkanlığı, PYD/ YPG'den kaçıp Türkiye'ye sığınan Kobanililerin (Ayn el-Araplılar) terör örgütünün zulümlerini anlattığı bir film hazırladı.

Söz konusu filmde, 2011'de Suriye rejiminin bölgeyi PKK/YPG'ye teslim etmesinden sonra Kürt halkına yönelik daha da artan baskı, tehdit, hapis, zorla silah altına alma ve cinayet gibi muameleler bölge halkının tanıklığıyla gözler önüne seriliyor. Bölge sakinleri, PYD/YPG'nin kesinlikle Suriye Kürtlerini temsil etmediğini, bir terör örgütü olduğunu ve ideolojisinin de Kandil'e dayandığını vurguluyor. Filmde tüm dünyanın bu gerçeği görmesi gerektiğine vurgu yapan bölge halkından kişilerin "Türkiye tek başına bizi savundu, bizi korudu ve bize yapılan zulmü durdurdu. Türk halkı bize çok yardım etti" ifadelerine yer veriliyor. Hazırlanan filmi İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "Terör örgütü PYD/YPG'nin gerçek yüzünü yakından bilen bu 6 tanığa kulak verin" mesajıyla paylaştı.

Hazırlanan filmde yer alan Suriye Ulusal Meclisini kurmuş İnsan Hakları Ofisi yöneticilerinden olan Kobanili avukat ve siyasetçi Redif Mustafa, pek çok muhalif siyasi grupta yer alarak devrime katıldı. Televizyonlardaki söylemleri nedeniyle ölüm tehditleri alan ve 2011'de Türkiye'ye kaçmak zorunda kalan Mustafa, filmde esas Kürt sorununun Suriye'de olduğunu, Kobani halkının gerçek istekleriyle kimsenin ilgilenmediğini ifade etti. Kürtlerin Araplardan çok sığınmacı pozisyonuna düşürüldüğünü söyleyen Redif Mustafa, YPG zulmüne herkesin gözlerini kapattığını, muhalefetin de sesini kimsenin duymadığını belirtti. Mustafa, Suriyeli Kürtlere ev sahipliği yapan Türkiye'ye müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığında Dış Ticaret Müdürü olarak görev yapan Kobanili Abdülaziz Temo ise, PYD zulmünde kardeşini kaybetmiş. Ölüm kalım savaşında ailesinin yarısı Türkiye'ye, yarısı Avrupa'ya kaçan Temo, "350 bin Suriye Kürt Türkiye'ye kaçtı. Hepsi PKK/PYD zulmünden kaçıp, buraya sığındı" ifadelerini kullandı. Temo, PKK ve YPG'nin yapılan devrimi "Rojava" olarak adlandırmasının bir aldatmaca olduğunu, esas planın Suriye Kürtlerinin çıkarı için değil, Kandil'i Türkiye'ye karşı başarılı kılmak için olduğunu söyledi. Temo'ya göre PKK/YPG adeta ticari şirket gibi Kürt kanı üzerinden para kazanıyor.

Kobanili bir doktor olan Mihdi Davut ise, 2011 devriminden sonra Kürt bölgesinin PYD'ye teslim edilişi ile Kürtlerin çok ağır bir zulme maruz kaldığını belirtti. Davut, babasının da PYD tarafından hapse atıldığını söyledi. Rejimin masum çocukları hiçe sayarak küçücük çocukları zorla askere aldığından yakınan Mihdi Davut, 240 bin çocuğun ölmesiyle kimsenin ilgilenmediğini dile getirdi. Davut, Kürtlere hekim olarak yardım etmek istediğinde kendisine izin verilmediğini, kaçak çalışmak zorunda kaldığını belirterek, "Madem durum normale döndü, neden ben o toprakların bir çocuğu olmama rağmen ülkeme dönüp de çalışamıyorum?" dedi.

Rodi Mustafa da Mihdi Davut gibi Türkiye'ye sığınan Kobanili Kürtlerden. Aynı Mihdi Davut gibi çocuklara yapılan zulümlere dikkat çeken Mustafa, mahkumken kardeşiyle beraber köylere saklanarak Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını ve en büyük hayalinin herkesin bir an önce ülkesine dönebilmesi olduğunu ifade ederek, "Bırakın da Türkmen, Arap, Kürt, Mesihi, Asuri hep birlikte uyum içinde yaşayalım" ifadelerini kullandı.

Kobanili bir avukat olan ve uzun zaman siyasetle yakından ilgilenen Mustafa, Suriye rejiminin bölgeyi PYD'ye teslim etmesi ile esas zulmün başladığını belirtti. Çok baskı görmüş, tehditler almış ve kardeşi ile bacısının oğlu öldürülmüş olan Mustafa'ya göre Kürtleri Kürde düşman etmek yetmedi, Kürtlerle Arapları düşman ettiler. PKK'nın Kandil'den gelip Kürtleri kontrol

etmesini kabul etmediklerini belirten Mustafa, kapılarını açtığı için Türkiye'ye teşekkür etti.

2011'de kendisi için idam hükmü verilen, kardeşi öldürülen, Türkiye'ye kaçan, en büyük umudu ise bir an önce teröristlerden kurtulmak olan bir Kobanili de, "30 binden fazla Kürt genci telef oldu. Zorla PYD'ye katıldılar, nasıl işkence gördüklerine dair görüntüler var elimizde" ifadelerini kullanarak, PYD'nin köylerde insanları evlerinden edip, bomba yerleştirdiği dönemlerin unutulmaması gerektiğini, Türkiye'nin tek başına Kürtlere yapılan zulmü durdurduğunu kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İletişim Başkanlığından terör örgütünün zulümlerini anlatan film - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 2023 yılında terörle mücadelede İHA, SİHA ve İKU'larımız 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdi
    17:28 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 2023 yılında terörle mücadelede İHA, SİHA ve İKU'larımız 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin savunma sanayisinin gelişimi ve yerli üretim konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, 2023 yılında terörle mücadelede kullanılan İHA, SİHA ve İKU'ların toplamda 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayisinin dışa bağımlılığının azaldığı ve yerli üretimin arttığı vurgulandı.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    17:24 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, pas ve rondo çalışması yaptı. Sakatlığı devam eden Lubomir Satka ise antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları çalışma ile maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    17:22 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

  • Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
    17:21 Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren yabancı uyruklu şüpheli, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, İranlı olduğu öğrenildi.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı
    17:18 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Nevşehir'de başladı. Ankara, Konya, Mersin, Sivas, Kayseri ve Kırşehir'den birer takımın katıldığı müsabakalarda liderlik elde eden takım bir üst gruba terfi edecek. Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, organizasyonların eksiksiz olması nedeniyle TFF'nin Nevşehir'i tercih ettiğini belirtti.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti
    17:18 AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti

    AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek, çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. Esat Öztürk ise önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

  • İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı
    17:17 İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette çıkan yangında bin 350 metrekare kapalı alan tamamen yandı. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.


Advertisement