İletişim Ekimi" Etkinlikleri Başladı - Nuri Alço - Son Dakika
Güncel

İletişim Ekimi" Etkinlikleri Başladı - Nuri Alço

- Sinema sanatçısı Nuri Alço konuşması Düzce'de 'İletişim Ekimi' etkinlikleri başladı Sinema sanatçısı Nuri Alço: DÜZCE (AA) – Düzce'de ünlü sanatçı, yazar ve TV programcılarının yer aldığı İletişim Ekimi etkinlikleri Düzce Üniversitesi'nde başladı.

16.10.2018 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Sinema sanatçısı Nuri Alço konuşması Düzce'de 'İletişim Ekimi' etkinlikleri başladı

Sinema sanatçısı Nuri Alço:

DÜZCE (AA) – Düzce'de ünlü sanatçı, yazar ve TV programcılarının yer aldığı İletişim Ekimi etkinlikleri Düzce Üniversitesi'nde başladı.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliklerin ilk bölümünde Sinema Sanatçısı Nuri Alço öğrencilerle bir araya geldi.

"Yeşilçam, Sinema ve İletişim" adlı bir sunum yapan Alço, burada yaptığı konuşmada, Yeşilçam'ın, sevgiye laik insanlardan oluştuğunu söyledi.

Yeşilçam'da oyuncuların birbirine büyük saygısının olduğunu ifade eden Alço, "O zamanlar bir cefasını çektik ama işin başına geldiğimiz zaman, bir işi sevmek gerekir. Bir işi seviyorsan ondan başarılı olmaman mümkün değil. Bizim zamanımızda şimdiki gibi sinema okulları yoktu. Aktör, oyuncu olmak için bir ders yoktu. Bu içten gelen bir yetenektir." diye konuştu.

"Çok güzel zamanlardı onlar" diyen Alço, şöyle konuştu:

"Ama şimdiki nesle baktığınız zaman maalesef o sevgiyi o saygıyı göremiyorsunuz, çok üzülüyorsunuz. Onlar bir dizide oynuyorlar, bakıyorum konuşurken 'Filanca ünlü' diyorlar. Ne zaman ünlü oldu bu? Ne zaman şöhret oldu? Bir tane dizide oynadı, yolda yürüse kimse tanımaz, öyle kişilere maalesef ünlü diyorlar. Bu da yakışmıyor."

Gençlere yardımcı olmak istediğini fakat dönemde bir problem olduğunu aktaran sanatçı, "Sette dahi kopukluk var. Bizim zamanımızda haftada bir dinlenme olurdu. Bir hafta boyunca hiç kimse ne alkol alırdı he başka bir şey. Mümkün değil, çünkü ertesi gün çalışacak, yüzü-gözü şişecek. Biz yüzümüzle, fiziğimizle işimizi yapan insanlarız, maalesef şimdiki yeni nesilde daha paydos deniyor, herkes işçiye koşuyor. Odalara içkiler taşıyorlar, hepsi bir odada toplanıyorlar, kızlı-erkekli. Yani olmayacak hareketler ve son nesilde, ciddi söylüyorum, bir heves midir, nedir anlamıyorum. Uyuşturucu maalesef genç nesilde fazla, bunu da kanıyorum."

"Uyuşturucuya karşıyım"

Alço, genç nesilde bir problem olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ben gerçekten uyuşturucuya karşıyım. Bu kadar yıl hep uyuşturucu filmlerinde oynadım, kadın satan kötü adam, alkollü, uyuşturucu satan, onların patronu olan bir adamı oynadım. ve bunu iyi ki de oynamışım. Bir sosyal mesaj ve gençlere örnek olmak için bunları oynadım, yaptım. Fakat ne yazık ki şimdiki nesil bunları görebiliyoruz, çok üzücü olay bunlar. "

Alço, sinemanın önemli bir iletişim aracı olduğunu vurgulayarak "Ben gazoz olayını gösterdiysem, şimdi herkesin aklında fikrinde. Arkadaşlarımız üniversitelere gelirken anneanneleri, babaanneleri ilk söyledikleri lafları odur: Aman kızım tanımadığın birinin elinden bir şey içme. Bu yıllardır herkesin aklında olan bir şey."

Etkinliklerin ikinci oturumunda Hakla İlişkiler Uzmanı Betül Mardin de sahneye çıkarak İletişim Ekimi etkinliklerini düzenleyen ve katılan herkese teşekkür etti.

NTV Radyo Editörü İrem Gökbudak "Sosyal Medyada İletişim Anlayışı" başlıklı sunum yaparken radyo programcısı Serdar Gökalp ve Show Tv Magazin Servisi Haber Müdürü Ömür Sabuncuoğlu da öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Etkinlikler, 4 gün sürecek çeşitli oturum ve atölye çalışmalarıyla devam edecek

İletişim Ekimi" Etkinlikleri Başladı - Nuri Alço
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İletişim Ekimi' Etkinlikleri Başladı - Nuri Alço - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement