İlhan Berk'e "Ev Ziyareti" - Son Dakika
Güncel

İlhan Berk'e "Ev Ziyareti"

İlhan Berk\'e "Ev Ziyareti"

Nilüfer Belediyesi, sanat tarihi literatürüne girecek bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

11.10.2013 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi, sanat tarihi literatürüne girecek bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Beş yıl önce hayata veda eden şair-ressam İlhan Berk'in tablo ve özel eşyaları, belli bir üslup anlayışıyla Nazım Hikmet Kültürevi'nde sergileniyor. "İlhan Berk'e Ev Ziyareti" adlı sergide, Berk'in denemeleri, notları, mektupları, Bursa ve diğer şehirlerde çektirdiği fotoğrafların yanı sıra çalışma odası ile özel eşyaları yer alıyor. Realist bir üslupla hazırlanan sergi, ziyaretçiyi sanatçının dünyasına davet ediyor.

Sergi dolaysıyla Nilüfer Belediyesi tarafından sanatçının biyografisi ile eserlerinin yer arlığı bir de katalog bastırıldı. Sergi düzenlenen resepsiyonla açıldı. Resepsiyona Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanatçının oğlu Ahmet Berk ile yeni dönem şairlerden Gonca Özmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, açılış konuşmasında, İlhan Berk'in Bodrum'daki müzede bulunan eşyalarının ilk kez dışarı çıkarılarak Bursa'ya getirildiğini hatırlattı. Nilüfer'in bir sanat şehri olduğuna dikkat çeken Bozbey, kamuoyunu sanata daha fazla destek vermeye çağırdı.

"İlhan Berk'e Ev Ziyareti" adlı sergi 20 Kasım'a kadar açık kalacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlhan Berk'e 'Ev Ziyareti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement