İlhan Cavcav'ın Sakal Yasağına TFF Engeli - Son Dakika
Spor

İlhan Cavcav'ın Sakal Yasağına TFF Engeli

Gençlerbirliği Başkanı Cavcav'ın futbolculara sakal yasağı koyması çok zor; çünkü kurallar gereği kulüpler 'iç yönetmeliklerini' sezon öncesinde TFF'ye bildirmek zorunda.

17.11.2014 08:36  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın futbolculara sakal yasağı getirdiğini açıklaması tartışmaya yol açarken, talimatlar kulüplerin bu tür uygulamalarına sınırlama getiriyor. Cavcav, yasak gerekçesini 'Kulübümüzün yönetmeliğinde, futbolcu herkese örnek olacak' ibaresine dayandırırken, Profesyonel Futbolcuların Statü ve Transfer Talimatı'nın 24. maddesi, kulüplerin uyması gereken yükümlülükleri düzenliyor.

YÖNETMELİKLER SEZON ÖNCESİ BİLDİRİLMELİ

Bu maddenin, c fıkrasında; Kulüpler sezonun başlamasından en geç bir hafta önce, bir sonraki sezon uygulayacakları iç yönetmeliklerini ve/veya disiplin talimatlarını TFF'ye göndermek zorundadır. Kulüpler TFF'ye tescil ettirdikleri ve uygulayacakları iç yönetmeliklerini ve/veya disiplin talimatlarını imza karşılığında futbolcuya teslim veya noter aracılığı ile tebliğ eder" ibaresi geçiyor.

CEZA VERİLİRSE İŞLER KARIŞIR

Gençlerbirliği kulübünün, sezon öncesinde sakal yasağı ile ilgili bir konuyu detaylandırmadığı öğrenildi. Kulübün önce ağır para cezası ardından da kadro dışı bırakma uygulamasının, oyuncu ile kulüp arasında ihtilafa yol açabileceği, futbolcunun böylesi bir durumda hukuki işlem başlatabileceği belirtiliyor.

KULÜPLER CEZALARI VE NEDENLERİNİ TFF'YE DE BİLDİRİYOR

Aynı maddenin d fıkrasında ise 'Kulüpler, futbolcularına verdikleri para cezalarına ait kararlarını, nedenleri, tutarları ve noterden onanmış karar örnekleri ile birlikte, karar tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde futbolcuya ve TFF'ye bildirmek zorundadır" deniliyor.

2 BİN 500 LİRA MAAŞ ALANA 25 BİN LİRA CEZA OLUR MU!

Gençlerbirliği'nde geçen sezon Hacettepe'den alınan ve aylık 2.500-3.500 TL arasında maaşa oynayan Berat Tosun, Çağrı Bülbül, Halil İbrahim Pehlivan gibi oyuncuların sakal yasağına uymaması sonucunda 25 bin TL cezaya çarptırılması ya da kadro dışı bırakılmasının yönetmelikler gereği sıkıntıya yol açabileceği ileri sürüldü.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE DOKUZ SAKALLI FUTBOLCU VAR

Gençlerbirliği'nde, Sedat Bayrak, Hakan Aslantaş, Uğur Çiftçi, Nizamettin Çalışkan, Artun Akçakın, Doğa Kaya, İrfan Can Khaveci ve Gosso, Başkan İlhan Cavcav'ın özellikle eleştiri konusu yaptığı, Slaven Biliç, Olcay Şahan, Selçuk İnan ve Volkan Demirel'in ki kadar olmasa da zaman zaman sakal uzatıyor.

İlhan Cavcav\'ın Sakal Yasağına TFF Engeli
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor İlhan Cavcav'ın Sakal Yasağına TFF Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • murat: sakallı zebanilere gelesin din düşmanı bunlar chp zihniyeti 12 7 Yanıtla
  • suat: cavcavın pili bitmiş deyusun gözü toprağa bakıyor uğraştığı şeylere bak 16 2 Yanıtla
  • Erciyes: Suratina bakin kiyametten önce gelecek DECCAL bumu yoksa. ? 12 2 Yanıtla
  • kabasakal: ula fosil dayı aha şurda nen kaldı bi ayağın çukurda ahret hava yollarından rezervasyonunuda yaptırmışsın sana lazım imam onlarada laf atıyorsun sana kim okuyacak onlar olmazsa((((((((( 9 3 Yanıtla
  • ates gormus: Baskan dogru söylüyor sakal bıraktıkları zaman daha iyimi prim yapıyor. Acaba bırakanlara bir sorun bakayım kendileri çok mu rahat hissediyorlar. Bu futbolcuların kıçını kaldırırsanız Vay TÜRKİYE nin haline Fulbolcu oynadıgı futbollla , efendiligiyle ve kişiliğiyle örnek olacakkı yeni nesil kendilerini örnek alsın. 4 7 Yanıtla
  • Sachsen: Git ya fasulye gibi kendini mimet Ten sayma 9 2 Yanıtla

Advertisement