Son dakika konkordato haberleri, konkordato son dakika, son dakika konkordato

Son Dakika Konkordato Haberleri

  • Dünyaca ünlü markalara çalışıyordu! 64 yıllık tekstil devi Emek Kumaş konkordato ilan etti
    07 Mar Dünyaca ünlü markalara çalışıyordu! 64 yıllık tekstil devi Emek Kumaş konkordato ilan etti

    Türkiye'de çok sayıda AVM'de şubeleri bulunan Zara ve H&M gibi dünyaca ünlü markalara kumaş sağlayan 64 yıllık tekstil devi Emek Kumaş AŞ, 500 milyon TL'yi aşan borcunu ödeyemez duruma düştü. Kur krizi ve maliyetlerdeki artışın altından kalkamayan grubun üç şirketi ile sahibi konkordato istedi.

  • Türkiye pazarında da yer alıyordu! Ev eşyaları satan Christmas Tree Shops iflas bayrağını çekti
    03 Mar Türkiye pazarında da yer alıyordu! Ev eşyaları satan Christmas Tree Shops iflas bayrağını çekti

    Türkiye pazarında da oldukça güçlü bir satıcı konumunda yer alan ABD merkezli ev eşyaları perakende zinciri Christmas Tree Shops küresel krize dayanamayıp iflas bayrağını çekti. 50 yılı aşkın süredir ev mobilyaları ve oyuncaklar üreten dev firma 72 şubesini kapatmak zorunda kaldı.

  • 34 ülkeye ihracat yapıyordu! Türk tekstil devi Armes Home küresel kriz nedeniyle konkordato ilan etti
    29 Şub 34 ülkeye ihracat yapıyordu! Türk tekstil devi Armes Home küresel kriz nedeniyle konkordato ilan etti

    Türkiye'nin dev süt ve süt ürünleri üreticisi Sel Süt'ün iflas etmesinin ardından küresel kriz bir firmaya daha bayrak çektirdi. Bursa İnegöl'de 4000 metrekarelik tesis içinde faaliyet gösteren ve 34 ülkeye ihracat yapan tekstil devi Armes Home, ekonomik zorluklarla karşılaşarak konkordato ilan etti.

  • Türkiye'nin 54 yıllık tekstil devi Akkoyun iflas bayrağını çekmek üzere
    21 Şub Türkiye'nin 54 yıllık tekstil devi Akkoyun iflas bayrağını çekmek üzere

    Türkiye'nin 54 yıllık tekstil devi Akkoyun Tekstil Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi iflasın eşiğinde. Yıllık 5 bin 500 ton kumaş üretimi yaparak dünyanın dört bir yanına kumaş satan şirket geçen yıl konkordato talebinde bulunmuştu. Konkordato süreci devam ederken, mahkeme, İcra ve İflas Kanunu'nun 302. maddesi gereğince alacaklılar toplantısının yapılmasına hükmetmişti.

  • İşletme ortağı, sendika başkanını vurdu
    14 Şub İşletme ortağı, sendika başkanını vurdu

    İzmir'in Çiğli ilçesinde konkordato ilan edilen bir tekstil fabrikasına işçilerle konuşmak için gelen Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) Genel Başkanı Makum Alagöz'ü tabancayla bacağından vuran işletme ortağı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, 12 Şubat saat 15.00 sıralarında Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki konkordato ilan edilen bir tekstil fabrikasında meydana geldi. Alagöz'ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis olayın ardından Onur A.'yı suç aleti tabancayla birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

  • İşçi Sendikası Başkanını Vuran İşletme Ortak Tutuklandı
    13 Şub İşçi Sendikası Başkanını Vuran İşletme Ortak Tutuklandı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde, konkordato ilan edilen tekstil fabrikasının işçileriyle konuşmaya giden Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) Genel Başkanı Makum Alagöz'ü tabancayla bacağından vuran işletmenin ortağı Onur Akar, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Kadir ÖZEN/ İZMİR

  • İşçi Sendikası Başkanı Tabancayla Vuruldu
    13 Şub İşçi Sendikası Başkanı Tabancayla Vuruldu

    İzmir'in Çiğli ilçesinde konkordato ilan edilen bir tekstil fabrikasının işçileriyle görüşmeye giden DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz, işletmenin ortağı Onur A. tarafından tabancayla bacağından vuruldu. Onur A., polise verdiği ifadesinde Alagöz'ün kendisiyle alaycı bir üslupla konuştuğunu belirterek saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Alagöz'ün sağlık durumu iyi olduğu bildirildi ve saldırgan adliyeye sevk edildi.

  • İzmir'de konkordato ilan edilen tekstil fabrikasının ortağı, sendika başkanını vurdu
    12 Şub İzmir'de konkordato ilan edilen tekstil fabrikasının ortağı, sendika başkanını vurdu

    İzmir'in Çiğli ilçesinde konkordato ilan edilen bir tekstil fabrikasının ortağı olan şahıs, işçilerle konuşmak için gelen Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Makum Alagöz'ü tabancayla bacağından vurdu. Yaralı Alagöz hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise gözaltına alındı.

  • İşçi Sendikası Başkanı Tabancayla Vuruldu
    12 Şub İşçi Sendikası Başkanı Tabancayla Vuruldu

    İzmir Çiğli'de konkordato ilan edilen bir tekstil fabrikasının ortağı olan Onur A., işçilerle konuşmak için gelen Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) Genel Başkanı Makum Alagöz'ü tabancayla bacağından vurdu. Yaralı Alagöz hastaneye kaldırılırken, saldırgan gözaltına alındı.

  • Gergerlioğlu: Yargıtay eliyle Anayasa maddeleri çiğneniyor
    03 Oca Gergerlioğlu: Yargıtay eliyle Anayasa maddeleri çiğneniyor

    DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yargıtay'ın Can Atalay hakkındaki kararına ilişkin, Anayasa maddelerinin çiğnendiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin fiilen bitirildiğini belirtti. Gergerlioğlu ayrıca, tutuklu ve hükümlülerden gelen hak ihlali iddialarının araştırılmasını istedi.

  • Antalya'da Çukur Çetesi Operasyonu: 25 Tutuklama
    30 Ara Antalya'da Çukur Çetesi Operasyonu: 25 Tutuklama

    Antalya'nın 5 ilçesinde düzenlenen Kafes-24 operasyonunda 43 şüpheliden 25'i tutuklandı, 18'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Oğlunu kaybeden annenin jandarmaya ihbarı suç örgütünün çökertilmesini sağladı. Operasyonda silahlar, lüks araçlar, tapu, altın ve büyük miktarda para ele geçirildi. Çukur Çetesi'nin malvarlıklarına el konuldu.

  • Antalya'da 'Çukur Çetesi' operasyonu: 11 milyar lira değerinde malvarlığına el konuldu
    29 Ara Antalya'da 'Çukur Çetesi' operasyonu: 11 milyar lira değerinde malvarlığına el konuldu

    Antalya'da 'Tefecilik', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Yağma' suçlarından yaklaşık 11 milyar lira gelir elde ettikleri belirlenen suç örgütü 'Çukur Çetesi' Kafes-24 operasyonuyla yakalandı. Bir annenin 28 yaşındaki oğlunun intihar ederek yaşamına son vermesinin ardından başlatılan operasyonla gözaltına alınan 48 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyon sonucunda 3 tabanca, 15 av tüfeği, 85 tapu, 680 senet, 380 çek, 18 bin 500 araç satışı sözleşmesi, 800 vekaletname, 80 banka cüzdanı, 60 kredi kartı, 2 kripto para soğuk cüzdan, 80 para transferi içeren ajanda, 11 milyon lira, 66 cep telefonu, 36 bin dolar ve 80 bin lira, 33 kilo altın ele geçirildi. MASAK raporları doğrultusunda Çukur Çetesi'nin bugüne kadar işlemiş oldukları suçlardan el ettikleri yaklaşık 11 milyar lira değerindeki malvarlıklarına (banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 şirket) el konuldu.

  • Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil 9 AVM konkordato talep etti
    28 Ara Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil 9 AVM konkordato talep etti

    Marmara Forum ve Forum İstanbul'un da aralarında olduğu 9 AVM, 600 milyon euroluk banka borçları nedeniyle konkordato talep etti. Mahkeme, bu AVM'lere 26 Aralık 2023 tarihine kadar geçici mühlet kararı verdi. AVM'lerin toplamda 1500 mağazaya ev sahipliği yaptığı ve yıllık 76 milyon ziyaretçi ağırladığı bilgisi paylaşıldı. Kararın, paydaşları koruma amacıyla alındığı belirtildi.

  • Antalya'da 'Çukur Çetesi' Operasyonu: 43 Gözaltı
    25 Ara Antalya'da 'Çukur Çetesi' Operasyonu: 43 Gözaltı

    Antalya'da 'Kafes-23' adı verilen operasyon kapsamında 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda 43 kişi gözaltına alındı ve birçok suç unsuru ele geçirildi.

  • İçişleri Bakanı: 'Çukur Çetesi' Çökertildi, 11 Milyar TL'lik Mal Varlığına El Konuldu
    25 Ara İçişleri Bakanı: 'Çukur Çetesi' Çökertildi, 11 Milyar TL'lik Mal Varlığına El Konuldu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da düzenlenen 'Kafes-24 Operasyonu' ile 'Çukur Çetesi'nin çökertildiğini ve çete üyelerinin 11 milyar liralık mal varlığına el konulduğunu açıkladı. Operasyonda 43 şüpheli gözaltına alındı ve birçok suç unsuru ele geçirildi.

  • Küresel ekonomideki karamsarlık işten çıkarma dalgasının büyümesine neden oldu
    11 Ara Küresel ekonomideki karamsarlık işten çıkarma dalgasının büyümesine neden oldu

    WASHINGTON/NEW DİLARA ZENGİN/SEVGİ CEREN GÖKKOYUN - Yüksek enflasyon karşısında artan faiz oranları ekonomik aktiviteyi günden güne yavaşlatırken, özellikle ABD ve Avrupa'da çalışan sayısını azaltma kararı alan şirketlere bu yıl yenileri eklendi.

  • Türkiye'nin ünlü gıda firması Mandıracı Amca iflas etti
    05 Ara Türkiye'nin ünlü gıda firması Mandıracı Amca iflas etti

    Küresel ekonomik krizden son olarak nasibini bir Türk firması aldı. Ankara merkezli gıda şirketi Mandıracı Amca resmen iflas etti. Şirket şubelerini teker teker kapatırken, onlarca kişi de işsiz kaldı.

  • ATO Başkanı: 'Çek vadesi geldiğinde ödenir' hükmü Türk Ticaret Kanunu'na koyularak net bir çözüm üretilebilir
    23 Kas ATO Başkanı: 'Çek vadesi geldiğinde ödenir' hükmü Türk Ticaret Kanunu'na koyularak net bir çözüm üretilebilir

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, çek düzenlemeleriyle ilgili olarak 'Çek vadesi geldiğinde ödenir' hükmünün Türk Ticaret Kanunu'na eklenerek net bir çözüm üretilebileceğini söyledi. Baran, çekle ilgili düzenlemelerde borçlu kadar alacaklının da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

  • Konya İş Dünyası Asılsız Dedikodulara Karşı Uyarıda Bulundu
    24 Eki Konya İş Dünyası Asılsız Dedikodulara Karşı Uyarıda Bulundu

    Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası tarafından yapılan ortak açıklamada, Konyalı firmalar hakkında çıkarılan asılsız dedikoduların Konya'nın ticari itibarına zarar verdiği vurgulandı. Açıklamada, iş dünyasının motivasyonunu olumsuz etkileyen dedikoduların kınandığı ve işletmelerin ticari itibarına zarar vermemesi gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, Konya'nın güçlü girişimcilik ruhu ve üretim motivasyonuyla Türk ekonomisinin taşıyıcı kolonlarından biri olduğu vurgulandı ve firmaların hedef alınmasına izin verilmemesi çağrısı yapıldı.

  • Sedat Kılınç: 'Şuanda asgari ücretlinin ev alması imkansız'
    28 Eyl Sedat Kılınç: "Şuanda asgari ücretlinin ev alması imkansız"

    Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, enflasyonla beraber daire fiyatlarında ciddi şekilde artış yaşandığını, insanların da daire almak için finans bulamadıklarını söyleyerek, "Şuanda asgari ücretlinin ev alması imkansız" dedi.

  • Avukat Mıraz Sarı: Konkordato Hukuku ve Önemi Üzerine Derinlemesine Bir Bakış
    16 Ağu Avukat Mıraz Sarı: Konkordato Hukuku ve Önemi Üzerine Derinlemesine Bir Bakış

    Günümüzün ekonomik dengesizlikleri ve ticaretin karmaşıklığı, işletmelerin mali yapısını zorlayan faktörler arasında yer alırken, borçlular ve alacaklılar için uygun bir çözüm mekanizması olan konkordato hukuku giderek daha fazla ilgi çekmektedir.

  • Başkan Aktürk, adli tatille ilgili bilgilendirmede bulundu
    19 Tem Başkan Aktürk, adli tatille ilgili bilgilendirmede bulundu

    Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, adli tatilin başlamasıyla ilgili bir mesaj yayımlayarak bilgilendirmede bulundu.

  • ABD'de teknoloji sektörü öncülüğündeki işten çıkarmalar sürüyor
    21 Haz ABD'de teknoloji sektörü öncülüğündeki işten çıkarmalar sürüyor

    SEVGİ CEREN GÖKKOYUN/DİLARA ZENGİN - ABD'de teknoloji sektörü öncülüğünde işten çıkarma dalgası sürerken, Amazon, Meta, Morgan Stanley, Boeing, Ford gibi büyüklerin de aralarında bulunduğu birçok şirketten işten çıkarma haberleri gelmeye devam ediyor.

  • Büyükçekmece'deki Endem Televizyon Kulesi icradan satılıyor
    02 Haz Büyükçekmece'deki Endem Televizyon Kulesi icradan satılıyor

    Büyükçekmece'de bulunan Avrupa'nın 4'üncü, dünyanın ise en büyük 17'inci TV kulesi olan Endem Televizyon Kulesi, Büyükçekmece 1.İcra Dairesi tarafından 1 Ağustos 2023'te satışa çıkarılıyor. Kulenin satış bedeli ise 249 Milyon 395 bin 434 TL olarak belirlendi. Kulenin içerisinde döner restoran, kafe, bar ve seyir terası da yer alıyor. Televizyon kulesi, 10 Mart 2017'de yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla da gündeme gelmişti.

  • Avrupa'nın 4. büyük TV kulesi Endem satışa çıkarılıyor
    02 Haz Avrupa'nın 4. büyük TV kulesi Endem satışa çıkarılıyor

    Büyükçekmece'de bulunan Endem Televizyon Kulesi, 1 Ağustos 2023'te satışa çıkarılıyor. Satış bedeli 249 milyon 395 bin 434 TL olarak belirlendi. Kulenin içinde döner restoran, kafe, bar ve seyir terası da yer alıyor. Kulenin inşaatı 1996'da başladı ve 2002'de açıldı. İflas nedeniyle icra yoluyla satışa çıkarıldığı belirtiliyor.

  • AK Parti Sözcüsü Çelik canlı yayında soruları yanıtladı Açıklaması
    24 May AK Parti Sözcüsü Çelik canlı yayında soruları yanıtladı Açıklaması

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile mutabakat metni imzalayan cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli çizgi değiştiren bir profil çizdiğini söyledi.

  • BİSU uygulaması konkordato ilan etti, bayi temsilcileri adliye önünde toplandı
    30 Nis BİSU uygulaması konkordato ilan etti, bayi temsilcileri adliye önünde toplandı

    Su siparişi sürecini dijitalleştirerek farklı markaları tek uygulamada bir araya getiren BiSU uygulamasının konkordato ilan ettiğini haber alan bayi temsilcileri İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Bayi temsilcileri Biz hiçbir şekilde muhatap bulamıyoruz. Bu kadar insan mağduruz. Biz bunların kaçmalarından korkuyoruz dedi.

  • BiSU uygulamasının konkordato ilan etmesi bayi temsilcilerini mağdur etti
    30 Nis BiSU uygulamasının konkordato ilan etmesi bayi temsilcilerini mağdur etti

    Su dağıtımı yapan BiSU uygulamasının konkordato ilan etmesiyle birlikte bayi temsilcileri mağdur oldu. İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan temsilciler, muhatap bulamadıklarını ve dolandırıldıklarını söyledi.

  • Konkordato talep edenlere Yargıtay'dan kötü haber
    02 Şub Konkordato talep edenlere Yargıtay'dan kötü haber

    Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, konkordato talep edenleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.

  • Levent Gök'ten Bakan Bozdağ'a: 'Borçlu Firmaya Ait Taşınmazlara El Koymak Yerine, İş Merkezinin Tapularını Thk'ya Tescil Ettirme Kararının Hukuki...
    06 Oca Levent Gök'ten Bakan Bozdağ'a: "Borçlu Firmaya Ait Taşınmazlara El Koymak Yerine, İş Merkezinin Tapularını Thk'ya Tescil Ettirme Kararının Hukuki...

    CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi arazisine yapılan Wings Ankara ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Vatandaşların Wings Ankara’dan aldığı taşınmazlara ait tapuların, THK’nın 60 milyon TL zarara uğratıldığı gerekçesiyle kurum adına tescil edilmesine karar verildiğini anımsatan Gök, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Müteahhit firmanın Wings Ankara’da sahip olduğu mülklerin değeri, firmanın THK’ya olan borcunu ödemeye yeterlidir. Mahkemenin borçlu firmaya ait olan taşınmazlara el koymak yerine, bütün iş merkezinin tapularını THK’ya tescil ettirme kararının hukuki dayanaklarını açıklar mısınız” diye sordu.

  • Denizlispor Başkanı Uz'dan 3 puan silme cezasıyla ilgili açıklama
    24 Ara Denizlispor Başkanı Uz'dan 3 puan silme cezasıyla ilgili açıklama

    Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altaş Denizlispor'un kulüp başkanı Mehmet Uz, Ulusal Kulüp Lisansı kriterlerini yerine getiremedikleri için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen 3 puan silme cezasına itiraz ettiklerini bildirdi.

  • SPOR Denizlispor Başkanı Uz: Maç öncesi puan silme açıklamasını normal görmüyorum
    24 Ara SPOR Denizlispor Başkanı Uz: Maç öncesi puan silme açıklamasını normal görmüyorum

    Denizlispor Başkanı Uz: Maç öncesi puan silme açıklamasını normal görmüyorum"Biz sadece zaman istiyoruz"Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)- Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, aldıkları 3 puan silme cezasıyla ilgili, 'Böyle bir kararın dün açıklanmasını normal görmüyorum.

  • Denizlispor yönetiminden 3 puanını silen TFF'ye tepki
    24 Ara Denizlispor yönetiminden 3 puanını silen TFF'ye tepki

    - Denizlispor yönetiminden 3 puanını silen TFF'ye tepki Başkan Uz: "Bu konuyla ilgili bütün mücadelemizi vereceğiz" "Biz en yakın zamanda transferimizi açacağız, bu borçlardan da kurtulacağız" "Bu puanın şu anda kesinlikle silinmemesi gerekiyor" Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu'nun A.

  • Keskinoğlu satış ihalesini Abalıoğlu Lezita kazandı
    23 Ara Keskinoğlu satış ihalesini Abalıoğlu Lezita kazandı

    Akhisar merkezli Keskinoğlu Tavukçuluk'un, Ziraat Bankası'nda bulunan paylarının satışına ilişkin ihalede en yüksek teklifi Abalıoğlu Lezita verdi.

  • Eskişehir Sanayi Odası Güncel Ekonomik Beklenti Anketinin sonuçları açıklandı
    08 Kas Eskişehir Sanayi Odası Güncel Ekonomik Beklenti Anketinin sonuçları açıklandı

    Eskişehir Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen ve 453 işletmenin katılım sağladığı 'Güncel Ekonomik Beklenti Anketi' tamamlandı.

  • ATO Başkanı Baran: Atonet Uygulaması ile E-Devlet Üzerinden Hizmet Veren İlk Oda Olduk
    26 Eyl ATO Başkanı Baran: Atonet Uygulaması ile E-Devlet Üzerinden Hizmet Veren İlk Oda Olduk

    Ankara Ticaret Odası (ATO), üyelerine sunduğu hizmetleri ATONET uygulamasıyla dijital ortamda vermeye başladı. ATO Başkanı Gürsel Baran, uygulama hakkında, “ATONET uygulaması ile e-devlet üzerinden hizmet veren ilk oda olduk. ATONET Üye Hizmet Platformu ile odamızın sunduğu hizmetleri, en güncel bilgi ve gelişmeleri, kısaca ticaret hayatına dair hemen her şeyi üyelerimiz için bir araya getirdik. ATONET uygulaması, yasal mevzuat çerçevesinde dijital olarak yapılabilecek tüm işlemleri kapsıyor. Üyelerimiz, ATONET üzerinden şirket iş ve işlemlerini yaparak hem vakitten hem nakitten kazanıyor. Diğer taraftan da kolay, hızlı ve güvenilir bilgiye ulaşıyor” dedi.

  • İnşaat-Sen: Kayı İnşaat İşçileri Tüm Haklarını Alacak
    13 Eyl İnşaat-Sen: Kayı İnşaat İşçileri Tüm Haklarını Alacak

    İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, Kayı İnşaat’ın Cezayir'deki inşaatlarında çalıştıkları halde maaşlarını alamayan 500 işçinin hukuk mücadelesini kazandığını ve tüm haklarını alacaklarını açıkladı.

  • Elimsan İşçileri, Maaşlarının Ödenmemesini Suudi Arabistan Başkonsolosluğu Önünde Protesto Etti
    12 Eyl Elimsan İşçileri, Maaşlarının Ödenmemesini Suudi Arabistan Başkonsolosluğu Önünde Protesto Etti

    Elimsan Fabrikası işçileri, maaş alamamalarını ve yaşadıkları mağduriyetleri İstanbul’da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde protesto etti. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri ve Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işçilerin sorunlarını görüşmek için konsolosluğun randevu vermediğini belirterek “Eğer hâlâ çözüme ulaşılmazsa, Suudi yetkililerinin ve şirket yöneticilerinin bir girişimi olmadığı takdirde eylemlerimizi büyüteceğimizi, gerekirse Ankara’ya taşıyacağımızı ve uzun vadeli bir eyleme yayacağımızı buradan dile getiriyorum” dedi.

  • Orhan Sümer: 'Adana Millet Bahçesi'ni Konkordato İlan Ederek Yarım Bırakan Şirkete 10 Yılda 817 Milyon Lira Değerinde İhaleler Verilmiş'
    08 Ağu Orhan Sümer: "Adana Millet Bahçesi'ni Konkordato İlan Ederek Yarım Bırakan Şirkete 10 Yılda 817 Milyon Lira Değerinde İhaleler Verilmiş"

    CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana Millet Bahçesi ihalesini alan ve konkordato ilan ederek bahçenin inşasını yarım bırakan şirkete 10 yılda kamudan 817 milyon liralık ihale verildiğini belirterek, “Tam 817 milyon liralık ihale verilen, neredeyse her projesinde kamu zararı yaratmış bu şirkete saray iktidarı yıllarca para akıtmış. Yine bu yandaş şirkete 817 milyon lira yetmemiş olacak ki. Konkordato ilan etmiş. Borçlarını ödemek istemiyor” dedi.

  • Müzeyyen Şevkin: 'Akp'nin Ne Yazık Ki İhaleleri Gerçek Bahçeleri Yalan'
    01 Ağu Müzeyyen Şevkin: "Akp'nin Ne Yazık Ki İhaleleri Gerçek Bahçeleri Yalan"

    CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 1,5 yıl önce yıkılan Adana 5 Ocak Stadyumu’nun yerine millet bahçesi yapım ihalesini alan şirketin konkordato ilan ettiğini, aynı şirketin Giresun ve Erzurum’da aldığı ihalelerde de yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek, “Hükümet yetkililerine soruyoruz, siz bu ihalelere çıkarken bu firmaları araştırmıyor musunuz? Kamu yararını bu kadar mı hiçe sayıyorsunuz… AKP’nin ne yazık ki ihaleleri gerçek bahçeleri yalan” dedi.

  • Başkan Aktürk, adli tatille ilgili bilgilendirmede bulundu
    20 Tem Başkan Aktürk, adli tatille ilgili bilgilendirmede bulundu

    Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, adli tatilin başlamasıyla ilgili bir mesaj yayımlayarak bilgilendirmede bulundu.

  • Bolu'da, 'Şato tipi' evlerde yeni gelişme
    18 Tem Bolu'da, "Şato tipi" evlerde yeni gelişme

    Bolu'da, yalnızca Arap müşterilere satılmak için 2011 yılında yapımına başlanan "Şato tipi" mimarisiyle dikkat çeken 'Burj Al Babas' projesinin sahibi olan şirkete borçlarını ödemesi için verilen süre 3 ay daha uzatıldı.

  • Son Dakika | MUDURNU'DAKİ 'ŞATO' VİLLALARI YAPAN ŞİRKETE MÜHLET KARARI UZATILDI
    18 Tem Son Dakika | MUDURNU'DAKİ 'ŞATO' VİLLALARI YAPAN ŞİRKETE MÜHLET KARARI UZATILDI

    Son dakika haber... BOLU'nun Mudurnu ilçesinde, yalnızca Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen 'Burj Al Babas' projesinin sahibi olan şirkete haciz işleminin gerçekleştirilmemesi nedeniyle ve borçların ödenmesi için verilen mühlet kararı, 3 ay daha uzatıldı.

  • Son dakika haberi... Mudurnu'daki 'şato' villaları yapan şirkete mühlet kararı uzatıldı
    18 Tem Son dakika haberi... Mudurnu'daki 'şato' villaları yapan şirkete mühlet kararı uzatıldı

    Son dakika haber... BOLU'nun Mudurnu ilçesinde, yalnızca Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen 'Burj Al Babas' projesinin sahibi olan şirkete haciz işleminin gerçekleştirilmemesi nedeniyle ve borçların ödenmesi için verilen mühlet kararı, 3 ay daha uzatıldı.

  • Ekrem İmamoğlu'ndan Öğrencilere Yurt Müjdesi: 'Eylüle Kadar 2 Bin 700, Önümüzdeki Sene 5 Bin Yatak Olacak'
    29 Haz Ekrem İmamoğlu'ndan Öğrencilere Yurt Müjdesi: "Eylüle Kadar 2 Bin 700, Önümüzdeki Sene 5 Bin Yatak Olacak"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Bağcılar’da yaşama geçirdiği projeleri yerinde inceledi. İmamoğlu, Yenimahalle’deki 510 yataklı öğrenci yurdu inşaatı şantiyesinde, “Her yönüyle çok sağlam bir kompleks. Biz, eylülde, yurtlarımızda 2 bin 700’e ulaşacağız, yatak sayısında. Bu, aslında ara dönemde devreye girecek. Bunların da katkısıyla bir sonraki seneye hedefimiz, 5 bin yatakla eğitim sezonuna dahil olmak” dedi.

  • Meral Danış Beştaş: 'İktidarın İflasından Sonra Konkordato İlanına Az Kaldı'
    27 Haz Meral Danış Beştaş: "İktidarın İflasından Sonra Konkordato İlanına Az Kaldı"

    HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ek bütçe teklifiyle ilgili “İktidarın iflasından sonra konkordato ilanına az kaldı. Herhalde sırada o var. Şu anda iktidar yönetemediğini her açıdan ilan ediyor” dedi. İktidarın dış politikasını eleştiren Beştaş, “Erdoğan’ın dış politikası dolara endeksli aslında, sıcak paraya endeksli dersek hiç de yanılmamış oluruz. Kaşıkçı cinayetinin faile teslimi karşısında ne kadar para aldıklarını bir açıklasınlar biz de öğrenelim” diye konuştu.

  • Orhan Sümer: Tarım Emekçisine Yapılanların Hesabı İlk Seçimde Mutlaka Sorulacak
    08 Haz Orhan Sümer: Tarım Emekçisine Yapılanların Hesabı İlk Seçimde Mutlaka Sorulacak

    CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Ziraat Bankası'nın iflas eden ORA AVM'de tek kalemde batan kredisi 270 milyon euro, bugünün parası ile 4 milyar 800 milyon lira. Hesap soran yok, hesap veren yok, soruşturma açılan yok, yargılanan yok. İş çiftçiye geldiği zaman Ziraat Bankası’nın yetkilileri, tereddüt etmeden traktörlere, ekili biçili arazilere haciz koyduruyor… Tarım emekçisine yapılanların hesabı ilk seçimde mutlaka sorulacaktır” dedi.

  • Şok Sözler! Eleştirisi Olay Yarattı
    24 May Şok Sözler! Eleştirisi Olay Yarattı

    Geçtiğimiz haftalarda şarkıcı Hadise ile nikah masasına oturan iş insanı Mehmet Dinçerler, sosyal medya hesabından Türkiye ekonomisi hakkında flaş ifadeler kullandı. Aile şirketleri için konkordato kararı verilen Dinçerler, Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkındaki tutumunu eleştirdi. İşte detaylar...

  • SMMMO Başkanı Yeditepe yeniden aday
    30 Nis SMMMO Başkanı Yeditepe yeniden aday

    Meslekte Kayseri Grubu tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ali Yedikaya oda seçiminde yeniden aday olacağını açıklayarak, "Yeni bir yolculuğa çıkmak için gerekli özgüveni gönül arkadaşlarımız sayesinde...

  • Kırçiçeği 'Çiçekler' açacak
    25 Mar Kırçiçeği "Çiçekler" açacak

    İzmir'in köklü markası Kırçiçeği, konkordato kararının kalkmasıyla güçlenerek yoluna devam edecek.

  • Hadise ile evlenme kararı alan Mehmet Dinçerler'den 1 milyon 100 bin TL'lik nişan hediyesi!
    23 Mar Hadise ile evlenme kararı alan Mehmet Dinçerler'den 1 milyon 100 bin TL'lik nişan hediyesi!

    Hadise'ye 3 milyon TL'lik yüzük takarak evlenme teklifi eden Mehmet Dinçerler'den bu kez de 1 milyon 100 bin TL'lik nişan hediyesi pırlanta bilezik taktığı iddia edildi.

  • Araplar için yapılan şatolar 11 yıldır tamamlanamıyor!
    14 Mar Araplar için yapılan şatolar 11 yıldır tamamlanamıyor!

    Bolu'da Araplar için yapılan şato tarzı evlerden oluşan Burj Al Babas projesi, adeta yılan hikayesine döndü. 2011 yılında yapımına başlanan proje bir türlü son bulmadı. Projeyi yapan firma için 2018 yılında iflas kararı verilmiş, 2019 yılı başında ise iflas kararı kaldırılmıştı. Bu gelişmenin ardından Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mezher Yerdelen, projenin 2021 yılında tamamlanacağını açıklamıştı. Fakat aradan geçen 11 yıla rağmen hala somut bir adım atılamadı.

  • Son dakika haberi... CHP'li Polat: 'Hür teşebbüsün yatırım yapamayacağı kararlarla karşı karşıyayız'
    23 Şub Son dakika haberi... CHP'li Polat: "Hür teşebbüsün yatırım yapamayacağı kararlarla karşı karşıyayız"

    Edinilen son dakika haberine göre CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Hür teşebbüsün, yatırım yapamayacağı kararlarla karşı karşıyayız." dedi.

  • Son dakika haberleri! Kur korumalı TL mevduat hesabı 349 milyar liraya yükseldi?
    14 Şub Son dakika haberleri! Kur korumalı TL mevduat hesabı 349 milyar liraya yükseldi?

    Son dakika gündem haberi... ? Sultanbeyli'de iş insanları ve sanayicilere yönelik düzenlenen Ekonomi Buluşmaları'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 'Kur korumalı TL mevduat hesabı uygulamasının henüz başlarında olmamıza rağmen vatandaşımızın ilgisi yüksek.

  • Hadise'ye taktığı pırlanta sonrası borçları gündeme gelmişti! Mehmet Dinçerler: Borcum yok!
    02 Şub Hadise'ye taktığı pırlanta sonrası borçları gündeme gelmişti! Mehmet Dinçerler: Borcum yok!

    Aile şirketine ait borçları gündemde olan Mehmet Dinçerler, yazılı bir açıklama yaptı. Kendisine ait borçları zamanında ödediğini söyleyen Hadise'nin sevgilisi Dinçerler, "Ben bugüne kadar evlat olarak üstüme düşeni yaptım. Kimsenin borcu kimseye bağlamaz" dedi.

  • Magazin gündemine oturan iddia: Hadise ile Mehmet Dinçerler ayrıldı
    01 Şub Magazin gündemine oturan iddia: Hadise ile Mehmet Dinçerler ayrıldı

    Evlilik hazırlığında olan şarkıcı Hadise ve sevgilisi Mehmet Dinçerler'le ilgili magazin gündemini sallayan bir iddia ortaya atıldı. İkilinin ayrıldığı ileri sürüldü ancak taraflardan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Mehmet Dinçerler ise yaptığı açıklamada sadece kendisi hakkındaki iddialara cevap verdi.

  • Borçlarla başı beladaydı! Hadise ile evlilik hazırlığında olan Mehmet Dinçerler'den dikkat çeken hareket
    31 Oca Borçlarla başı beladaydı! Hadise ile evlilik hazırlığında olan Mehmet Dinçerler'den dikkat çeken hareket

    Bir süredir şirketinin borçları sebebiyle sıkıntılı günler yaşayan ve ünlü şarkıcı Hadise ile evlilik hazırlığında olması nedeniyle magazin gündeminden düşmeyen iş insanı Mehmet Dinçerler, sosyal medya hesabını kapattı.

  • Mehmet Dinçerler'e mahkemelik olduğu akrabasından tepki: Hadise'ye yüzük alacağına borcunu ödesin
    29 Oca Mehmet Dinçerler'e mahkemelik olduğu akrabasından tepki: Hadise'ye yüzük alacağına borcunu ödesin

    Şarkıcı Hadise'ye, sevgilisi Mehmet Dinçerler tarafından hediye edilen 40 bin dolarlık yüzük, Dinçerler ailesine ait üç şirketin konkordato davasına damga vurdu. Şirketin kurucu ortağı amca Mehmet Dinçerler'in avukatı "40 bin dolarlık yüzük alacağına borcunu ödesin. Alacaklılar zarara uğratılıyor" diye konuştu.

  • Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan: 'Türk ekonomisi ihracata yönelen bir yola girdi'
    21 Oca Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan: "Türk ekonomisi ihracata yönelen bir yola girdi"

    Son dakika gündem haberi... Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "Ekonomimizi istihdama dayalı, ihracatı önceleyen alan ve yatırımını büyüten bir ekonomi modeline doğru yönlendirdik.

  • Öztrak: 'Üretici 4 lira 68 kuruşa mal ettiği sütü 4 lira 30 kuruştan satıyor'
    18 Oca Öztrak: "Üretici 4 lira 68 kuruşa mal ettiği sütü 4 lira 30 kuruştan satıyor"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, üreticinin litresini 4 lira 68 kuruşa mal ettiği sütü 4 lira 30 kuruşa satmak zorunda kaldığını belirterek, "Onun için de bugün maalesef süt hayvanları, inekler kesime gidiyor.

  • CHP Ekonomi Masası heyeti, süt üreticileri birliğini ziyaret etti
    18 Oca CHP Ekonomi Masası heyeti, süt üreticileri birliğini ziyaret etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, üreticinin litresini 4 lira 68 kuruşa mal ettiği sütü 4 lira 30 kuruşa satmak zorunda kaldığını belirterek, "Onun için de bugün maalesef süt hayvanları, inekler kesime gidiyor.

  • Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satıldı!
    17 Oca Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satıldı!

    Türkiye'nin beyaz et ve yumurta sektöründe önde gelen firmalarından Keskinoğlu'nun yüzde 20'sini alarak adından söz ettiren Matlı Holding, gıda şirketlerinden Yörsan'ı da bünyesine dahil etti. 2019 yılında kayyum atanan ve hakkında iflas davası görülen Yörsan, icradan açık artırma usulü ile satıldı.

  • Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satıldı! İşte yeni sahibi
    17 Oca Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satıldı! İşte yeni sahibi

    Türkiye'nin beyaz et ve yumurta sektöründe önde gelen firmalarından Keskinoğlu'nun yüzde 20'sini alarak adından söz ettiren Matlı Holding, gıda şirketlerinden Yörsan'ı da bünyesine dahil etti. 2019 yılında kayyum atanan ve hakkında iflas davası görülen Yörsan, icradan açık artırma usulü ile satıldı.

  • Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan Açıklaması
    14 Oca Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan Açıklaması

    Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, büyük mağazaların ayakkabı satışını engelleyen kanunun TBMM'ye gittiğini belirterek, "Bir kanun hazırlığı var ve bu kanun hazırlığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi.

  • Hadise ve Mehmet Dinçerler fena yakalandı!
    09 Oca Hadise ve Mehmet Dinçerler fena yakalandı!

    Aşkları tam gaz devam eden şarkıcı Hadise ve Mehmet Dinçerler, önceki akşam Etiler'de görüntülendi. Polis çevirmesine takılan ünlü çiftin panik halleri şaşkınlık yarattı. İşte detaylar...

  • Son dakika haberi! Bakan Yardımcısı Gürcan: Yatırımlarla dışa bağımlılık yüzde 80'den yüzde 20'ye düştü
    07 Oca Son dakika haberi! Bakan Yardımcısı Gürcan: Yatırımlarla dışa bağımlılık yüzde 80'den yüzde 20'ye düştü

    Son dakika ekonomi haberi... KAYSERİ'de iş insanları ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan "Türkiye, Çin'den sonra büyüyen ikinci ülkedir.

  • Son 24 saatte nelere zam geldi? İşte kalem kalem yeni zamlı hayatımız!
    01 Oca Son 24 saatte nelere zam geldi? İşte kalem kalem yeni zamlı hayatımız!

    Türkiye yeni yıla zamlar ile girdi. Akla gelebilecek her kalemde yapılan zamlar vatandaşların tepkisine neden oldu.

  • Yeni vergi ve harç miktarları belli oldu
    21 Ara Yeni vergi ve harç miktarları belli oldu

    Gelecek yıl çeşitli hizmetlerde uygulanacak vergi, harç ve ceza miktarları belirlendi.

  • Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6 gün önce değişim için sinyal vermişti
    02 Ara Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6 gün önce değişim için sinyal vermişti

    Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti, yerine yardımcısı Nureddin Nebati getirildi. Bu atama sonrası yeni bakan Nureddin Nebati'nin 6 gün önce yaptığı faiz paylaşımı akıllara geldi. Değişim sinyali gibi algılanan faiz mesajında Nebati, "2013'ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı.

  • Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte vergi, harç ve cezalara yüzde 36 zam geliyor
    27 Kas Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte vergi, harç ve cezalara yüzde 36 zam geliyor

    Resmi Gazete'de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu oranı yüzde 50'ye kadar düşürme yetkisi bulunuyor. Eğer Erdoğan bu hamleyi yapmazsa; yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları, yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan harçlara yüzde 36,2 zam gelecek.

  • Akşener'den Nurettin Nebati'nin paylaşımlarına yorum geldi: Yeni Bakan adayı kendisi sanırım
    26 Kas Akşener'den Nurettin Nebati'nin paylaşımlarına yorum geldi: Yeni Bakan adayı kendisi sanırım

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin ekonomik durumuna dair açıklama yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ı dürüst bulduğunu belirten Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam" sözleri sonrasında Elvan'ın yerine aday gösterilen yardımcısı Nurettin Nebati için de dikkat çeken ifadeler kullandı. Nebati'nin gece yarısı yaptığı art arda paylaşımları işaret eden Akşener, "Yeni Bakan adayı kendisi sanırım, o anlaşılıyor" dedi.

  • Bakan Yardımcısı Nebati: Enflasyon üzerindeki kur baskısını azaltacağız
    26 Kas Bakan Yardımcısı Nebati: Enflasyon üzerindeki kur baskısını azaltacağız

    HAZİNE ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Düşük faiz avantajı ile birlikte ihracat artışından elde ettiğimiz geliri ithalatımızın en büyük kalemleri olan enerji, ham madde ve ara malı yatırımlarına yönlendireceğiz.

  • Bakan Elvan'ın yerine geçeceği iddia edilen Nureddin Nebati gece yarısı arka arkaya paylaşım yaptı
    26 Kas Bakan Elvan'ın yerine geçeceği iddia edilen Nureddin Nebati gece yarısı arka arkaya paylaşım yaptı

    Erdoğan'ın "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam" sözleri sonrası kulislerde Bakan Elvan'ın görevden alınacağı ileri sürülmüştü. Bu gelişmelerden sonra Bakan Elvan'ın yerine Bakan Yardımcısı Nebati'nin geleceği konuşulurken Nebati'den peş peşe dikkat çeken faiz paylaşımları geldi. Faiz indirimi konusunda kararlı olunması gerektiğini belirten Nebati, "Düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer kararlıyız" ifadelerini kullandı.

  • Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri
    19 Kas Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri

    "Benzine ve motorine yeni zam için tarih verildi", "Kamu bankaları, kredi faiz oranlarında indirime gitti", "Dolar ve altında son durum" gibi son 24 saat içinde ekonomi dünyasından derlenen son dakika haberlerine bu sayfadan erişebilirsiniz.

  • Yazgan Şarapçılık, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle konkordato talebinde bulundu
    19 Kas Yazgan Şarapçılık, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle konkordato talebinde bulundu

    İzmir'de 78 yıl önce üretime başlayan Yazgan Şarapçılık, yaşadığı ekonomik sıkıntıyı aşabilmek için konkordato talebinde bulundu. Şirketin ve ortakların dosyalarını inceleyen mahkeme, üç aylık "geçici mühlet" kararı verirken, şirketin bu süreçte alacak ve borç dengesini sağlamaya çalışacağı kaydedildi. Firma 2015 yılında da ekonomik sıkıntıya girip iflas erteleme talebinde bulunmuştu.

  • Şato tipi görüntüsüyle yapımı çok konuşulmuştu, o evlerle ilgili yeni gelişme
    09 Kas Şato tipi görüntüsüyle yapımı çok konuşulmuştu, o evlerle ilgili yeni gelişme

    Şato tipi görüntüsüyle yapımı çok konuşulmuştu, o evlerle ilgili yeni gelişme Şato tipi görüntüsüyle dikkat çeken evler 2022 yılı sonlarında hizmete giriyor Bolu'da, yalnızca Arap müşterilere satılmak için 2011 yılında yapımına başlanan ve şirketin maddi zorluklar sebebiyle tamamlayamadığı...

  • Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, 2022 tarihinde icradan satışa çıkarılıyor
    04 Eki Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, 2022 tarihinde icradan satışa çıkarılıyor

    Yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle 2019 yılında konkordato ilan eden ve kayyum atanan Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, Susurluk İcra İflas Dairesinin 2020/1 sayılı iflas kararına istinaden 17 Ocak 2022 tarihinde satışa çıkarılacak. Şirket 1985 yılında pastörize süt üretimine ve kültür peynirciliğine başlamış, yüzlerce kişiye istihdam sağlamıştı.

  • Türkiye'de 200'e yakın şubesi olan kuruyemiş devi Maksul Gıda konkordato istedi! Toplam borcu 202 milyon TL seviyesinde
    03 Eki Türkiye'de 200'e yakın şubesi olan kuruyemiş devi Maksul Gıda konkordato istedi! Toplam borcu 202 milyon TL seviyesinde

    Türkiye genelinde 200'e yakın şubesi bulunan kuruyemiş, bakliyat, baharat gibi ürünlerin satışını yapan Maksul Gıda, konkordato istedi. Dev şirketin mali sıkıntı yaşaması sebep olarak kurlar, ürün hammadde fiyatlarındaki artış, pandemi süreci ve finansal planlamada yapılan hatalar gösterildi. Borca batık olmadığı belirtilen Maksul Gıda'nın toplam borcunun 202 milyon TL seviyesinde olduğu ve ilk borç ödemesini Eylül 2023'te yapacağı belirtildi.

  • Son dakika haberleri | Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati'den 'politika faizi' açıklaması
    30 Eyl Son dakika haberleri | Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati'den "politika faizi" açıklaması

    Son dakika haberleri: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Brezilya, ABD ve Avro bölgesi gibi ülkelerde politika faizinin enflasyonun altında belirlenmesine hiç sesini çıkarmayanlar, Merkez Bankamızın çekirdek enflasyonun üzerinde olmakla birlikte enflasyonun sınırlı olarak altında politika...

  • Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, 'İş Dünyası Buluşması'nda konuştu
    02 Eyl Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, "İş Dünyası Buluşması"nda konuştu

    Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Türkiye'nin salgın döneminde doğru kararlar aldığını belirterek, "Türkiye tüm uluslararası kuruluşların ve içerdeki birtakım odakların negatif yönlü tahminlerinin aksine bir başarı elde etti.

Advertisement