İlk Ahşap Dekoratif Eşyaları Atatürkçü Düşünce Derneği İçin Ürettiler - Son Dakika
Yerel

İlk Ahşap Dekoratif Eşyaları Atatürkçü Düşünce Derneği İçin Ürettiler

İlk Ahşap Dekoratif Eşyaları Atatürkçü Düşünce Derneği İçin Ürettiler

Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri kursiyerleri, yapmayı öğrendikleri ahşap dekoratif eşyaları ilk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) için üretti.

06.04.2017 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri kursiyerleri, yapmayı öğrendikleri ahşap dekoratif eşyaları ilk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) için üretti. ADD'nin düzenlediği kermeste satılacak ürünlerden elde edilen gelir derneğe bağışlanacak.

Çankaya Evlerinde dikiş, nakış, örgü, ahşap boyama gibi pek çok alanda kurs alan kadınlar, sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmiyor. Lösemili çocuklar için yaptıkları bez bebek, hırka, yelek ve battaniyeyi LÖSEV'e teslim eden kursiyerler, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) için de ahşap dekoratif eşya üretti. Türkkonut Çankaya Evi kursiyerleri aldıkları eğitimle yapmayı öğrendikleri ahşap saksı, sehpa, tabure, dolap, takı kutusu gibi eşyaları kermeste satılmak üzere ADD'ye iletti. 50 parça farklı eşyayı yaparken büyük bir keyif aldıklarını söyleyen kursiyerler, yeni şeyler öğrenmek kadar yararlı işler yapmaktan da mutluluk duyduklarını belirttiler. Türkkonut Evi sorumlusu Ayşegül Akyaz, kursiyerlerin sosyal sorumluluk projeleri için üretim yaparken çok titiz çalıştıklarını ifade etti.

Kursiyerlerin sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmalarının gurur verici olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise, "Vatandaşlara ilgi duydukları alanda ücretsiz olarak ders vermeye devam edeceğiz. Hobi derslerinin yanı sıra meslek edindirme eğitimleri de verdiğimiz 22 Çankaya Evi ile 13 binden fazla vatandaşa hizmet veriyoruz. Evlerimizin sayısı Bilkent, Oran, 100. Yıl ve Esat Çankaya Evleri ile 26 olacak. Amacımız daha fazla insanımızı bu hizmetlerden yararlandırmak. Buralarda hem sosyal aktivitede bulunabiliyor hem de kişisel ilgi alanlarında kendilerini geliştirebiliyorlar. Bunun yanı sıra sosyal projelere de katılabiliyorlar" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlk Ahşap Dekoratif Eşyaları Atatürkçü Düşünce Derneği İçin Ürettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement