İlk Çift Kol Nakli Olan Cihan Topal: Dualarımız Atilla İçin - Son Dakika
Güncel

İlk Çift Kol Nakli Olan Cihan Topal: Dualarımız Atilla İçin

İlk Çift Kol Nakli Olan Cihan Topal: Dualarımız Atilla İçin

Türkiye'de ilk kez çift kol naklinin yapıldığı 31 yaşındaki Cihan Topal, ikinci çift kol nakli olan 34 yaşındaki Atilla Kavdır'ın yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenince çok üzüldüğünü söyledi.

03.05.2012 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez çift kol naklinin yapıldığı 31 yaşındaki Cihan Topal, ikinci çift kol nakli olan 34 yaşındaki Atilla Kavdır'ın yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenince çok üzüldüğünü söyledi. Topal, "Dualarımız Atilla için" dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından 25 Eylül 2010 tarihinde Türkiye'de ilk kez çift kol nakli yapılan Cihan Topal, 21 Ocak 2012 tarihinde çift kol yapılan Atilla Kavdır'ın tekrar yoğun bakıma alınmasından üzüntü duyduğunu söyledi. Kavdır'ın sağlığına kavuşması için sürekli dua ettiğini söyleyen Cihan Topal, Kavdır ailesinin Prof. Dr. Ömer Özkan'a tepki göstermesini ise normal karşılamak gerektiğini ifade etti.

'BOL BOL DUA ETSİNLER'

Kavdır'ın ailesine seslenen Cihan Topal, "Hiç merak etmesinler. Dualarımız Atilla için. Ailesi hiç merak etmesin. Ömer Hoca Atilla'yı kurtarabilmek için elinden gelen herşeyi yapar. Ben bugün hayattaysam önce Allah, sonra Ömer Hocamın sayesindedir. Oğullarının hayatı söz konusu olduğu için şu an hassaslar. Tepkileri üzüntülerinden dolayı olmuştur. Bunu da normal karşılamak gerekir. Sadece rabbime şükredip, bol bol dua etsinler" diye konuştu.

'İMZAMI BİLE ATIYORUM'

Türkiye'de ilk kez çift kol nakli yapılan ve Aydın'ın Umurlu Beldesi'ndeki evinde yaşamını sürdüren Cihan Topal sağlık durumuyla ilgili de bilgi verdi. Şu an kollarını rahatlıkla kullanabildiğini anlatan Cihan Topal, "Naklin üzerinden 20 ay geçti. Kollarımı rahatlıkla kullanabiliyorum. Herşeyi kendim yapabiliyorum. Güvercinlerimle, civcivlerimle, çiçeklerle ve tabi ki 5 yaşındaki kızım Necile ile vakit geçiriyorum. Günlük normal yaşantımı en iyi şekilde sürdürebiliyorum. Pazar alışverişimi tek başıma yapabiliyorum, sakal tıraşımı kendim oluyorum. Yazı yazabiliyorum, imzamı bile atar hale geldim. Çok şükür durumum iyi" ifadelerini kullandı.

PARMAK İZİ VERECEK

Cihan Topal ayrıca, parmak izi tespiti için gereken işlemlerde de son aşamaya gelindiğini, Akdeniz Üniversitesi tarafından Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen resmi yazının Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmasının ardından, Emniyet Müdürlüğü'ne gidip parmak tespitini de yaptıracağını kaydetti.

Antalya'da dün yapılan okullardaki süt dağıtım törenine katılan Cihan Topal, akşam saatlerinde tekrar Aydın'a döndüğünü söyledi.

TIP TARİHİNE GEÇMİŞTİ

Muğla'nın Milas İlçesi'nde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in iki kolu, 25 Eylül 2010'da AÜ Hastanesi'nde 7 saat süren ameliyatla, Aydın'da 2008 yılında iki kolunu dirsek altından mısır silaj makinesine kaptıran Cihan Topal'a nakledilmişti. Topal, Türkiye'de ilk çift kol nakli yapılan hasta olarak tıp tarihine geçmişti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Çift Kol Nakli Olan Cihan Topal: Dualarımız Atilla İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement