İlk Ders İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'den - Son Dakika
Yerel

İlk Ders İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'den

İlk Ders İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre\'den

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2013 yılında kurulan ‘Psikososyal Krize Müdahale Hizmetleri Ekibi’ tarafından tüm resmi okul ve kurum müdürlerine gruplar halinde eğitim verildi.

29.02.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2013 yılında kurulan 'Psikososyal Krize Müdahale Hizmetleri Ekibi' tarafından tüm resmi okul ve kurum müdürlerine gruplar halinde eğitim verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahit Çopur'un başkanlığında kurulan "Psikososyal Krize Müdahale Hizmetleri Ekibi"nde görev yapan Psikolojik Danışman Fatma Dölen, Kadir Özaktan, Melek Özdemir ve Ahmet Baykan Bulut tarafından hazırlanan planlama doğrultusunda oturumlar şeklinde gerçekleştirilen Krize Müdahale Eğitimi kursunun ilki Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İlk grupta tecrübe ve deneyimlerini paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı konuşmada; "Psikolojik danışmanlarımız okullarımızda lokomotif görevi üstlenmektedirler. Eğitim öğretim hizmetlerimizde; öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin okul-öğretmen-öğrenci- veli işbirliğinde, sosyo psikolojik sorunların çözümlerinde rehberlik yaparak köprü vazifesi görmektedirler. Çok önemli bir görev ifa etmektedirler. GEKA ile ortaklaşa çalışmalarımız var. Son dönemde 3 ayrı protokol imzaladık. Bunlardan biri olan 'Yarınlarda Var Olmak' projesi kapsamında Kriz Yönetimi eğitimi verilecek. Ülkemiz deprem bölgesinde yer almakta. Herhangi bir afet, kriz anında psikolojik danışmanlarımızın bilgi birikimleri ve hazır bulunurluklarının kitle psikolojisi bağlamında topluma nasıl faydalı olunması konusunda alanında uzman arkadaşımız iki haftalık bir seminer verecek. Öğretmenlerimizin alanlarında sürekli kendilerini yenilemeleri ve bilgilerini taze tutmaları açısından bu çalışmaları yapmaktayız. Verimli ve başarılı bir seminer olmasını diliyorum. Görevlerinizde üstün başarılar temenni ediyorum" dedi.

Eğitimde uzmanlar tarafından verilen eğitimde okul ve kurumlarda meydana gelebilecek her türlü olayda gösterilen tepkiler konularında bilgilendirme yapılarak, bu tepkileri normalleştirmek, var olan olumlu baş etme yöntemlerini ortaya çıkarmak veya yeni baş etme yöntemleri geliştirmek amacıyla bilgiler paylaşıldı. Efeler'de görev yapan bütün okul v kurum müdürlerine verilecek eğitimlerin ardından sırasıyla ilçelerde görev bütün okul ve kurum müdürlerine de bu kursların verilmesine devam edilecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlk Ders İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement