İlk Dersimizi Hayme Ana'da İşliyoruz" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

İlk Dersimizi Hayme Ana'da İşliyoruz" Etkinliği

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 2018-2019 öğretim yılının ilk dersi, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi Hayme Ana'nın kabri başında yapıldı.

17.09.2018 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 2018-2019 öğretim yılının ilk dersi, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi Hayme Ana'nın kabri başında yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla Çarşamba köyündeki Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi "Hayme Ana"nın kabrine götürülen öğrencilere "Devlet ana" anlatıldı.

"İlk Dersimizi Hayme Ana'da İşliyoruz" etkinliğinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, Hayme Ana'nın Türkiye tarihi için önemli olduğunu söyledi. 5 yıldır "İlk Dersimizi Hayme Ana'da İşliyoruz" etkinliğini düzenlediklerini dile getiren Şentürk, şöyle konuştu:

"Sizler ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaksınız. Bu yüzden hem kendinize, hem ailenize ve hem de milletimize karşı sorumluluklarınızı aşkla getirmeniz sizden tek beklentimiz. İşte bu yüzden 600 yıllık imparatorluğun temellerinin atıldığı, filizlenip boy verdiği bu topraklarda temeli atan Osmangazi'nin ninesinin mezarının yanı başındayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez.' sözünde olduğu gibi sizlerin geleceğinize yön vermeniz, değerlerimize sahip çıkmak için buradayız."

Daha sonra Domaniç Şehit Muhammet Fatih Safitürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İrfan Yıldız, öğrencilere Hayme Ana'yı anlattı. Hisar İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Umut Yağmur Güçlü 'Yeni Ders Yılı' adlı şiirini seslendirdi.

Etkinlikte Hayme Ana Camisi imam hatibi Mustafa Güneş Kur'an-ı Kerim okudu, İlçe Müftüsü Kemal Akpınar dua etti.

Domaniç Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın ve Belediye Başkanı Sahvet Ertürk de öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlk Dersimizi Hayme Ana'da İşliyoruz' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement