İlk Kez Sinemaya Gittiler Valiyle Film İzlediler - Son Dakika
Güncel

İlk Kez Sinemaya Gittiler Valiyle Film İzlediler

İlk Kez Sinemaya Gittiler Valiyle Film İzlediler

Sosyal ve kültürel etkinliklerin Adana'daki adresi Optimum Alışveriş Merkezi, adından söz ettirmeye devam ediyor.

15.11.2017 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


Beyaz Perdeyle ve Şehirlerinin Valisiyle Tanıştılar

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Optimum AVM'de "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında, Ömer Refika Halıcıoğlu Ortaokulu öğrencileri ile 'İksir'i izledi.

Alışveriş, moda ve sanatı bir arada bulunduran Optimum AVM, kültürel ve eğitici etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen ve Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından yürütülen "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin desteği ile Adana'da devam ediyor.

Optimum AVM, ilk film gösterimi 24 Ekim'de yapılan proje çerçevesinde bu kez Ömer Refika Halıcıoğlu Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda eğitim gören 600 öğrenci Avşar Sineması'nda başrollerini sevilen popçu Keremcem ile Cansu Tosun'un paylaştığı 'İksir' isimli filmi izledi. SİSAY'ın projesi kapsamında beyaz perde ile buluşan öğrencilere, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş ile İl Kültür Müdürü Sabri Tari de eşlik etti.

Sinemanın girişinde çiçekle karşılanan Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, yakın ilgi gösterdikleri öğrencilerle film gösterimi öncesi kısa süreli sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

KEYİFLE İZLEDİLER

Işıkların kapanmasıyla birlikte sinema salonunu büyük bir sessizlik ve heyecan sardı. Büyük çoğunluğu hayatında ilk kez sinemayla tanışan öğrenciler, gerçek oyuncular ile animasyon karakterlerinin bir arada yer aldığı filmi, patlamış mısır ve kola eşliğinde büyük bir keyifle izledi.

Ünlü sanatçıların sesleriyle hayat verdiği animasyon karakterler ile başrol oyuncularının komik macerasının anlatıldığı filmi izleyen öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Vali Mahmut Demirtaş, Adana Valiliği olarak sosyal ve kültürel destek programlarını titizlikle uyguladıklarını söyledi. Düzenlenen bu etkinliğin, çocukların ruhsal sosyal ve duygusal yönden gelişimlerine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Vali Demirtaş, projenin organize edilmesinde emeği geçen ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

22 ARALIK'A KADAR SÜRECEK

Optimum AVM'nin ev sahipliğinde devam eden projenin hedefi, sinemanın sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıtılmasını sağlamak.


22 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek proje kapsamında, Adana'da 21 bin 264 öğrenci sinemayla buluşturulacak. Proje kapsamında Türkiye genelinde ise 1 milyon öğrencinin sinemayla tanışması hedefleniyor.

TÜRK SİNEMA TARİHİNDE BİR İLK


Yönetmenliğini Birkan Uz'un üstlendiği Keremcem ile Cansu Tosun'un başrollerini paylaştığı 'İKSİR' Türkiye sinemasında bir ilke imza attı. İlk kez gerçek kişiler ve animasyon karakterlerini beyaz perdede buluşturan film, tamamen Türkiye yapımı ve animasyon çalışmaları bir yıllık bir çalışma sürecinde tamamlandı.

FİLMİN KONUSU
Keremcem ve Buse pek çok kardeş gibi hiç anlaşamayan ve sürekli didişen bir ikilidir. Dedeleri ise anlaşamamalarına çok üzülür. Yalnız bu dedenin bir farkı vardır, iki kedi, bir köpek ve bir horozla yaşayan dedeleri, kendi icat ettiği bir iksir sayesinde tüm hayvanlarla konuşabilmektedir! Keremcem ve Buse'nin kavga etmemesi için bir plan yapan dedeleri, hayvanlarını bir hafta sonu için emanet eder. İki kardeş istemeyerek olsa mecburen kabul ederler ama başlarına gelecek maceralardan hiç haberleri yoktur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlk Kez Sinemaya Gittiler Valiyle Film İzlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement