İlkadım Kursu Bölüm Başkanı Tunay Açıköğretimde Kredili Sistemi Anlattı - Son Dakika
Yerel

İlkadım Kursu Bölüm Başkanı Tunay Açıköğretimde Kredili Sistemi Anlattı

İlkadım Kursu Bölüm Başkanı Tunay Açıköğretimde Kredili Sistemi Anlattı

İlkadım Global Eğitim Açıköğretim ve KPSS Kursları Açıköğretim Bölüm Başkanı Akın Tunay, dönemlik-kredili sistemle ile ilgili öğrencileri bilgilendiriyor.

09.06.2012 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Global Eğitim Açıköğretim ve KPSS Kursları Açıköğretim Bölüm Başkanı Akın Tunay, dönemlik-kredili sistemle ile ilgili öğrencileri bilgilendiriyor.

Anadolu Üniversitesi'nin 1 Aralık 2011 tarihli resmi duyurusuna göre açıköğretimde 25 yıllık sistem değişiyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemdeki önlisans ve lisans programlarının tamamı 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçiyor. Değişen yeni sistemle ilgili olarak bir ilki gerçekleştiren İlkadım Global Eğitim Açıköğretim ve KPSS Kursları, hazırladıkları broşürlerle ve düzenleyecekleri seminerlerle öğrencilere bilgiler verecek. Açıköğretimde yapılan bu değişiklikle birlikte eğitimin dünyaya ayak uyduracağını söyleyen İlkadım Global Eğitim Açıköğretim ve KPSS Kursları Açıköğretim Bölüm Başkanı Akın Tunay, "Avrupa'da uygulanan sistem Türkiye'de de uygulanacak. Bu sayede Açıköğretim Fakültesi'nin eğitim kalitesi daha üst seviyelere çıkacaktır." dedi. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nden aldığı bilgileri basınla paylaşan Tunay, yeni sistemle ilgili "Güz ve Bahar Dönemi olmak üzere iki dönemden oluşan sistemde öğrencilere yıl içersinde 30 kredilik ders verilecek. Eğer öğrenci isterse bir üst sınıftan da 15 kredilik ders alabilecek. Dersleri seçme işlemi de ekle-sil sistemiyle yapılacak. Ancak öğrenciler kayıt parasını yatırmadan önce bu işlemi gerçekleştirmeleri gerekiyor. Diğer türlü kayıt parası yatırıldıktan sonra ekle-sil işlemi yapılamayacak" diye konuştu.

HARF NOTU GELİYOR

Kredili sistemde notların hesaplanması da çan eğrisinin uygulanacağını söyleyen Tunay, "Notlar artık puanlama yöntemiyle değil harf notuna çevrilerek hesaplanacak. Harf not sisteminde geçmek için öğrencinin en az 'CC' alması gerekiyor. Şayet bir derste alınan notların ortalaması 30 iken öğrenci 35 aldıysa bu dersten geçmiş demektir. Ancak not ortalaması 60 olan dersten de 55 aldıysa yani ortalamanın altında kaldıysa öğrenci bu dersten kalmış ya da sorumlu olmuş demektir. Genel not ortalamasının her dönemin sonunda en az 2,00 olması gerekir. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Yani öğrenci bir dahaki yıl dönem tekrarı yapacak" dedi.

BÜTÜNLEME SINAVLARI KALKIYOR

Yıllardır alışkanlık haline gelen bütünleme sınavlarının da kalktığını söyleyen Tunay, "Kalmış olduğunuz ders güz dönemi dersi ise tekrardan bir sonraki düz dönemi; kaldığınız ders bahar dönemi dersi ise bir sonraki bahar dönemi tekrar alınacak. Dönemlik-kredili sistemde sınıf geçme başarısından değil ders geçme başarısı esas alınır. Öğrencilerin önceki yıllardan bildiği 1. sınıftaki dersleri vermeden 3 ders alamayacağı kuralı dönemlik kredili sistemde dönemsel başarılar şeklinde ifade edilir." diye konuştu. İlkadım Global Eğitim Açıköğretim ve KPSS Kursları Manisa Müdürü Ali Kesimli ise gelecek öğretim yılı için AÖF ve KPSS bölümlerinde çok değerli ve alanlarında uzman öğretmen kadrosu ile daha kapsamlı ve verimli bir eğitim öğretim yılına hazır olduklarını ifade etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım Kursu Bölüm Başkanı Tunay Açıköğretimde Kredili Sistemi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement