İlkay Akkaya 4 yıldır telefonla taciz edildiğini duyurdu: Tehdit ediliyorum, önlem alınsın - Son Dakika
Magazin

İlkay Akkaya 4 yıldır telefonla taciz edildiğini duyurdu: Tehdit ediliyorum, önlem alınsın

Tehdit edildiğini açıklayan sanatçı İlkay Akkaya, "Dosyadaki tanıkların hepsini arayıp taciz ediyor ve adreslerimizi bildiğini söyleyerek tehdit ediyor. Bu kişi kendisine ya da başka birine zarar vermeden, önlem alınmasını talep ediyorum" dedi.

04.12.2019 22:54  Güncelleme: 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı İlkay Akkaya, tehdit edildiğini açıkladı. Kendisini tehdit eden kişinin Adana konserinde görevlilere saldırması nedeniyle olayın polise iletildiğini belirten Akkaya, dosyadaki tanıkların da tehdit edildiğini aktardı.

Twitter hesabından açıklama yapan İlkay Akkaya, bir kişi tarafından 4 yıl boyunca telefonla taciz edildiğini belirtti.

"BAŞKA YOL KALMADIĞI İÇİN YAZIYORUM"

Akkaya, Adalet Bakanlığı'nın Twitter hesabını da eklediğini paylaşımında "Başka bir yol kalmadığı için yazıyorum. 4 yıldan beri beni telefonla sürekli arayan bir insan var. Ciddi psikolojik sorunları olan bir kadın bu. 4 yıl telefonla süren tacizlere, bir Adana konserinde olay çıkarmaya kadar vardı. Tedavi olmasını sağlayabilmek için ailesine ulaşmaya çalıştım ancak aile de hiçbir şey yapmıyor. Erzurum'dan Adana konserinde gelip konser görevlilerine saldırınca olay polise yansıdı. Ben şikayetçi olmadım, tedavi edilmesini talep ettim" ifadelerine yer verdi.

"ÖNLEM ALINMASINI TALEP EDİYORUM"

Dosyanın uzlaştırma avukatına gönderildiğini aktaran Akkaya, şöyle devam etti:

"Dosya uzlaştırma avukatına gitmiş. Şimdi dosyadaki tanıkların hepsini arayıp taciz ediyor ve adreslerimizi bildiğini söyleyerek tehdit ediyor. Ağabeyinin hakim olduğunu ve elinin her yere uzanacağını söylemiş tanıklardan birine. Kendisini öldüreceğini ve 500 kişi olan kendi ailesinin de beni öldüreceğini söyledi az önce tanığa. Bu kişinin kendisine ya da başka birine zarar vermeden, önlem alınmasını talep ediyorum. Kişisel bilgilerimizin, beni tehdit eden birinin eline geçmesini de protesto ediyorum".

İlkay Akkaya 4 yıldır telefonla taciz edildiğini duyurdu: Tehdit ediliyorum, önlem alınsın

İLKAY AKKAYA KİMDİR?

İlkay Akkaya, 26 Mayıs 1964 yılında İstanbul'da doğmuştur. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. Profesyonel müzik çalışmalarına Grup Yorum'a katılarak başladı. Bir süre İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na devam etti. Ayrıca özel şan dersleri aldı. Grup Yorum'la birlikte Berivan-Haziranda Ölmek Zor ve Türkülerle albümlerinde çalıştı. 1989'da Tuncay Akdoğan'la birlikte Grup Yorum'dan ayrıldı.

10 Ocak 1990'da Tuncay Akdoğan ve İsmail İlknur'la birlikte Grup Kızılırmak'ı kurdu. Grup Kızılırmak'la birlikte şu ana kadar on üç albüm çıkardı. Türkiye içi ve dışında konserlere çıktı. Çeşitli gazete ve dergilerde haftalık yazıları yayınlandı.

Grup Kızılırmak'la çalışmalarını sürdürürken bir yandan da solo çalışmalar yaptı. 1990-1992 yılları arasında Ankara Birlik Tiyatrosu tarafından sahnelenen Pir Sultan Abdal oyununun müziklerini yapan Grup Kızılırmak'ın bu oyuna diğer katkısı, Tuncay Akdoğan'ın (anlatıcı-ozan) ve İlkay Akkaya'nın (Pir Sultan Abdal'ın eşi Ballıhan) oyuncu olarak da sahnede yer almasıydı.

1991 yılında Tarık Akan ve Füsun Demirel'in oynadığı Bir Küçük Bulut filminin müziğini yaptı. Grup Kızılırmak'la birlikte başka birçok oyun müziği yapan Akkaya, 2003'te Zafer Diper'in sahnelediği Talan adlı oyunda da rol aldı. Mayıs 2005'te Nazım Hikmet'in Şeyh Bedreddin Destanı adlı şiiri oyunlaştırılmış şekilde sahnelendi. Bu oyunun müziklerini de Grup Kızılırmak yaptı. Oyun Küba'da da sahnelendi; ayrıca İlkay Akkaya ve Kızılırmak Küba Kültür Bakanlığı davetlisi olarak Havana şehrinde konser verdi.

Birçok müzisyenin ve grubun albümlerine konuk sanatçı olarak destek verdi. İlk solo albümü olan Kül'ü 1998'de yayınladı. 1999'da Salkım Söğüt adlı ortak bir çalışmada yer aldı. Daha sonra 2001'de Unutma adlı ikinci solo albümü yayınlandı. Üçüncü solo albümü olan Yine 2003 yılında yayınlandı. Aralık 2005'te piyasaya sürülen solo albümü olan Yalnız ile bir müddet albüm çalışmalarına ara verdi. 2010 yılında Gelmedin Diye albümüyle dönüş yaptı.

Diskografi

Kül - 1998

Unutma - 2001

Yine - 2003

Yalnız - 2005

Gelmedin Diye - 2010

Umut -2013

Hayat -2015

İlkay Akkaya 4 yıldır telefonla taciz edildiğini duyurdu: Tehdit ediliyorum, önlem alınsın

Son Dakika Magazin İlkay Akkaya 4 yıldır telefonla taciz edildiğini duyurdu: Tehdit ediliyorum, önlem alınsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • 4 yil ??: 4 yildir hosuna gidiyordu da simdi mi rahatsiz oldun 7 14 Yanıtla
  • Mahoni: Ilkay Ya sacmaliyor ya da başka bi şey var söylemiyor .ilkay Mantıklı gerekcelerden bahsetmemis hic 2 11 Yanıtla
  • O: Hayret bir şey 7 2 Yanıtla
  • Vidi vidi: grup yorumdayken konserlerde giydiğin pkk kıyafetini sana verenler. Moral verdiğin teröristler korusun seni. Her fırsatta devlet kurumlarını çalışanlarını yok sayın başınız sıkışınca devlet yardım et yok ya başka derdin var mı gündeme gelmek için başka yol bulamadım de mesela 3 6 Yanıtla
  • baba: vidi vidi biraz bayanlara saygı duy sen türkiyede kadın cinayetlerini gündemine baksana artık türkiyede bayanlar sokağa çıkamaz oldu. Tek taraflı konuşma yapma sen insan değilsin oğlum her kimsen 1 1 Yanıtla
  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı
    17:09 Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı

    Duayen oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye Orancı'nın, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan ve Şehnaz Dilan gibi oyuncuların yer aldığı 'Yorgun Perihan Savaş'lı, 'Yalan' ve Hülya Avşar'lı 'Aşıksın' filmlerinde rol aldığı ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses'in ise Orancı'yı hatırlamadığı belirtildi.


Advertisement