İlkay'dan Mesut'a Destek - Son Dakika
Spor

İlkay'dan Mesut'a Destek

İlkay\'dan Mesut\'a Destek

Milli takıma tartışmalı bir şekilde veda eden Mesut Özil'in eleştirilerine İlkay Gündoğan da hak verdi.

30.08.2018 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayal kırıklığıyla geçen 2018 Dünya Kupası'nın ardından milli takıma sitemli bir şekilde veda eden Mesut Özil'e, kendisi gibi son dönemde eleştirilerin hedefi olan İlkay Gündoğan'dan destek geldi.

Westdeutsche Allgemeine gazetesine açıklamalar yapan İlkay, Mesut'un ülkedeki ırkçı yaklaşıma ilişkin tespitlerine hak vererek, " Almanya'daki hayatımın neredeyse her anı için güzel anılarım var. Kesinlikle burada kalmak istiyorum. Ancak bazı insanlar bunu politika aracı olarak kullanıyorlar. Kullandıkları dil de kesinlikle ırkçı nitelikliydi." diye konuştu.

Mesut Özil'in Almanya'yı bırakmasını üzücü olarak nitelendiren İlkay Gündoğan, "Ülke futbolu için çok şey yaptı. Olmaması takım için büyük kayıp. Mesut benim için de çok şey yaptı. Almanya için oynama isteği duymama neden olan isimlerden biri. Almanya Milli Takımı'nın yolunu bana Mesut açmıştı. Ona daha iyi bir şekilde veda edilmesini isterdim. Her ne kadar bu onun kararı olsa da ben daha farklı yapardım. Çünkü ondan daha farklı kişiliğe sahibim." dedi.

27 yaşındaki futbolcu ayrıca milli takımı bırakmayı düşünmediğini belirterek, "Fotoğraf olayından sonraki gelişmeler beni endişelendirdi. Taraftarlardan tepki görür, politikacılar tarafından da hakarete uğrarsanız endişelenirsiniz. Ancak ben kaçmak istemiyorum. Bu durumla yüzleşmek istiyorum. Islıklanmam benim için çok zordu. Hayatımın sonuna kadar bunu unutmayacağım." sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İlkay'dan Mesut'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement