İlker Başbuğ Tahliye Edildi (4/son) Avukat Sezer: İçerdeki Son İnsan Çıkana Kadar Tebrik Kabul... - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ Tahliye Edildi (4/son) Avukat Sezer: İçerdeki Son İnsan Çıkana Kadar Tebrik Kabul...

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Ergenekon davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Avukatı İlkay Sezer, "Ben içerideki son insan çıkana kadar tebrik kabul etmeyeceğim" dedi.

07.03.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Ergenekon davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Avukatı İlkay Sezer, "Ben içerideki son insan çıkana kadar tebrik kabul etmeyeceğim" dedi. Sezer, Başbuğ'un saat 21.00 civarında Silivri cezaevinden tahliye olacağını açıkladı.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ tahliyesine karar verdi. Mahkemenin kararını değerlendiren Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, kararı "Biraz önce arkadaşlarım bana "gözünüz aldın' dedi. Ben içerdeki son insan çıkana kadar bu tebriği kabul etmeyeceğim" dedi. 26 aydır süren bir hukuksuzluğun dün Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile tespit edildiğini belirten Sezer, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı ile hukuksuzluğu kaldırdığını ifade etti. Başbuğ'un sadece özgürlüğüne ait mağduriyetinin ortadan kaldırıldığını ifade eden Sezer, kararın önemine değindi.

Sezer, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin yarattığı hukuksuzluğu ancak bu şekilde ortadan kaldırabildik. Hukuk adına bir nebze olsun mutluyum. İçeride çok daha ciddi sağlık sorunları ile bu mahkemenin kararı ile mağdur edilmiş insanlar var. Ümit ediyorum tez zamanda onların dosyaları da bu şekilde önce özgürlükleri iade edilmek suretiyle sonra da haklarında beraat kararı verilmek suretiyle çözülür" dedi. Kendisinin TSK'ya komutanlık yapan normal görev süresinde emekli olan bir insanın bu şekilde mağdur edilebileceğini tahmin edemeyeceğini dile getiren Başbuğ, birilerinin asılsız, gerekçesiz delillerle mağduriyet yarattığını, acılar çektirdiğini, tahliye kararı ile bir nebze olsun buna son verdiklerini ifade etti.

-"KARARI İLK OLARAK EŞİ ÖĞRENDİ"-

Kararın emsal olmasının önemine dikkat çeken Sezer, "Benzer şekilde mağdur edilmiş insanlarında biran önce özgülüğe kavuşmasını temenni ediyorum" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararının gerekçesine yeni ulaştığını belirten Sezer, "Kararın gerekçe kısmında Yüce Divan'a ilişkin değerlendirmede, bizim ilk günden beri savcı beyine önüne çıktığımızdan beri söylediğimiz Yüce Divan'a ilişkin konunun da hukuken ciddi dikkate alınması gereken bir itiraz olduğu 26 ay sonra ortaya konuldu. Keşke ülkemizdeki hukuk mekanizması bunu daha önce çözebilecek enstrümanları bize sunsaydı. Ama kimse hukuku bu denli çiğneyebilecek mahkemeleri düşünmemişti herhalde. Ben dün ortadan kaldırılan bu özel yetkili mahkemelerle mağdur edilmiş insanlara özgürlüklerinin iade edilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Sezer, Başbuğ'un yaklaşık 3 saat sonra Silivri Cezaevinden çıkacağını belirterek, gazetecilerin soruları üzerine kararı ilk olarak müvekkilinin eşine bildirdiğini açıkladı. Sezer, "Doğal olarak ilk önce eşi ile görüştüm. Eşinin özgürlüğünü 26 ay sonra da olsa kazanmış olmasına sevindi" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ Tahliye Edildi (4/son) Avukat Sezer: İçerdeki Son İnsan Çıkana Kadar Tebrik Kabul... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement