İlker Başbuğ: Ümitsizliğe Yer Yok - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ: Ümitsizliğe Yer Yok

İlker Başbuğ: Ümitsizliğe Yer Yok

ESKİ Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, terör olayları ve Adana'da bir kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın olayı ile ilgili olarak, "Terör ve diğer olaylar devam ediyor.

01.12.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKİ Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, terör olayları ve Adana'da bir kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın olayı ile ilgili olarak, "Terör ve diğer olaylar devam ediyor. Mutlaka Türkiye bu sorunun üzerinden gelecektir. Ümitsizliğe yer yok" dedi.

Şangay Üniversitesi'nin davetlisi olarak Çin'e giden eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Emekli Hava Pilot Orgeneral Bilgin Balanlı, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve beraberindeki heyet Türkiye'ye döndü. Türk Hava Yolları'na ait uçakla 05.30'da Şangay'dan İstanbul'a gelen Başbuğ, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE BU SORUNLARIN ÜZERİNDEN GELECEKTİR

İlker Başbuğ, " Nereye gitsek aklımız ülkemizde. Maalesef haberlere bakıyorsunuz Adana'da bir yurtta yangın olayı olmuş. Öğrencilerimizi kaybediyoruz. Terör devam ediyor, diğer olaylar var. Mutlaka Türkiye bu sorunlarının üzerinden gelecektir. Ümitsizliğe yer yok. Burada önemli olan toplum üzerinde etkili olan herkesin bölünmeye değil, bölücü ayrışmaya değil, bütünleşmeye götürecek şekilde konuşması ve davranışlarını o şekilde yönlendirmesi fevkalade önemli bir konu" dedi.

SURİYE VE IRAK

Şangay Üniversitesi'nde yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bir toplantıya katıldıklarını belirten  Başbuğ, "Özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci kişiliği üzerinde bir sunum oldu. Bu sunumda Ortadoğu, Irak ve Suriye konularına değindik. Şangay'dan sonra Pekin'e geçip düşünce kuruluşlarıyla bir araya geldik. Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye arasındaki ilişkilere önem veriyor. Bu açıdan bu bir hafta süre zarfında yaptığımız toplantılar özellikle Türkiye'nin görüşlerini net olarak Suriye ve Irak'ta yaşananlar ve Türkiye'nin terörle yapmış olduğu mücadeleyi, Irak ve Suriye'deki gelecekte olabilecek durumlara ilişkin olarak Türkiye'nin görüşlerini görüştüğümüz ilgililere aktardık" dedi.

TERÖR TURİZME ZARAR VERİYOR

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye ile ilişkilerine büyük önem verdiğini altını çizen Başbuğ konuşmasına şöyle devam etti:

"Çin halk Cumhuriyeti, Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinde Almanya'dan sonra ikinci en büyük ilişkide olduğu ülke. Ancak iki ülke arasındaki ihracat ve ithalat durumuna baktığımızda arada çok büyük eksiklik var. Onlarda bu aradaki farkın azaltılması için çabaların olmasına inanıyorlar. İthalat ve İhracat anlamında dengeleri sağlamada en akla gelen birinci alan turizm onlarda bunu kabul ediyorlar. Turizm alanında gelişmelerin olumlu neticeler vereceğine onlar da inanıyorlar. Ama ülkemizdeki terör olaylarından ülkemize gelen turist sayısında arzu edilmeyen azalmalara neden oluyor. Türkiye bu terör sorunundan en kısa zamanda çıkmak mecburiyetinde bu terör gerçekten ülkemize çok açıdan zarar veriyor."

ÇİNLİLER PYD İLE İLGİLİ BİLGİ İSTEDİ

Sivil toplum örgütlerinin de ülkeler arası bu tür ziyaretlerde bulunması gerektiğini söyleyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Kanaatimiz o ki, bizim yaptığımız ziyaret gibi başkaları da bütün ülkelere bu şekilde ziyaretler yapsın. Devlet yetkilileri değil, sivil toplum örgütleri de bu tür faaliyetlerin yapılmasının yararlı olduğunu düşünüyorum. Bir düşünce kuruluşu ki orada PYD konusunu konuşurken bizden şu talepte bulundu. PYD konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin bize daha somut belge, delil elindeki belgeleri aktarması halinde bu konuyu daha iyi anlama ve değerlendirme şansımız olacak diye bizlere ifade ettiler" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ: Ümitsizliğe Yer Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement