İlköğretim Öğrencilerinden Vali Bilici'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Öğrencilerinden Vali Bilici'ye Ziyaret

Ergenekon İlköğretim Okulu öğrencileri, İlköğretim Haftası nedeniyle Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

21.09.2011 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon İlköğretim Okulu öğrencileri, İlköğretim Haftası nedeniyle Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

Vali Bilici, İl Mili Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ile birlikte Okul Müdürü Musa Karaca, öğretmen Mehtap Özcan Gonca, öğrenciler Zehra İlhan, Şeyma Yüksel, Furkan Yiğiter ve Muhammed Emin Şahingöz'ü kabul etti.

Bilici, ziyarette yaptığı açıklamada, eğitime ayrı bir önem verdiklerini, dünyada teknolojinin, büyümenin, uygarlık ve medeniyetin temelinde eğitimin yattığını belirtti.

Bu anlamda Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünün de ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Bilici, "Başöğretmen Atatürk'ün bu sözünün ayrı bir önemi vardır. Mürşit, yol gösteren demektir. Yani en büyük yol göstericimiz ilim olmalıdır. İlime ulaşmanın yolu ise eğitimden geçer. Bunun için eğitimin bizim için ayrı bir önemi var" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle gerekli tedbirleri de aldıklarını bildiren Bilici, şöyle devam etti:

"Okul güvenliği ile gerekli tedbirleri aldık. Ayrıca okullar ve öğrencilerden beklentilerimiz var. Bu kapsamda, 4. sınıftan itibaren her öğrenci İstiklal Marşı ile Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ezbere bilecek. Her öğrenci, mutlaka sosyal faaliyete katılacak. Mutlaka her sınıfta okuma saati olacak. Ayrıca, sınavlara hazırlık için gerekli çalışmalar yürütülecek. Başarısız öğrencilerin takibi yapılacak."

İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan da, yeni eğitim öğretim yılının yaklaşık 290 bin öğrenciyle sorunsuz başladığını kaydetti.

Vali Bilici, öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlköğretim Öğrencilerinden Vali Bilici'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement