İlkokul Arkadaşları 52 Yıl Sonra Buluştu - Son Dakika
Güncel

İlkokul Arkadaşları 52 Yıl Sonra Buluştu

İlkokul Arkadaşları 52 Yıl Sonra Buluştu

Nevşehir Cumhuriyet İlkokulu 1965 yılı mezunları, 52 yıl sonra günümüzde Öğretmen Evi olarak hizmet veren binadaki sınıflarında bir araya geldi.

26.11.2017 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Cumhuriyet İlkokulu 1965 yılı mezunları, 52 yıl sonra günümüzde Öğretmen Evi olarak hizmet veren binadaki sınıflarında bir araya geldi. Buluşmaya öncülük eden Vali Yardımcısı Nevzat Aydın, "Yarım asır çok uzun bir süre. Ben arkadaşlarımı bulmanın gururunu yaşıyorum. Biz 52 senedir halen okulumuzu seviyoruz" dedi.

Nevşehir Cumhuriyet İlkokulu 5A sınıfı öğrencileri, aradan geçen 52 yılın ardından okudukları sınıfta buluştu. Yaklaşık 3 ay önce Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine atanan Nevzat Aydın, 1965 yılında Nevşehir Cumhuriyet İlkokulunda okuduğu sınıf arkadaşlarına tek tek ulaştı. Sinan ve sınıf arkadaşları okudukları okulda buluşmaya karar verdiler. Bugün eski Cumhuriyet İlkokulu, şimdi Öğretmen Evi olarak hizmet veren binanın önünde buluşan sınıf arkadaşları, İstiklal Marşı ve Andımızı okumalarının ardından sınıflarına koştular. Burada sınıf yoklamasının alınmasının ardından bir konuşma yapan Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, aradan geçen 52 yılın ardından sınıf arkadaşları ile buluşmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Sinan, "Değerli sınıf arkadaşlarımız bundan yaklaşık yarım asır önce, yani 52 yıl önce içerisinde bulunduğumuz binada nefes aldık ve hayata atıldık. Yarım asır çok uzun bir süre. Ben arkadaşlarımı bulmanın gururunu yaşıyorum. Biz 52 senedir halen okulumuzu seviyoruz. Büyüklerimizi saymak dedik. Hepimiz halen büyüklerimizi sayıyoruz. İlkemizin ileri gitmek olduğunu söyledik. Hepimiz bu ülkenin ne kadar ileri gitmesi gerekiyorsa çaba sarf ettik ve halen de çaba sarf ediyoruz. Biz bu çeşmelerden su içerek büyüdük. Çeşmelerden birisi Gazi Mustafa Kemal çeşmesidir, diğeri de Türkiye İstiklal çeşmesidir. Okulumuzun adı da Cumhuriyet İlkokuludur. Biz gazi çeşmesi ve istiklal çeşmesinden su içerek Cumhuriyet İlkokulunda büyüyerek bu ülkenin varlığı içerisinde yer almaya çalıştık. Biz bu yüzden Mustafa Kemal Paşa'yı, Atatürkümüzü halen severiz. Biz istiklalimize bu yüzden çok düşkünüzdür. Biz Cumhuriyet İlkokulunda okumanın verdiği gururla Cumhuriyetin sonsuza kadar sahipçisi ve takipçisi olacağımıza söz verdik ve bugüne kadar olduğu gibi sözümüzde daima duracağız" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Sinan'ın konuşmasının ardından sınıfta bulunanlar, vefat eden öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının bulunduğu sıralara karanfil bıraktı. İl Müftüsü Yakup Öztürük tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ise sınıftakiler İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'den mezuniyet belgelerini aldı.

Sınıf arkadaşları ile buluşmanın mutluluğunu yaşadığın dile getiren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, "Çok duygusu tarif edilmeyen bir sevincimiz var. 52 yıl sonra sınıfımızda hayatta olan arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Sayın Valimiz buna öncülük etti. Bu Nevşehir'de 52 yıl sonra buluşma bir ilk oluyor. Okul arkadaşlarımızla bir arada olmak, çocuksu duygularımızı paylaşmak tarifi imkansız bir duygudur. Hepimiz birbirimizden 50 yıldır kopuktuk. Şuanda beraberiz ve eski günleri yad ediyoruz. İnşallah bundan sonra da devamını getirmeye çalışacağız. Her mezunlara tavsiye ederim" diye konuştu.

Ayten Çekirdekçi ise, "Bugün burada sınıf arkadaşlarım ile buluşmaktan dolayı son derece mutluyum. Çok heyecanlıyım, kalbim pır pır atıyor. Çok mutluyuz. Şuan kendimi çocuk gibi hissediyorum. Sanki yeniden 5. sınıfta gibiyim. Arkadaşlarımla bir arada olmaktan çok mutluyum. Allah herkese nasip etsin" dedi.

1965 Cumhuriyet İlkokulu mezunlarından Nuriye Çekirdekçi de, "Allah herkese böyle buluşmaları nasip eylesin, çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlkokul Arkadaşları 52 Yıl Sonra Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı
    11:10 Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı

    Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmada, yapay zeka modelleri ve doktorlar arasında oftalmoloji sınavı düzenlendi. GPT-4 yapay zeka modeli, 87 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Ancak, araştırmacılar yapay zekanın hala tam olarak yeterli olmadığını belirtti.

  • Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti
    11:09 Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti

    Yünsa, Türkiye Muhasebe Standardı 29 (TMS 29) dahil geçen yıl 544,2 milyon TL net kar elde etti. Şirket, 2023 yılında kuvvetli satış kanalı portföyü, etkin fiyatlama politikaları ve yüksek marka bilinilirliği ile güçlü bir performans sergiledi. Yünsa'nın 2023 yılı brüt karı, TMS 29 uygulanmış sonuçlara göre 635,8 milyon TL'ye ulaşırken, brüt kar marjı ise bir önceki döneme göre 1 puan artışla yüzde 29 oldu. Şirketin 2023 yılında yarattığı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) enflasyon muhasebesi standartları uygulandıktan sonra, 522,1 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise 2022 yılına göre 2 puan artarak yüzde 24'e geldi. Yünsa'nın sürdürülebilirlik anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar da dikkat çekti. Şirket, atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel elyaf karışımlı kumaş kullanım oranını artırdı ve 10 milyondan fazla pet şişenin kumaşa dönüştürülmesini sağladı.

  • Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu
    11:09 Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu

    Meta, yapay zeka asistanı Meta AI için Llama 3 tabanlı bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile Meta AI, daha fazla ülkede kullanılabilecek ve Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarına adapte olabilecek. Ayrıca Llama 3 güncellemesiyle birlikte Meta AI, Google ve Bing destekli arama sonuçları gösterebilecek, görüntü oluşturma süresi kısaldı ve görüntüleri gerçek zamanlı olarak GIF'e dönüştürebiliyor. Şirket ayrıca Meta AI'ı platformlarına entegre etmeyi ve Meta Quest VR gözlüklerinde kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

  • Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı
    11:08 Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı

    Hatay'ın Kumlu-Kırıkhan istikametinde bulunan Kazkeli mevkiinde, traktörün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek sulama kanalına devrildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü güvenli bir şekilde kurtardı. Yaralı, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor
    11:08 Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, daha önce meydana gelen çığ nedeniyle kapanan Bostancı köyü yolunu açmak için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yolda zorlu şartlarda ilerleyen ekipler, kepçenin yetersiz kaldığı noktalarda ekskavatör kullanıyor. Görevliler, kısa sürede yolu açmayı hedefliyor.

  • Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi
    11:07 Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Sosyal ve Toplumsal Faaliyet Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi.

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi
    11:06 İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

    İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.


Advertisement