İlkokul Öğrencilerine Bocce Kursu - Son Dakika
Yerel

İlkokul Öğrencilerine Bocce Kursu

İlkokul Öğrencilerine Bocce Kursu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Okullar Hayat Olsun” Projesi kapsamında Cumhuriyet İlkokulu’ nda ilk kez Bocce kursu açıldı.

23.11.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Okullar Hayat Olsun" Projesi kapsamında Cumhuriyet İlkokulu' nda ilk kez Bocce kursu açıldı.

Cumhuriyet İlkokulu bahçesindeki açık alanda Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Tekin nezaretinde hafta içi 5 saat düzenlenen toplam 60 saatlik Bocce kursuna 12 öğrenci katıldı.

Dünyanın en popüler açık hava oyunlarından olan Bocce oyununun özel bir atletik yapı gerektirmediğini söyleyen Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Tekin, "Kuralları basittir. Sohbet ve diyaloğa dayalı, sosyal bir oyundur. Eğimi çok fazla olmayan toprak, kum, çakıl, çim gibi kolayca bulunabilen boş alanlarda oynanır."dedi. Bocce'nin beş kıtada yaygınlaşmış milyonlarca insana hitap eden bir dünya sporu olduğunu vurgulayan Tekin,"Bocce aynı zamanda gerçek bir 'Herkes İçin Spor' uygulaması. Genç-yaşlı, kadın-erkek, engelli-sağlıklı, zengin-fakir, toplumun tüm kesimlerine hitap eden bir oyun, bir egzersiz, bir spor. Okul öncesi dönemde çocukların bedensel koordinasyon becerilerini geliştirmelerine önemli bir katkı sağlayacak, diğer yandan ileriki yaştaki bireylerin ise aynı becerileri yitirmelerine engel olabilecek bir egzersiz biçimidir." diye konuştu.

BOCCE NASIL OYNANIR?

Bocce oyunu iki takım arasında oynanır. Takımlar, bir, iki ve üçer kişiden oluşabilirler. Takımları oluşturan kişi sayılarına göre, oyuncuların elindeki metal top sayıları değişir: Bir oyuncudan oluşan ekiplerde (tete-a-tete) her bir oyuncunun elindeki metal top sayısı 3, iki oyuncudan oluşan ekiplerde (doublette) her bir oyuncunun elindeki metal top sayısı 3, üç oyuncudan oluşan ekiplerde (tripllette) her bir oyuncunun elindeki metal top sayısı 2 olur. Oyuna başlayacak ekip yazı/tura ile belirlenir. Başlangıcı yapacak takımın oyuncusu, zemine çapı 40-50 cm kadar bir çember çizer ve hedef minik misket Pallino' yu 6 ila 10 metre arası bir uzaklığa fırlatır. Tüm toplar, ayaklar bu çemberin içindeyken oynanır. Hedef olacak Pallino gerekli uzaklığa yollandıktan sonra yine ilk takımın oyuncusu elindeki topu Pallino' nun en yakınına kondurmaya çalışır. Başlangıcı yapan takım ilk topunu oynadıktan sonra sıra ikinci takıma geçer. Bu sefer, bu takım oyuncuları toplarını diğer takıma nazaran daha yakına kondurmaya çalışırlar. Metal topları daha yakında olan takım (tek top dahi olsa) sırayı diğer takıma devreder. Eldeki metal toplar bitince puanlar sayılır. Pallino' nun en yakınına kendi toplarını kondurmuş olan takım seti kazanmış olur. En yakındaki toplam top sayısı kadar puan alır ve diğer sete geçilir. Oyunlar sonrasında puanı 13'e ulaşan takım oyunu kazanmış olur.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkokul Öğrencilerine Bocce Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement