İlkokulda Sanat Sokağı Açıldı - Son Dakika
Güncel

İlkokulda Sanat Sokağı Açıldı

Yalova'daki 19 Temmuz İlkokulunda, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle küçük yaşta hayatını kaybeden Mehmet Yiğit Kızılkaya'nın isminin verildiği sanat sokağı düzenlenen törenle açıldı.

19.04.2018 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'daki 19 Temmuz İlkokulunda, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle küçük yaşta hayatını kaybeden Mehmet Yiğit Kızılkaya'nın isminin verildiği sanat sokağı düzenlenen törenle açıldı.

Yalova Valiliğinin çocukları ve gençleri bağımlılıktan kurtarma çalışmalarına desteklemek ve öğrencileri bilgisayar, tablet, telefon gibi bağımlılıklardan kurtarmak hedefiyle yürüttüğü proje ile 19 Temmuz İlkokulundaki bir koridor, sanat sokağına dönüştürüldü.

Marmara Eğitim Kurumları Okul Aile Birliğinin yanı sıra Yalova'daki iş adamları ve esnafın destekleriyle oluşturulan Mehmet Yiğit Kızılkaya Sanat Sokağının açılışı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ile adı sokağa verilen Kızılkaya'nın ailesi ile bazı siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törenle yapıldı.

Salman, açılışta yaptığı konuşmada, evlat acısını kendisinin de yaşadığını belirterek, Kızılkaya'nın adının okulda yaşatılacak olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da Yalova Valisi Tuğba Yılmaz tarafından her türlü bağımlılıkla mücadeleye karşı katkı sağlamak için başlatılan spor, sanat ve kültürel etkinliklerin hayat bulduğu projeyi çok önemsediklerini ifade ederek, "Öğrencileri her türlü bağımlılıktan uzak tutmak için gerekli çalışmaları eğitim camiası olarak büyük bir onurla yürütmekteyiz. Çünkü çağımızın vebası internet ve diğer bağımlılıkların yok olması için bütün emeğimizi bu yolda harcamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

19 Temmuz İlkokulu Müdürü Tülin Ayrım ise Marmara Eğitim Kurumları Okul Aile Birliğinin projede kendilerine destek olmasının, tüm ekip arkadaşlarını canla başla çalışarak sonuca ulaşmada tetiklediğini kaydetti.

Sokağa ismi verilen Mehmet Yiğit Kızılkaya'nın babası Orhan Kızılkaya da projeyle okulda öğrenim gören öğrencilerin sevinç ve mutluluk dolu seslerinin birbirine karışması temennisinde bulundu.

Açılışta projede emeği geçenlere plaket verildi ve folklor gösterisi sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlkokulda Sanat Sokağı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement