İmam Hatip Liselerinin 104. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İmam Hatip Liselerinin 104. Kuruluş Yıl Dönümü

Piraziz İmam Hatipler Derneği (PİRİM-DER) Başkanı Azmi Gürsoy, dini ihtiyaçları sağlıklı karşılamanın yolunun İmam Hatip Okullarından geçtiğini ve bu nedenle kıymetlerinin iyi bilinmesi gerektiğini bildirdi.

15.10.2017 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piraziz İmam Hatipler Derneği (PİRİM-DER) Başkanı Azmi Gürsoy, dini ihtiyaçları sağlıklı karşılamanın yolunun İmam Hatip Okullarından geçtiğini ve bu nedenle kıymetlerinin iyi bilinmesi gerektiğini bildirdi.

Gürsoy, İmam Hatip Liselerinin 104. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İslam'ın en güzel öğrenildiği eğitim kurumlarından birinin ve en önemlisinin İmam Hatip Okulları olduğunu belirtti.

Bu eğitim kurumlarının vatanını, milletini seven, insanlığa faydalı milli bir nesil yetiştirdiğini ve samimiyetle yoluna devam ettiğini kaydeden Gürsoy, şunları aktardı:

"İmam Hatip Liseleri'nin ilme ve ilim adamına verdiği büyük değer sebebiyledir ki bu okullardan binlerce dini ilimlerde ve diğer ilim dallarında bilim adamı, devlet adamı, ülkemize faydalı aydınlar yetişmiştir. Görülüyor ki, dini ilimlerin olduğu gibi, fenni ilimlerin kapısını da ülkemize açmakta başarılı olan İmam Hatip Okulları'dır. Bu başarı inkar edilemez bir gerçektir"

İmam Hatip Okulu öğrencilerinin sayılarının artırılması gerektiğine işaret eden Gürsoy, açıklamasında,"Din eğitimi ve öğretimi çocuğun dine olan ilgisini hissettirdiği andan itibaren, iyi organize edilmiş eğitim ortamlarında, insanın gelişim özelliklerine, öğrenim öğretim ilke, teknik ve yöntemlerine uygun olarak verilmelidir. Aksi halde insan dini ihtiyaçlarını giderememe huzursuzluğunu yaşayacaktır. Bunun içindir ki İmam Hatip Okulu öğrencilerinin sayısı artırılmalıdır. Dini ihtiyaçları sağlıklı karşılamanın yolu İmam Hatip Okulları'ndan geçmektedir. Bu okulların kıymeti iyi bilinmelidir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmam Hatip Liselerinin 104. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement