İmam Hatip Okullarının 67. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

İmam Hatip Okullarının 67. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imam hatip okullarının 67. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

16.10.2018 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imam hatip okullarının 67. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen imam hatip okullarının 67. kuruluş yıl dönümü etkinliği, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulmasıyla başladı.

Vali Ali Mantı, yaptığı konuşmada, her insanın farklı bir yaradılışa sahip olduğundan insanların tek tipleştirilmesinin dünyadaki en tehlikeli eylem olduğunu söyledi.

"Yüce Rabbimiz, sonsuz kudretiyle değişik huy, karakter, mizaç, seciye ve fiziki yapıda insanlar yaratmıştır. İnsanoğlunun bu zenginliği imha ederek tek tipleştirmeyi dayatması zulümdür." diyen Mantı, şöyle devam etti:

"3 bin 300 imam hatip okulumuz ve buralarda okuyan 1 milyondan fazla öğrencimiz var. İlahiyat fakültelerinden her yıl binlerce öğrencimiz mezun oluyor. Kısacası nicelik ve istatistik açısından bir sıkıntımız yok. Bu durumda öne çıkan konu kalitemizin ne durumda olduğunu tartışmaktır. İmam hatiplerin eğitim süreçlerini, sonuçlarını ve toplumsal karşılığını tartışmalıyız. Meslek hayatımda iki imam hatip okulu açmış bir yönetici olarak bu eğitim kurumlarımızın baştan aşağıya ve iyi niyetle tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Esas olan doğru ve faydalı bir sistem kurabilmektir."

28 Şubat sürecinde "imam hatip okulları savunuculuğu" yaptığını ifade eden Mantı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanları okullarına göre kategorilere ayırmak doğru değildir. Doğru olan hangi okulların ülkemizin birlik ve beraberliğine, insanımızın maneviyat ve kültürel birikimine, öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağladığıdır. İnsanımızın inançlarından ve düşüncelerinden dolayı sıkıntılı günler yaşadığı 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarını savundum. O zamanlar imam hatipleri sahiplenmek ve dahası imam hatip okulları açmak yürek, bilek ve inanç isterdi. İmam hatip okulları açmak hepimizin desteklediği bir olaydır. Ancak bu okulların içini doldurmak lazım. Kafası ve yüreği sağlam, fıtratına yabancılaşmamış, özgür, özgün ve özel nesiller yetiştirmemiz lazım."

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise bir imam hatip mezunu olarak, imam hatiplilerle gurur duyduğunu söyledi.

İmam hatiplilerin ahlaklı, edepli ve bilgili olması gerektiğini vurgulayan Barakazi, "Madem imam hatipliyiz, ahlaklı olalım, edepli olalım ve bol bol okuyalım. Bize asıl kişilik kazandıracak olan bu 3 temel unsurdur. İmam hatipliliğinizle övünebilirsiniz ancak, edep, ahlak ve bilgi yoksa boş kalır. Lütfen imam hatibi boş bırakmayın, imam hatip o yüzden önemlidir." dedi.

Etkinliğe, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmam Hatip Okullarının 67. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement