İzmit'te Bir İmam Hatip Ortaokulu'nda Atatürk Büstüne Saldırı - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Bir İmam Hatip Ortaokulu'nda Atatürk Büstüne Saldırı

İzmit\'te Bir İmam Hatip Ortaokulu\'nda Atatürk Büstüne Saldırı

İzmit'te, İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesindeki Atatürk Büstü, kimliği belirsiz kişilerce kırıldı.

15.10.2014 18:41  Güncelleme: 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'in Mehmetali Paşa Mahallesi'nde bulunan İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesindeki Atatürk Büstü'ne, 13 Ekim sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Saldırı Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamayla ortaya çıkarken, okul yöneticileri ise büstün top oynayan çocukların düşürmüş olabileceğini iddia etti. Kırılan büst değiştirildi.

GENELKURMAY AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, "Kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından Kocaeli İzmit'te İbni Sina İmam hatip Ortaokulu önünde bulunan Atatürk Büstü kırılmıştır. Olayla ilgili adli işlem başlatılmıştır bilgisi alınmıştır" denildi. Açıklamada olayın 13 Ekim 2014 saat 02.30'da meydana geldiği duyuruldu.

POLİS EKİPLERİ İNCELEME YAPTI

Olayın duyulmasının ardından polis ekiplerinin okula giderek inceleme yaptığı öğrenilirken, okul yöneticilerinin ise polislere verdikleri ifadede büstün bahçede top oynayan çocuklar tarafından kazayla düşürülmüş olabileceğini söyledikleri öğrenildi. Ancak çevredeki bazı esnaf ise büstün kimliği belirsiz kişiler tarafından kasıtlı olarak kırıldığın, ardından polisin gelip inceleme yaptığını söyledi. Okul bahçesindeki çocukların bir bölümü de büstün top aynarken düştüğünü duyduklarını söylemelerine rağmen, bir bölümü de gece kasıtlı olarak kırıldığını söylediler. Olayla ilgili soruşturma sürerken, okulun bahçesindeki kaideye kısa sürede yeni bir Atatürk büstü monte edildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Bir İmam Hatip Ortaokulu'nda Atatürk Büstüne Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement