İmam Hatipler Arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İmam Hatipler Arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

İmam Hatipler Arası Hafızlık ve Kur\'an-ı Kerim\'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Zonguldak genelindeki İmam Hatip ortaokulları ve liseler arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi.

28.12.2018 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Zonguldak genelindeki İmam Hatip ortaokulları ve liseler arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi.

Kdz. Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde İmam Hatip ortaokulları ve liseler arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma hafızlık yarışması gerçekleşti. Kdz. Ereğli Fazlı Erdoğan İmam Hatip Lisesi Müdürü Leyla Köse Özyer, bu yarışmada kaybedenin olmayacağını, Kur'an okuyan herkesin kazanacağını söyledi.

Özyer konuşmasında şu ifadelere yer verdi; " Kur'an göklerin emaneti, vahyin kaynağı, hayatımızın rehberidir. Kur'an mazlumun tesellisi, kimsesizlerin yardımcısı, sesini duyurmak isteyenlerin sesidir. Müslümanların yeniden dirilmesi Kur'an'la mümkündür. "Allah onu biz indirdik, biz koruyacağız!" Buyurur. Hafızlar da Kur'an'ın korunmasında Allah'ın istihdam ettiği özel kullarıdır. Kıymetli konuklar, bugün bu yarışmada kaybeden olmayacak. Kur'an'la kaybedilmez kazanılır. Her biri kendi okullarında birinci seçilerek bugün buraya gelen yarışmacı öğrencilerimize başarılar diliyorum. Onların hepsi gönlümüzün birincileridir. Onları yetiştirip bu konuda emek harcayan öğretmen, idareci ve ailelerinden Allah razı olsun. Kolay değildir tohumu fidan, fidanı ağaç yapmak Sultan'ş Şuara Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in veciz bir sözü vardır, 'Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın. Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen, çatlarsan doğuran kısrak utansın!' Biz bu yolda koşarken bu uzun soluklu koşuda emeği geçen başta Kdz. Ereğlli Kaymakamlığı, Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere okulumuzun arsa tahsisi ve inşaatında büyük hizmeti olan 22-23. Dönem Zonguldak Milletvekilimiz Fazıl Erdoğan Bey'e teşekkür ediyoruz. Okulumuzun binası teslim alındıktan eğitim öğretime başlayana dek, geçen sürede büyük bir özveri ile çalışan Kurucu Müdürümüz Haşim Çakır Bey'e çok teşekkür ediyorum ve belki de adlarını unuttuğumuz nice adsız eğitim fedaileri Sizlerin hakkı ödenmez. Programda emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah hepinizden razı olsun." Fazlı Erdoğan İmam Hatip Kız Lisesi'nin ev sahipliğini yaptığı yarışmada Liseler arası Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma ve Anlama kategorisinde Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İlayda Naz Muslubaş 1., Gökçebey Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İlayda Nur Güngör 2., Şehit Prof. İlhan Varak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Yasemin Kolçak 3. oldu. Ortaokullar arası Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma ve Anlama kategorisinde Fazlı Erdoğan İmam Hatip Ortaokulu'ndan Zeynep Şener 1., İlhan Varak İmam Hatip Ortaokulu'ndan Rüveyda Yavuz 2. ve Alaplı İmam Hatip Ortaokulu'ndan Dilara Yıldız 3. Oldu. Liselerarası hafızlık kategorisinde Kdz. Ereğli Fazlı Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Rabia Taşöz1., Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Feyza İnam 2. ve Şehit Prof. İlhan Varak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hacer Durmuş 3. oldu. Ortaokullararası hafızlık kategorisinde ise Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu'ndan Edanur Çolak 1., Şehit Prof İlhan Varak Kız Anadolu İmam Hatip'ten Nihal Tunkaya 2. Oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdür V. İsmail Aksoy, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Vedat Sever, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İmam Hatipler Arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.


Advertisement