İmam ve Öğretmenler, Maaşlarıyla Okul Onarıyor - Son Dakika
Güncel

İmam ve Öğretmenler, Maaşlarıyla Okul Onarıyor

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde, öğretmen ve imamlardan oluşan eğitim gönüllüsü bir grup, maaşlarından arttırdıkları para ile tamir gereken okullarda onarım yapıyor.

18.09.2017 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde, öğretmen ve imamlardan oluşan eğitim gönüllüsü bir grup, maaşlarından arttırdıkları para ile tamir gereken okullarda onarım yapıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte okullarda bulunan eksiklikleri gidermek için bir araya gelen öğretmen ve 1 imamdan oluşan eğitim gönüllüleri, ilçeye bağlı köy okullarını gezerek onarılması gereken, demir doğrama, boya, badana, elektrik ve fayansları onarıyor. Karlıova Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Sevim ve ilçeye bağlı diğer okullarda görevli öğretmenler; İlhan Zeytin, Sait Kızılboğa, Ömer İnak, Enes Kılıç, Enes Çolak ile ilçeye bağlı Pasaj Cami imamı Ahmedi Bas, kendi paralarıyla önce bir kaynak makinası alarak ilçeye bağlı köy okullarında bulunan eksiklikleri kendi maaşlarından aldıkları malzemelerle tamirat yapıyor. Bir hafta boyunca köy köy gezen eğitim gönüllerinden oluşan gurup, bazı okulların kaynak işlerini, bazı okulların ise inşaat işlerini yapıyor. Elektrik, boya-badana, fayans ve kaynak işlerini yapan eğitim gönüllüleri, bazı hayırseverlerin verdiği paralarla da bu okulların ihtiyaç malzemelerini aldı.

Karlıova Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Sevim, oluşturdukları gönüllü ekiple birlikte, her şeyi devletten beklemeden, okullarda eksikliği görülen her türlü tadilat ve anırımı yaptıklarını belirterek, Biz kendimizce bir gurup eğitim gönüllüsü oluşturup, ilçeye bağlı bazı okullardaki eksiklikleri kendi imkanlarımızca çözmeye başladık. Her şeyi devletten beklemek yanlış diyerek başlattığımız bu projede her geçen gün başka arkadaşlarımız da katılarak, gün be gün sayımız ve onarım yapacağımız okul sayısı da arttı. Eğitim sadece bilgiyi öğretmek değil. Gerekirse bazı zamanlarda köy okullarımızda zorlukla okuyan öğrencilerimizin daha sağlıklı koşullarda eğitim görmeleri için kendimizce bazı fedakarlıklara girdik. En ucra köyümüze bile giderek orada ne gerekiyorsa o işleri yapacağız. İlçemizdeki iklim şartları zor ve çetin geçtiği aylarda çocuklarımızın üşümemeleri için okulları onarıyoruz. Gittiğimiz bazı köylerde yaşayan vatandaşlar da bize yardım ediyor. Bu uygulama ile iyiliğe öncülük etmiş olduk. Belki bu vesile ile iyiliğin yaygınlaşmasına da katkı etmiş oluruz. Eğitim sadece kitapları ezbeklemek değil. Eğitim hayatın her alanında olması gerekir. Son olarak Sakaören Köyü'ndeki okulun dış duvarının demir korkuluklarını tamamiyle kendi imkanlarımızla onardık. Okulun iç badanasını yaparak, kırılan fayansları değiştirdik dedi. - Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmam ve Öğretmenler, Maaşlarıyla Okul Onarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement