İmamın Sela Okumasının Engellendiği İddiasına İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

İmamın Sela Okumasının Engellendiği İddiasına İlişkin Dava

İmamın Sela Okumasının Engellendiği İddiasına İlişkin Dava

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesinde, Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Sızır beldesindeki Merkez Camisi imamına sela okutturmadıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 1'i tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

28.02.2017 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesinde, Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Sızır beldesindeki Merkez Camisi imamına sela okutturmadıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 1'i tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Etem U, tutuksuz sanıklar Emre K, Hacı Hasan G, Hatem G, Erdoğan G, Remzi Ö, Osman C, Mustafa G, müştekiler Kasım A, sanık avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Tanıklardan Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, 15 Temmuz gecesi İlçe Emniyet Müdürlüğünde olduğunu ve olayı jandarmadan duyduklarını söyledi.

Olay öncesi Sızır beldesinde iki grup arasında kavga çıktığını ancak içeriğini bilmediğini anlatan Kılınç, daha sonra olayın sela okunması nedeniyle çıktığını öğrendiğini belirtti.

Belediye başkanıyla görüştüğünü ve grupları karşı karşıya getirmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunduğunu dile getiren Kılınç, şöyle konuştu:

"Vakit geçirmeden olay yerine gittim. Olay yerine gittiğimde meydanda iki grup vardı. Zaten Sızır'ın yapısı iki grup şeklindedir, yarısı CHP yarısı da AK Partilidir. Meydanda konuşma yapmadım ancak ezan ve selaya karşı çıkan grubu teskin etmeye çalıştım. Devletin ve milletin birlik ve bütünlüğü için selanın okunduğunu söyledim. Sela okunmasına tepki vardı. Gruba dağılmaları gerektiğini söyledim, üzerime yürüyenler oldu. Ben selanın okunması gerektiğini savundum."

Kılınç, daha sonra karşı grubun yanına geçtiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Onlara da birlik ve beraberlik çağrısı yaptım. Her iki grup arasında da aracı oldum. Yaklaşık yarım saat sonra iki grup da dağıldı. Tekrar olay çıkmaması için iki grup arasında sözü geçen kişilerle görüştüm. Cami imamı Mustafa C. ile de görüştüm. Sela okunurken engellendiğini söyledi. Selaya karşı çıkan grubun darbeyi destekler eylemelerini görmedim. Sadece selanın okunmasında rahatsızlık duyuyor ve buna karşı çıkıyorlardı. Benim amacım grubu dağıtmaktı. Daha sonra saat 04.00 gibi Sızır'dan ayrılarak Gemerek'e geçtim ve kriz masası oluşturdum."

Tanıklardan Sızır Belediye Başkanı Nevzat Göksu da meydanda kalabalık toplandığı bilgisi geldiğinde kendisinin de hemen alana geçtiğini söyledi.

Daha sonra Kaymakam Cuma Kılınç'ın da olay yerine geldiğini anlatan Göksu, "Gruplar birbirlerine sözlü sataşıyorlardı ama aşırı tepkiler yoktu. Araya girdik, yaklaşık yarım saat grupları sakinleştirmeye çalıştık. İki grup arasında da temas olmadı. İki tarafı da ayırdık. Grubun selaya karşı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü karşı grupta olanlar cami inşatına yardım edenlerdir." ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Etem U. ise ezandan da seladan da rahatsız olmadığını dile getirerek, "Böyle lanse edilmek beni rahatsız ediyor. Ben Kayseri Talas'ta 5 caminin ortasında oturuyorum. Selaya karşı eylemim olmadı. Siyasi görüşüm belli. Darbeyle işim olmaz. Cumhuriyetin değer ve kazanımlarına hep sahip çıkmışımdır." dedi.

Tutuklu sanık Etem U'nun tutuklunun halinin devamına hükmeden mahkeme, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Abdullah M'nin yakalama kararının infazının beklenmesini kararlaştırdı.

Olayla ilgili diğer tanıkların dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Nisan'a erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmamın Sela Okumasının Engellendiği İddiasına İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement