İmamlardan Cami Restorasyonu - Son Dakika
Güncel

İmamlardan Cami Restorasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Köy imamlarının cami inşaatında çalışmaları İmamların beton karma ve sıva yapma görüntüleri Camilerin görüntüsü Bozat Bitene Mahallesi Cami İmamı Recai Kılıçaslan ile röportaj Din görevlisi Abdulkadir Kasap ile röportaj İmamlardan cami restorasyonu Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 imam, din hizmetlerinden arta kalan zamanlarında, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini yapıyor Din görevlisi Kasap: "Önce camilerimizde yapılması gereken restorasyon çalışmalarını belirledik.

23.05.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Köy imamlarının cami inşaatında çalışmaları

İmamların beton karma ve sıva yapma görüntüleri

Camilerin görüntüsü

Bozat Bitene Mahallesi Cami İmamı Recai Kılıçaslan ile röportaj

Din görevlisi Abdulkadir Kasap ile röportaj İmamlardan cami restorasyonu

Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 imam, din hizmetlerinden arta kalan zamanlarında, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini yapıyor

Din görevlisi Kasap:

"Önce camilerimizde yapılması gereken restorasyon çalışmalarını belirledik. Yöre halkının bağışlarıyla gerekli malzemeleri aldık. Ben ve din görevlisi arkadaşlarımız inşaat işlerinden anlıyoruz. Buradan hareket ederek, restorasyon çalışmalarını kendimiz yapmaya karar verdik"

"Çalışmamız çevre köylere de örnek oldu. Birçok köyden, camilerinin restorasyon çalışmalarına destek vermemiz için talepler alıyoruz"

ATAKAN ÇITLAK - Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 din görevlisi, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini kendileri yapıyor.

Din görevlisi Abdulkadir Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce köydeki camilerin restorasyonu için çalışma başlattıklarını söyledi. Yöre halkının da bağışlarda bulunduğunu belirten Kasap, "Önce camilerimizde yapılması gereken restorasyon çalışmalarını belirledik. Yöre halkının bağışlarıyla gerekli malzemeleri satın aldık. Ben ve din görevlisi arkadaşlarımız, inşaat işlerinden anlıyoruz. Buradan hareket ederek, restorasyon çalışmalarını kendimiz yapmaya karar verdik. İşçilik ücreti ödemediğimizden, camilerimizin bakım ve onarımları için daha fazla malzeme alma imkanımız oldu." dedi.

"Çevre köylerden de yoğun talep aldık"

Kasap, köydeki 9 camiden 6'sını baştan aşağıya yenilediklerini, bunlardan 2'sini neredeyse yeniden inşa ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek katlı olan camilerimizin tavanlarını söktük ve buralara birer kat daha ekledik. Şu anda bu camilerimiz iki katlı hale dönüştü. Yine bazı camilerimizin içerisini tamamen ahşap kaplama yaptık. Şadırvanı ve tuvaletleri olmayanların da bu eksikliklerini giderdik. Boya, badana ve çevre düzenleme çalışmalarını yaptık. Görevli olduğumuz camilerimizde yapılması gerekenleri, din görevlisi arkadaşlarımızla A'dan Z'ye imece usulüyle gerçekleştiriyoruz."

İmamlardan Cami Restorasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmamlardan Cami Restorasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement