İmamoğlu Kültür ve Sanata İlişkin Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu Kültür ve Sanata İlişkin Projelerini Açıkladı

İmamoğlu Kültür ve Sanata İlişkin Projelerini Açıkladı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, sanatçı, yazar ve edebiyatçılar buluşmasında, İstanbul'un kültür ve sanat alanında yoksulluk yaşadığını söyleyerek, "Şehir tiyatrosu sayısı 2 katına çıkartacağız ve sanatçıların yöneteceği özerk bir yapı oluşturulacak.

11.03.2019 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, sanatçı, yazar ve edebiyatçılar buluşmasında, İstanbul'un kültür ve sanat alanında yoksulluk yaşadığını söyleyerek, "Şehir tiyatrosu sayısı 2 katına çıkartacağız ve sanatçıların yöneteceği özerk bir yapı oluşturulacak. Tiyatro perdesi her mahallede açılacak. Özellikle gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik etkinliklerle Beyoğlu'nu yeniden İstanbul'un dinamizminin aynası haline getireceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında özel bir otelde düzenlenen toplantıda sanattan siyasete, edebiyatçıdan yazarlara kadar çok sayıda ünlü isimle bir araya geldi. 'Kültür ve Sanatta Yeniden Başlangıç' isimli toplantıda sanatçılarla uzun süre sohbet eden İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada İstanbul özelinde hazırladıkları projeleri anlattı.

"İstanbul'u aydınlatmak istiyoruz"

İmamoğlu'nun kültür sanat projelerini tanıttığı program kapsamında kısa bir konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u aydınlatmak istiyoruz. Aydınlatacak olanlar sizlersiniz. İstanbul'u bir dünya markası haline getirecek olanlarda sizlersiniz. Gökdelenler maalesef bir kenti marka yapmıyor. Kenti kent yapan tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, doğasıyla olur. Hep imreniyorum. Paris'e gidersiniz belli meydanlar vardır ressamlar resim yaparlar diye. Neden insanlar, neden İstanbul'da böyle bire yer yok, neden İstanbul'da sanatçılara ressamlara böyle bir alan açılmıyor diye. İnşallah bunların tamamını İmamoğlu gerçekleştirme kararlılığında. O da gerçekten de Beylikdüzü'nde sanata sanatçıya, eğitime verdiği değeri yaptıklarıyla kanıtladı. Şimdi onu İstanbul genelinde hayata geçirecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu kentte kültür ve sanat yoksulluğu yaşıyoruz"

İstanbul'da kültür ve sanatta yeni bir başlangıç yapacaklarını ifade ederek projelerini tanıtan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Özellikle şehrimiz yoksullukla konuşuluyor, yoksullukla tanımlanıyor. Bu elbette ki ekonomik yoksulluk. Ne yazık ki yaşıyorum ben bunu her gün. Kadını erkeği, genci, çocuğu bir yoksulluk var. Bir yandan çevre yoksulluğu var. Ama bir de başka yoksulluk ki o da çok derin, bu kentte kültür ve sanatta yoksulluk yaşanıyor. Umut ederiz özellikle her birinizi özellikle yıllardır hayatına dokunan bizlerin dünyayı daha iyi anlama, evrensel değerleri kavrama çabalarımıza unutulmaz özellikle katkılar sağlayan siz değerli sanatçılarla bulunmak ve de bu vesileyle hedeflerimizi sizinle paylaşmaktan mutlu olduğumu ve İnşallah hep beraber bu yoksulluğu dindireceğimiz günü diliyorum" dedi.

"Şehir tiyatrosu sayısı 2 katına çıkartılacak"

Eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerini Istanbul'un geneline yaymak için kültür-sanat kompleksleri yapacaklarını söyleyen İmamoğlu, "Kadınların ve gençlerin kültürel faaliyetlere katılımını arttıracağız. Şehir tiyatrosu sayısı 2 katına çıkartılacak ve sanatçıların yöneteceği özerk bir yapı oluşturulacak. Nitelikli kültür-sanat etkinliklerine katılmak pahalı bir uğraş olmaktan çıkacak. Kültür, İstanbulluların bir arada, barış içerisinde yaşaması, dünyanın geri kalanı ile bağ kurması için olmazsa olmaz bir alan. İstanbul Genç Kart sahiplerine İBB kültür-sanat etkinlikleri indirimli olacak. Özel etkinliklerde çeşitli avantajlardan yararlanabilecekler. Hafta içi gündüz tiyatro gösterimleri gerçekleştirilecek ve kadınlara ücretsiz olacak. Kentin farklı sosyo- ekonomik semtlerinde oluşan kültür ve sanat birikimini çevre ilçelere de ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

"Tiyatro perdesi her mahallede açılacak"

"Geleneksel sanatlar, tiyatro, sinema, klasik müzik, caz, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilçe ve mahallelere yayılacak" diyerek konuşmasına devam eden İmamoğlu, "Kışları okullarda, yazları park ve bahçelerde performanslar yaparak tiyatroyu insanların ayağına götürecek, ücretsiz gezici tiyatro etkinlikleri düzenlenecek, tiyatro perdesi her mahallede açılacak. İstanbul'u, dünyanın en önemli festival merkezlerinden biri yapacağız. Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimine sahip şehrimiz, kültür ve sanatın beşiği olmaya devam edecek. Ulusal festivallere altyapı ve finansman desteği sunacak, Uluslararası festivallerin İstanbul ayağının gelişmesini sağlayacağız" diye konuştu.

"Beyoğlu'nu yeniden İstanbul'un dinamizminin aynası haline getireceğiz"

Çocuk kültür merkezleri kuracaklarını kaydeden İmamoğlu, "Sinema Evi uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu mekanlarda sadece film gösterimi değil, geleceğin sinemacılarına yönelik eğitimler verilecek, teknik ve malzeme desteği sağlanacak. Bu mekanlar gençlerin kendilerini evlerinde hissettikleri, yönettikleri alanlar olarak tasarlanacak. Beyoğlu ve Galata Kültür-Sanat-Turizm Projesi'yle bu bölgeyi yeniden kültür ve sanatın odağı haline getireceğiz. Sadece üst gelir gruplarına veya turistlere değil, özellikle gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik etkinliklerle Beyoğlu'nu yeniden İstanbul'un dinamizminin aynası haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Kent kültür sanat meclisi kurulacak"

Kentte kültür ve sanatla ilgili meclis kuracağını söyleyen İmamoğlu, "Belediyelerin öncelikli amacının kültür sanatı üretmek değil, kültür ve sanat aktörlerini kentle buluşturma ve onlara sağlıklı çalışma alanları sağlamak olduğu düşüncesi ile kentin kültür ve sanat insanlarından oluşacak bir kent kültür sanat meclisi kurulacak. Bu Meclis; Belediyenin kültür sanat çalışmalarının çerçevesini belirleyecek ve belediyenin bu alanda oluşturacağı kent kültürü manifestosunu oluşturacak. Kentin kültür-sanat merkezlerinin programları ve etkinlikler, kentin kamusal kültürel alanlarının kullanımı konularında söz sahibi olacak. Her türlü kültürel sanatsal çevreden insanın katılımı ile oluşturulacak ve rotasyon yöntemi ile kentin tüm kültürel birikiminin katılımcılığını sağlamayı amaçlayacak. Meclisin yapısı özerk olacak, kamu görevinde bulunan üyesi bulunmayacak" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İmamoğlu Kültür ve Sanata İlişkin Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:55 Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı
    11:52 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Haşim Benli Caddesi üzerindeki çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, 112 Acil Servisi ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.


Advertisement