İmamoğlu'ndan '28 bin 351' vaka sayısı yorumu: Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu'ndan '28 bin 351' vaka sayısı yorumu: Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün açıklanan 28 bin 351 vaka sayısıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Geçtiğimiz gün vefat tartışması başlatan İmamoğlu, "Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur. Sayın Fahrettin Koca'nın bugün açıkladığı şeffaf vaka sayısı ülkemizin daha sağlıklı günlere kavuşmasında bir kilometre taşı olması umuduyla" dedi.

25.11.2020 23:45  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın belirti göstermeyen korona hastalarının da dahil edildiği, "Bugünkü koronavirüs vaka sayımız 28 bin 351" açıklamasını değerlendirdi.

Türkiye, bugün açıkladığı 28 bin 351 kişilik günlük vaka sayısıyla tüm Avrupa'yı geride bırakırken, polemikleri de beraberinde getirdi. Koronavirüs ölüm sayılarının daha fazla olduğuyla ilgili tartışma başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koca'nın açıklamalarının ardından Twitter'dan paylaşım yaptı. İmamoğlu, "Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur. Sayın Fahrettin Koca'nın bugün açıkladığı şeffaf #vakasayısı verilerinin pandemi mücadelesinde ülkemizin daha sağlıklı günlere kavuşmasında bir kilometre taşı olması umuduyla" dedi.

İmamoğlu'ndan '28 bin 351' vaka sayısı yorumu: Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur

TÜRKİYE GÜNLÜK VAKA SAYISINDA AVRUPA'NIN ZİRVESİNE YERLEŞTİ

Bugüne kadar sadece hastanede tedavi edilen koronavirüs hastalarının sayısını açıklayan Türkiye'nin, tüm vaka sayılarını günlük tabloya eklemesiyle uluslararası sıralamadaki yeri de değişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, son 24 saatte 6 bin 814'ü semptomatik olmak üzere 28 bin 351 vaka tespit edildiğini açıklamasının ardından koronavirüs verilerinin yer aldığı Worldometers sitesinde Türkiye, günlük vaka sayısıyla dünyada 3'üncü sırada yer aldı. Ayrıca Türkiye, Avrupa'da da en çok vaka görülen ülke oldu.

İMAMOĞLU VEFAT TARTIŞMASI BAŞLATMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz Pazar günü sadece İstanbul'da koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle 186 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyerek "Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul'daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayımız, 450'lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz" demişti. Sağlık Bakanlığı ise 22 Kasım'da Türkiye genelindeki toplam ölü sayısını 139 kişi olarak açıklamıştı.

İmamoğlu\'ndan \'28 bin 351\' vaka sayısı yorumu: Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur

Son Dakika Güncel İmamoğlu'ndan '28 bin 351' vaka sayısı yorumu: Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • MUSTAFA: Evet ülkemizin itibarını düşürmekten başka ne işe yarayacak göreceğiz ekrem efendi ve bunu yapan tek ülke biz değiliz, diğer ülkelerin itibarlarını düşünerek vakaları gizlediği bir ortamda bizi nereye götürecek bu şeffaflık görelim bakalım ekrem efendi. 22 87 Yanıtla
  • murat sılkeler: Keşke sende kendi işini yapabilsen sayın the imam seni bu millet seçtiğine bin pişman başta ben ve ailem neyse dersimizi aldık benim gibi düşünen milyonlar vardır eminim buna ayrıca sağlık bakanı işini layıkıyla yapıyor tebrik ediyoruz kendisini 28 73 Yanıtla
  • vatandaş: Eko sütten akmış gibi hakikat kelimelerinden bahsetme bence batarsın. sen önce belediyede yaptığın işlerde şeffaf ol 19 37 Yanıtla
  • ANKARA : NİHAYET GERÇEKLER YAZILMAYA BAŞLANDI Kİ SAKLAMANIN KİMSEYE FAYDASININ OLMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR . İNSANLARIN AKLI İLE DALGA GEÇMEYİN EY DEVLET BÜYÜKLERİMİZ 30 8 Yanıtla
  • hasan: avrupada bir dünyada üçüncüyüz uçuyoruz 29 7 Yanıtla
  • Adil : Ne denilebilir ki.. 13 3 Yanıtla
  • Üzgünüm: Bu durumun bu kadar kötü hale gelmesinden ve bundan haberimizin olmamasından dolayı çok üzgünüm. Ülke prestiji diye salya akıtanlar, milletinin sağlığını ülke prestijinden önemsiz gören koyun sürüleridir. Devlet, Milleti için vardır. Milletini ezen devlet yok olmaya mahkumdur. 6 2 Yanıtla
  • GERÇEK : İSTANBULDAKI VAKA ARTIŞLARIN TEK SEBEBE İMAMOGLU NEDEN MI ULAŞIMLARI KISITLAYIP INSANLARI TIKA BASA DOLDURUP TA HASTALIGIN ARTMASI İÇİN ELİNDEN GELENI YAPMIŞTIR VE VAKA ARTIŞLARI YUKSEK OLMASI NI AÇIKLAMASI İMAMOGLUNA NASIL PRIM YAPAR INSANLARIN UZUNTUSU VARKEN IMAMOGLU NEYIN PEŞİNDE 2 4 Yanıtla
  • vatandaş: Eko başkan sende keşke kendi başında olduğun belediyedeki işlerinde hakikati söyleyen olsan ama nerede sen ancak tatile git. 2 3 Yanıtla
  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü
    11:55 Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü

    Dikili Belediye Başkanı ve CHP Adayı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti, yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Kırgöz, 'Az laf, çok iş üreterek Dikili'mize hizmet ettik, yeni dönemde de hizmetlerimiz devam edecek' dedi.

  • Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    11:54 Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, torpido bölümüne zulalanmış halde 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.


Advertisement