İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifine ilişkin ilk değerlendirme: Her şey çok güzel olacak - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifine ilişkin ilk değerlendirme: Her şey çok güzel olacak

Ekrem İmamoğlu, 6'lı Masa'daki krizin çözülmesinin ardından ilk kez konuştu. İmamoğlu, Mansur Yavaş ile kendisine yapılan cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi ile ilgili olarak, "Meseleyi şöyle okuduk. Ne olursa olsun, en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Bu işin kurucusu olan Kılıçdaroğlu ve Akşener'in en güçlü lokomotifi olması gerektiği inancıyla biz onlara nasıl katkı sunarız bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak" dedi.

09.03.2023 13:25  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı kuruluşlardan İETT'de taşeron olarak çalışan 545 personelin kadroya geçişi nedeniyle İkitelli Garajı'nda tören düzenlendi. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu sorular üzerine Altılı Masa'da cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çıkan krizin, kendisinin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirileceğinin açıklanması ile son bulması sürecini değerlendirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

"GÜÇLÜ BİR YOLCULUĞA BAŞLADIK. ÇOK GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

  • Altılı Masa'da cumhurbaşkanı adaylığı krizinin çıkmasının ardından sizin ve sayın Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilmesi formülüyle kriz sona erdi. Bu süreçteki değerlendirmenizi alabilir miyiz?

İmamoğlu: Önümüze bakıyoruz. Çok güzel günler bizi bekliyor. Çok zor bir zamandan geçiyoruz. Başta deprem bölgesinde yaşananlardan ötürü. Konuşmamda da söyledim bir yandan güzel İstanbul'umuzun her konusuna hakim işlerimizi yönetirken bir yandan da deprem bölgesiyle ilişkimizi ve diyaloğumuzu en güçlü şekilde devam ettireceğiz ki artık meseleye bütünüyle Türkiye politikaları üzerinden de eğilmemiz gereken zaman dilimi içerisindeyiz. Bu bağlamda hem de bu sürecin olgunlaşmasına çok yüksek bir biçimde katkı sunan, cumartesi günü Sayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyi Hatay'da, oradaki koordinasyon merkezimizde ağırlayacağız.

Yine 13. cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyefendiyi de salı günü yine Hatay'da ağırlamanın ve bir arada deprem bölgesine dönük ve Türkiye'nin deprem meselesine dönük süreçleriyle ilgili çözümlerimizi, çalışmalarımızı paylaşıyor olacağız. Artık sahayı konuşacağız, memleketimizi konuşacağız. Dirençli, dayanıklı şehirleri, çocukları, gençleri, kadınları, eğitimi, bütün konuları konuşuyor olacağız. İstanbul büyük bir merkez. Burada ürettiklerimiz ve üreteceklerimizi de bu sahada paylaşıyor olacağız. Bu yolculukta hem ben hem Sayın Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere Altılı Masa'ya, altı lidere katkı sunan cumhurbaşkanı adayımızın da 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı olması için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle güçlü bir yolculuğa başladık. Hayırlı uğurlu olsun ve memleketimize ve milletimize şimdiden güzel bir gelecek sağlasın diliyorum.

"BEN BU SÜRECİN EN ÇALIŞKAN NEFERİ OLACAĞIM"

  • Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ile büyükşehir belediye başkanlığı ile ilgili hukuki bir tartışma var bu konuyla ilgili bir stratejiniz var mı?

İmamoğlu: O tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek duygum var 14 Mayıs'ta seçimi kazandıracak aklı, stratejiyi, çalışma yürekliliğini ortaya koyan, insanlar olmak hep ne söyledim? Ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım. Bunu sahada göreceksiniz.

  • Seçim kampanyası nasıl yürüyecek?

İmamoğlu: Çalışıyoruz. Genel merkezler çalışıyor, bizler çalışıyoruz, cumhurbaşkanı adayımız çalışıyor. Bunların sistemli bir biçimde bir araya geldiği, koordine edildiği bir akılla geleceği o anlamda tasarlarız. Bugünden onunla ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok.

  • 2024'te bir yerel seçim var. Millet İttifakı bu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa, siz cumhurbaşkanı yardımcısı olursanız yerel seçimde nasıl bir tavır sergilersiniz?

İmamoğlu: Memlekette o kadar uzun vadeli şeyleri konuşmak keşke mümkün olsa. İki günde, üç günde bile neler yaşıyoruz? Onun için sadece bugünden her şey çok güzel olacak diyeyim size.

  • Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilmesini nasıl karşıladınız?

İmamoğlu: Meseleyi şöyle okuduk biz. Her ne olursa olsun, en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Çünkü bu işin kurucusu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener'in en güçlü lokomotifi olması gerektiği inancıyla biz onlara nasıl katkı sunarız bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak.

"İSTANBUL'DA HENÜZ BİR SUSSUZLUK ALARMI YOK"

  • Ülkede ve İstanbul'da kuraklık var. Suyla alakalı sorunu var mı?

İmamoğlu: Buraya İSKİ'yle ilgili toplantıdan geliyorum. Bir susuzluk alarmıyla ilgili bir sorun henüz İstanbul'un gündeminde yok. Ama gerçekten son 25 yılın en kurak dönemini yaşıyor bütün Türkiye. Yani bu işin İstanbul'u yok. Bursa'da bazı barajlar kurudu, İstanbul'da Ankara'da çok dibe indi. Haritaya baktığınızda kuraklık bütün coğrafyanın sorunu İSKİ'de yaklaşık bir buçuk iki saat bu sabah bunun toplantısını yaptık. Belli tedbirlerimiz var tasarruftan birçok hususa kadar. Bunlarla ilgili açıklamalarımız olacak. Ayrıca ne yazık ki açılışı 6 yıl önce yapılacak olan altı yıldır hatta yedinci yıla girdi Melen başta olmak üzere İstanbul ve Türkiye kuraklık ve su ile ilgili stratejimizin hazırlıklarımız vardı zaten. Açıklamalarında önümüzdeki günlerde İstanbullu hemşerilerime ve bütün Türkiye'yle paylaşıyor olacağız.

İmamoğlu\'ndan cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifine ilişkin ilk değerlendirme: Her şey çok güzel olacak
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifine ilişkin ilk değerlendirme: Her şey çok güzel olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Fikri : Her şey çok güzel olacak dediyse, AYVAYI YEDİK.. 182 4 Yanıtla
  • necmettin durmaz: aynen istanbulu uçurduğun gibi bunlarda laftan başka icraat yok yok yok 147 5 Yanıtla
  • Yasemin ateş: Bunu dediyse bittik ?? İstanbul senden ne çekti gelde bize sor! 133 13 Yanıtla
  • Hikmet Kökçan: Aman olmasın eksik kalsın 136 6 Yanıtla
  • Ishak Iş: istanbula taş ustune taş koymadıgın gibi 125 9 Yanıtla
  • Kerem Oğuz: Sen önce İstanbul da yanan Yolda kalan toplu taşıma araçlarını yap 121 6 Yanıtla
  • kanki kanki: Senelerdir Aynı Laf İcraat Yok... Bunun Kandırma Lafı Da Bu Demek Ki... 114 10 Yanıtla
  • Erdinç Uzuner: Bay Kemal benide alın masaya, traş partisi kurup giricem,ama yardımcı olurum,yada bakanlık verin, olmadı belediye başkanı olur,2 tane kontenjan var, olmadı muhtar olurum,Bay Kemal 2 kelimeyi bir araya getiremiyor maalesef vizyon ofsayt,esiyor rüzgar yok, gürlüyon yağmur yok, konuşuyor duyan yok maalesef olmaz,net. 104 6 Yanıtla
  • Gültekin Konukcu: Sizi 20 senedır sizleri gördük yetti artık gidin 17 80 Yanıtla
  • Ismail Yüksel: İstanbuldayım herseyin güzel olduğu gibimi 89 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Köyleri Ziyaret Etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Köyleri Ziyaret Etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.

  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.


Advertisement