İmamoğlu'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Teklifine İlişkin İlk Değerlendirme: - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Teklifine İlişkin İlk Değerlendirme:

Ekrem İmamoğlu, 6'lı Masa'daki krizin çözülmesinin ardından ilk kez konuştu. İmamoğlu, Mansur Yavaş ile kendisine yapılan cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi ile ilgili olarak, "Meseleyi şöyle okuduk. Ne olursa olsun, en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Bu işin kurucusu olan Kılıçdaroğlu ve Akşener'in en güçlü lokomotifi olması gerektiği inancıyla biz onlara nasıl katkı sunarız bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak" dedi.

09.03.2023 13:25  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB'ye bağlı kuruluşlardan İETT'de taşeron olarak çalışan 545 personelin kadroya geçişi nedeniyle İkitelli Garajı'nda tören düzenlendi. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu sorular üzerine Altılı Masa'da cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çıkan krizin, kendisinin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirileceğinin açıklanması ile son bulması sürecini değerlendirdi.

"GÜÇLÜ BİR YOLCULUĞA BAŞLADIK. ÇOK GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

Altılı Masa'da cumhurbaşkanı adaylığı krizinin çıkmasının ardından sizin ve sayın Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilmesi formülüyle kriz sona erdi. Bu süreçteki değerlendirmenizi alabilir miyiz?

İmamoğlu: Önümüze bakıyoruz. Çok güzel günler bizi bekliyor. Çok zor bir zamandan geçiyoruz. Başta deprem bölgesinde yaşananlardan ötürü. Konuşmamda da söyledim bir yandan güzel İstanbul'umuzun her konusuna hakim işlerimizi yönetirken bir yandan da deprem bölgesiyle ilişkimizi ve diyaloğumuzu en güçlü şekilde devam ettireceğiz ki artık meseleye bütünüyle Türkiye politikaları üzerinden de eğilmemiz gereken zaman dilimi içerisindeyiz. Bu bağlamda hem de bu sürecin olgunlaşmasına çok yüksek bir biçimde katkı sunan, cumartesi günü Sayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyi Hatay'da, oradaki koordinasyon merkezimizde ağırlayacağız. Yine 13. cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyefendiyi de salı günü yine Hatay'da ağırlamanın ve bir arada deprem bölgesine dönük ve Türkiye'nin deprem meselesine dönük süreçleriyle ilgili çözümlerimizi, çalışmalarımızı paylaşıyor olacağız. Artık sahayı konuşacağız, memleketimizi konuşacağız. Dirençli, dayanıklı şehirleri, çocukları, gençleri, kadınları, eğitimi, bütün konuları konuşuyor olacağız. İstanbul büyük bir merkez. Burada ürettiklerimiz ve üreteceklerimizi de bu sahada paylaşıyor olacağız. Bu yolculukta hem ben hem Sayın Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere Altılı Masa'ya, altı lidere katkı sunan cumhurbaşkanı adayımızın da 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı olması için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle güçlü bir yolculuğa başladık. Hayırlı uğurlu olsun ve memleketimize ve milletimize şimdiden güzel bir gelecek sağlasın diliyorum.

"BEN BU SÜRECİN EN ÇALIŞKAN NEFERİ OLACAĞIM. BUNU SAHADA GÖRECEKSİNİZ"

Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ile büyükşehir belediye başkanlığı ile ilgili hukuki bir tartışma var bu konuyla ilgili bir stratejiniz var mı?

İmamoğlu: O tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek duygum var 14 Mayıs'ta seçimi kazandıracak aklı, stratejiyi, çalışma yürekliliğini ortaya koyan, insanlar olmak hep ne söyledim? Ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım. Bunu sahada göreceksiniz.

Seçim kampanyası nasıl yürüyecek?

İmamoğlu: Çalışıyoruz. Genel merkezler çalışıyor, bizler çalışıyoruz, cumhurbaşkanı adayımız çalışıyor. Bunların sistemli bir biçimde bir araya geldiği, koordine edildiği bir akılla geleceği o anlamda tasarlarız. Bugünden onunla ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok.

2024'te bir yerel seçim var. Millet İttifakı bu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa, siz cumhurbaşkanı yardımcısı olursanız yerel seçimde nasıl bir tavır sergilersiniz?

İmamoğlu: Memlekette o kadar uzun vadeli şeyleri konuşmak keşke mümkün olsa. İki günde, üç günde bile neler yaşıyoruz? Onun için sadece bugünden her şey çok güzel olacak diyeyim size.

Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilmesini nasıl karşıladınız?

İmamoğlu: Meseleyi şöyle okuduk biz. Her ne olursa olsun, en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Çünkü bu işin kurucusu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener'in en güçlü lokomotifi olması gerektiği inancıyla biz onlara nasıl katkı sunarız bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak.

"İSTANBUL'DA HENÜZ BİR SUSSUZLUK ALARMI YOK"

Ülkede ve İstanbul'da kuraklık var. Suyla alakalı sorunu var mı?

İmamoğlu: Buraya İSKİ'yle ilgili toplantıdan geliyorum. Bir susuzluk alarmıyla ilgili bir sorun henüz İstanbul'un gündeminde yok. Ama gerçekten son 25 yılın en kurak dönemini yaşıyor bütün Türkiye. Yani bu işin İstanbul'u yok. Bursa'da bazı barajlar kurudu, İstanbul'da Ankara'da çok dibe indi. Haritaya baktığınızda kuraklık bütün coğrafyanın sorunu İSKİ'de yaklaşık bir buçuk iki saat bu sabah bunun toplantısını yaptık. Belli tedbirlerimiz var tasarruftan birçok hususa kadar. Bunlarla ilgili açıklamalarımız olacak. Ayrıca ne yazık ki açılışı 6 yıl önce yapılacak olan altı yıldır hatta yedinci yıla girdi Melen başta olmak üzere İstanbul ve Türkiye kuraklık ve su ile ilgili stratejimizin hazırlıklarımız vardı zaten. Açıklamalarında önümüzdeki günlerde İstanbullu hemşerilerime ve bütün Türkiye'yle paylaşıyor olacağız.

İmamoğlu\'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Teklifine İlişkin İlk Değerlendirme:
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İmamoğlu'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Teklifine İlişkin İlk Değerlendirme: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Enginar Hasadı Başladı
    10:29 İzmir'de Enginar Hasadı Başladı

    Türkiye'de enginar üretiminde birinci sırada yer alan İzmir'de hasat yoğunluğu başladı. Enginarın tarladan çıkış fiyatının 15 lira olduğu, pazarlarda ise şu sıralarda 20-25 TL arasında satışa sunulduğu öğrenildi. İzmir'de enginar üretiminin yaklaşık yüzde 29'unun karşılandığı belirtilirken, bazı çiftçiler artan maliyetler nedeniyle alternatif meyve-sebze arayışına geçti.

  • Hatay'da asrın felaketinde bine yakın insana mezar olan Rönesans Rezidans davası başladı
    10:29 Hatay'da asrın felaketinde bine yakın insana mezar olan Rönesans Rezidans davası başladı

    Hatay'da asrın felaketinde binlerce insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'a ilişkin dava, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmayla başladı. Depremde yerle bir olan rezidansın müteahhidi ve bazı şahıslar duruşmaya katıldı.

  • TİKA, Afrika Birliği'ne 324 saçaklı bayrak ve 163 bayrak direği hediye etti
    10:28 TİKA, Afrika Birliği'ne 324 saçaklı bayrak ve 163 bayrak direği hediye etti

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afrika Birliği'ne (AfB), üye ülkeler, AfB'nin bölgesel ekonomik toplulukları, bölgesel mekanizmaları, bölgesel ve uluslararası kuruluşlara ait 324 saçaklı bayrak ve 163 bayrak direği hediye etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, felç geçiren vatandaşın tedavisine destek oldu
    10:28 Mersin Büyükşehir Belediyesi, felç geçiren vatandaşın tedavisine destek oldu

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta geçirdiği kaza sonucu felç olan Cevdet Gülal'ın tedavisine katkı sağlayarak yeniden yürümesine yardımcı oldu. Gülal, Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri sayesinde kısa sürede iyileşti.

  • Adana'da Yetişen Genç Boksör Hüseyin Ege Tekdemir Avrupa 3.'sü Oldu
    10:24 Adana'da Yetişen Genç Boksör Hüseyin Ege Tekdemir Avrupa 3.'sü Oldu

    Adana'da çocukken izlediği boks müsabakalarından esinlenerek boksa başlayan 18 yaşındaki milli boksör Hüseyin Ege Tekdemir, Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü oldu. Tekdemir, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmenin hayalini kuruyor.

  • İnegöl'de Huzur ve Güven Uygulaması Dron İle Görüntülendi
    10:23 İnegöl'de Huzur ve Güven Uygulaması Dron İle Görüntülendi

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde şüpheli ve aranan şahıslara yönelik huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama dron ile görüntülendi. Uygulama sonucunda aranan şahıslar yakalanarak gözaltına alındı, araçlarda yapılan aramalarda ise bir adet ruhsatsız tabanca ve captagon isimli uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, uygulama sırasında 56 aracın sürücüsüne toplam 185 bin TL cezai işlem uygulandı.

  • Bursa Mudanya'da yangın alarmı sayesinde felaket önlendi
    10:22 Bursa Mudanya'da yangın alarmı sayesinde felaket önlendi

    Bursa Mudanya ilçesinde bulunan Şafak apartmanının zemin katında çıkan yangın, çalışan alarm sayesinde hızlı müdahale ile kontrol altına alındı. Evde bulunan görme engelli bir vatandaş da kurtarıldı. Polis ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.

  • Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:20 Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in başkanlığında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında, Kayseri İstihdam Fuarı'nın 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı.

  • Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi
    10:20 Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

    Aydın'ın Germencik ilçesinde, jandarma trafik ekipleri tarafından öğrencilere yönelik önemli trafik eğitimleri düzenlendi. Eğitimlerle, öğrencilere trafik kuralları öğretilerek güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları konusunda bilinçlendirme yapıldı.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı
    10:20 Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda plakaları ve sürücüleri henüz belirlenemeyen otomobil ile motosiklet çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement