İmamoğlu'ndan tüyler ürperten iddia: İstanbul'da vefat sayısı 450'lere koşuyor, definlere yetişemiyoruz - Son Dakika
Politika

İmamoğlu'ndan tüyler ürperten iddia: İstanbul'da vefat sayısı 450'lere koşuyor, definlere yetişemiyoruz

Dün sadece İstanbul'da "bulaşıcı hastalık" kaynaklı vefatların 186 olduğunu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Normalde bizim definimiz İstanbul'da günlük 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450'ye doğru gidiyor" dedi. Bakanlığın dün paylaştığı Türkiye geneli tabloda ise vefat sayısı 139 olarak açıklanmıştı.

23.11.2020 10:15  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmasının ardından esnafın sorularını yanıtladı.

"UYUYAMADIM GECE"

Koronavirüs salgının kontrol altına alınabilmesi için İstanbul'da 14 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiğini sık sık tekrarlayan İmamoğlu, "Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul'daki vefat sayısı 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayışımız 450'lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ZOR DURUMDAYIZ"

Açıklamasının devamında salgından önceki yıllara ait defin sayılarını da paylaşan İmamoğlu, "Normal kasım ayında bizim definimiz İstanbul'da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450'ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin. Ben de yaşadım. Ben de o hastalığı geçirdim. Dolayısıyla hiçbir haneye, o hastalık girmesin isterim. Lütfen siz de dikkat edin" dedi.

BAKANLIK RAKAMI 139 OLARAK PAYLAŞTI

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 22 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 6017 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 139 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 358, toplam hasta sayısı ise 446 bin 622'ye yükseldi.

İmamoğlu\'ndan tüyler ürperten iddia: İstanbul\'da vefat sayısı 450\'lere koşuyor, definlere yetişemiyoruz

Son Dakika Politika İmamoğlu'ndan tüyler ürperten iddia: İstanbul'da vefat sayısı 450'lere koşuyor, definlere yetişemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari'de Kaymakam Kumcu, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu
    09:37 Hakkari'de Kaymakam Kumcu, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu

    Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, şehit aileleriyle iftar programında bir araya geldi. İftar yemeğinde şehit aileleriyle ilgilenen Kaymakam Kumcu, devletin temsilcileri olarak şehit ve gazilerin ailelerine minnet ve şükran borçlu olduklarını belirtti. İftar yemeğine 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Atilla Dündar, Belediye Başkanı Ensar Dündar, ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri katıldı.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    09:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin ile birlikte iftara katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Hakkari Valisi Ali Çelik, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu
    09:28 Hakkari Valisi Ali Çelik, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle düzenlenen iftar programında şehit aileleriyle bir araya geldi. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve Vali Çelik günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Vali Çelik, şehitleri rahmetle ve minnetle anarak onları yad etti. İftar programında Vali Çelik, şehit aileleriyle ayrı ayrı görüştü.

  • Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve eşi Meltem Eldivan, şehit Hamit Şahin'in ailesiyle iftar sofrasında buluştu
    09:24 Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve eşi Meltem Eldivan, şehit Hamit Şahin'in ailesiyle iftar sofrasında buluştu

    Bölücü terör örgütünün İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Hamit Şahin'in ailesiyle iftar sofrasında bir araya gelen Vali Mustafa Eldivan, şehitlere minnet ve vefa borcumuz olduğunu belirtti. Eldivan, şehit ailesiyle sohbet ettikten sonra ziyaretini sonlandırdı.

  • Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı
    09:24 Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında haftalık asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, geçen hafta meydana gelen olayların analizi yapıldı ve başarılı operasyonlar değerlendirildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı
    09:23 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı

    Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüte karşı muhalif gördükleri kişileri tehdit ettiği, örgüt lehine slogan attığı ve terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi. Operasyonda 1 ruhsatsız tabanca, 23 adet fişek, 1 ruhsatsız av tüfeği ve örgütsel dijital materyal ele geçirildi.

  • Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi
    09:16 Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi

    Kemalpaşa ilçesinde yaşayan gaziler ve şehit aileleri için iftar yemeği programı düzenlendi. Kaymakam Musa Sarı, devletin desteklerini dile getirirken, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü ve dernek başkanı da katıldı.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.


Advertisement