İmamoğlu'nun "Gerek yok" diyerek iptal ettiği arıtma tesisini Bakanlık yapacak - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu'nun "Gerek yok" diyerek iptal ettiği arıtma tesisini Bakanlık yapacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Gerek yok" diyerek iptal ettiği Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi için, "Gerekirse bakanlık olarak resen yapacağız." dedi.

14.11.2019 15:12  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Temel Atmama' töreni düzenleyerek iptal ettiği Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesiyle ilgili olarak, "Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız." dedi.

Bakan Kurum konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

"İklim değişiklikleriyle ilgili adımlarımızı atmak durumundayız. İBB Başkanı'nın açıklaması ve aldığı karar talihsiz. Yapmama üzerinden prim yapılıyor. Bu atık su arıtma tesisine neden ihtiyaç var? Atık sular Marmara'ya deşarj ediliyor. Bugünkü arıtma tesislerini biyolojik hale getiremezseniz denizi kurtaramazsınız. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde Haliç yanında gezilebilir, içinde balıkların yüzdüğü bir hale geldi.

"BAKANLIK OLARAK DEVREYE GİRECEĞİZ"

Tüm dünya biyolojik arıtmaya geçerken İBB Başkanı çıkıp 'Bu israf projesidir' gibi talihsiz bir açıklama yaptı. Buna müsaade etmeyeceğiz, belediyenin sorumlulukları var. Haliç'in eski haline dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Gerekirse Bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız."

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti döneminde yapımına karar verilen Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesi için temel atmama töreni düzenlemiş ve söz konusu projeyi "Gerek yok" diyerek iptal etmişti. Söz konusu projenin kamuya maliyetinin 1,5 milyon lira olduğunu dile getiren İmamoğlu, iptal ile 1,5 milyarın kamuda kaldığını söylemişti. İmamoğlu konu hakkında şunları söylemişti:

"Şu anda Yenikapı ve Baltalimanı biyolojik arıtma tesislerinin kapasitesi 2,5 milyonluk nüfus artış dahi olsa bu bölgede yeterli. Böyle bir artış zaten öngörülmüyor. Yani bu sistem yeterli, kapasite uygun zaten aynı işi yapabilecek tesislerimiz var. Bunun yapılmaması lazım."

İmamoğlu\'nun "Gerek yok" diyerek iptal ettiği arıtma tesisini Bakanlık yapacak

Son Dakika Güncel İmamoğlu'nun 'Gerek yok' diyerek iptal ettiği arıtma tesisini Bakanlık yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit'te metruk bina otomobilin üzerine çöktü
    12:44 Edremit'te metruk bina otomobilin üzerine çöktü

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan metruk bir bina, park halindeki bir otomobilin üzerine çöktü. Olay sonucunda araçta maddi hasar meydana geldi. Bölgeye emniyet ekipleri sevk edildi ve güvenlik önlemleri alındı.

  • Ankara'da inşaat halindeki binanın çökmesi sonucu 6 işçi yaralandı
    12:43 Ankara'da inşaat halindeki binanın çökmesi sonucu 6 işçi yaralandı

    Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 2'si ağır olmak üzere toplam 6 işçi yaralandı. Olayın ardından jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle göçük altında kalan işçiler kurtarıldı. Yaralı işçiler, çevre hastanelere sevk edildi ve ikisinin hayati tehlikesi devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Afyonkarahisar'da yasa dışı yollarla yurda giren 3 düzensiz göçmen yakalandı
    12:43 Afyonkarahisar'da yasa dışı yollarla yurda giren 3 düzensiz göçmen yakalandı

    Afyonkarahisar'da, Sinanpaşa ilçesinde yapılan bir araç kontrolünde Suriye uyruklu araç sürücüsü M.A. gözaltına alındı. Kontrolde bulunan 3 düzensiz göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Projelerini Tanıttı
    12:42 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Projelerini Tanıttı

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini tanıttı ve ilk 100 günde öncelikli ele alınacak konuları açıkladı.

  • Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi
    12:41 Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi

    Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, kağıtlardan hazırladıkları ve Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde açtıkları anlamlı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi büyük ilgi gördü.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı
    12:40 Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümüne özel bir konser düzenledi. Konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirdi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor
    12:39 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ve Santral Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında yapılan Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı'nın açılış töreni yarın saat 17.00'de yapılacak. Proje kapsamında 6 bin 500 metrekarelik Kapalı Pazar Yeri ve 27 bin 275 metrekarelik yeni bir park alanı hizmete sunulacak.

  • Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı
    12:38 Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde otomobilinden indiği esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde tabancayı bırakıp kaçarken, polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerde 6 boş mermi kovanı bulundu.

  • TDV, Ramazan Ayında Depremzedelere Yardımlarda Öncelik Verdi
    12:38 TDV, Ramazan Ayında Depremzedelere Yardımlarda Öncelik Verdi

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan ayı dolayısıyla depremzedelere yardımlarını sürdürdü. TDV Genel Müdürü İzani Turan, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da deprem bölgesine öncelik verdiklerini ve iftar çadırları kurduklarını belirtti. Ayrıca, alışveriş ve yardım kartlarıyla depremzedelere ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını ulaştırdıklarını ifade etti. TDV, günlük 15 bin 900 kişiye iftarlık ikramında bulunurken, ülke genelindeki şubeleri aracılığıyla 'İyilik Sofraları' kurarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar imkanı sağladı ve alışveriş yardım kartı ile gıda kolisi dağıtarak ihtiyaçlarını karşıladı.

  • Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı
    12:38 Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı

    Niğde'nin Bor ilçesinde çalışan alt gelir grubu annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği Gündüz Bakımevi açıldı. Bakımevi, 3-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek ve Bor Belediyesi tarafından işletilecek.


Advertisement