İmar Planı Eşme'de Halka Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

İmar Planı Eşme'de Halka Anlatıldı

İmar Planı Eşme\'de Halka Anlatıldı

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Eşme'de kesinleşen uygulama imar planlarını bölge halkı ile paylaştı.

14.01.2012 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşme'de gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe'nin daha nitelikli ve planlı yaşaması için gerekenlerin yapıldığına dikkat çekti.

Kartepe Belediye Meclisi'nde onaylanan Eşme yerleşimi 1/1000 ölçekli uygulama imar planları daha sonra 5216 sayılı yasa gereği 15.12.2011 tarih ve 684 sayılı kararı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülüp onaylanmıştı. Kesinleşen uygulama imar planlarının halk tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla Kartepe Belediye Başkanlığı Eski Eşme Mahallesi'nde Fehmi Kılıç'a ait kıraathanede bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın önderliğinde başkan yardımcılarının tamamının hazır bulunduğu Eşme'nin ilk 1/1000 uygulama planlarının Eşme'de halkına tanıtımına vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Geleceğin Kartepe'sini inşa etmek için yaptıkları planlamaların daha nitelikli ve planlı bir yaşam alanı oluşturmak adına gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ardından, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat planları anlattı. Holat, Sapanca Gölü içme suyu havzasında bulunan Eşme yerleşiminin imar planlarının su kirliliği kontrolü yönetmenliğindeki kısıtlayıcı hükümlerinden dolayı bugüne kadar yapılamadığını hatırlattı.

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyelerinin ısrarlı çalışmaları sonucu önce nazım ardından uygulama imar planları nihayet onaylanarak kesinlik kazandığını belirten Holat, "Bu nedenle de Kartepe Belediyesi olarak, Eşme yerleşimi 1/1000 ölçekli uygulama imar planının tanıtımı ve bilgilendirmesini yapmak hem de merak edilen soruları yanıtlamak için başkanımızın talimatı ile sizlerin huzurunuza geldik" dedi. Kartepe Belediyesi Yüksek Şehir Plancısı Ferda Özparlak da planlar hakkında detay bilgileri aktardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İmar Planı Eşme'de Halka Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement