Imm Köln Uluslararası Mobilya Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Imm Köln Uluslararası Mobilya Fuarı Açıldı

Imm Köln Uluslararası Mobilya Fuarı Açıldı

Almanya'nın Köln kentinde Uluslararası Mobilya Fuarı (IMM 2017), kapılarını ziyaretçilerine açtı.

16.01.2017 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Köln kentinde Uluslararası Mobilya Fuarı (IMM 2017), kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından biri olan IMM'ye bu yıl 50 ülkeden bin 200 firma katılırken, Türkiye fuarda 31 firmayla temsil ediliyor.

Doğal Masa Deposu Yöneticisi Süleyman Çil, Ordu'da ceviz ağacından ürettikleri doğal masaların uluslararası pazarda daha çok tanınması ve özellikle Avrupa'daki pazar paylarını arttırmak için fuara katıldıklarını söyledi.

Çil, doğal bir masanın üretim aşamasının büyük bir emek ve zaman gerektirdiğini belirterek, "Büyük ceviz ağaçlarının son kullanıcıya ulaşana kadar, topraktan kesimi dahil hepsi bize aittir. Kesildikten sonra dinlenmesi, fırınlanma aşaması ortalama bir yılı buluyor, yani bir yıl sonra mobilya haline getirebiliyoruz." dedi.

Fuarın ilk günü olmasına rağmen Avrupalıların ürünlerine yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Çil, "Bizim gibi doğal kütükten mobilya üreten çok firma var ancak kaliteli ceviz ağacından üreten çok fazla yok. Türk mobilya sektörü son yıllarda büyük bir atılım içinde, özellikle Bursa İnegöl mobilya konusunda dünyada kendinden söz ettiriyor. Gelecekte ülke olarak sektörde daha da ilerlemek ve dünyaya açılmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Türk mobilya sektörü gelecekten ümitli"

Aktan Sandalye Yöneticisi Mehtap Aktan da sandalye ve masa ağırlıklı olarak her türlü ahşap mobilya üretimini yaptıklarını dile getirerek, üretimlerinin yaklaşık yüzde 50'sini 15 ülkeye ihraç ettiklerini anlattı.

Sektörün buluşma yerlerinden biri olan bu fuara yeni müşteriler bulup yeni pazarlara açılmak için katıldıklarını ifade eden Aktan, şunları söyledi:

"Türk mobilya sektörü dünyada çok avantajlı bir durumda ancak halk ettiği konumda değil. Çok çalışmamız gerekiyor. Yan sanayinin bu konuda bize destek olması gerekiyor. Mobilya sadece tek bir atölyeden çıkan ürünlerden oluşmuyor. İtalya ve Almanya'daki gibi yan sanayide düzenli bir şekilde büyümeli ve gelişmeli. ithal ürünlerle ihracat yapmaya çalışmak diğer ürünlerde olduğu gibi mobilyada da dezavantaj. Ülke olarak Avrupa'ya ve yeni gelişen pazarlara yakınız. Çok çalışıp doğru koleksiyonlar seçerek üretimlerimizi genişletebiliriz. Üretim konusunda iyiyiz, genç bir nüfusumuz var. Gelecekte Türk mobilya sektörünün daha iyi yerlere geleceğini umuyorum."

Dünya mobilya sektöründeki son yeniliklerin sergilendiği fuar, 22 Ocak'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Imm Köln Uluslararası Mobilya Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu
    14:59 Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizin üzerinde ceset gören bir vatandaşın haber vermesi üzerine, Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin önceki günlerde batan bir geminin mürettebatına ait olabileceği iddia ediliyor. Cenaze Bursa Adli Tıp Merkezi'ne kaldırılırken soruşturma devam ediyor.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu
    14:58 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu

    15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 15 Temmuz gazi ve şehitlerine yönelik hakaret içeren sözlerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Özel'in şehitlerin hatırasına hakaret ettiği ve halkın değerlerini aşağıladığı belirtildi. Dernek, 15 Temmuz kahramanlarına dil uzatmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şehit ailelerine ve gazilere yapılan hakaretleri reddettiğini kamuoyuna duyurdu.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu
    14:58 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu

    Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gençlik Buluşması'nda Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı. Gezeravcı, gençlere başarıya giden yolda karşılaşacakları engellere karşı dirençli olmalarını ve hedeflerine odaklanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, uzayda gerçekleştirdikleri özgün deneylerle Türkiye'nin gurur duyulacak bir görevi tamamladığını belirtti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.
    14:54 Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

    Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.


Advertisement