İmo Genel Başkanı: Aladağ'daki Yurt Ruhsatsız ve İskansız - Son Dakika
Güncel

İmo Genel Başkanı: Aladağ'daki Yurt Ruhsatsız ve İskansız

İmo Genel Başkanı: Aladağ\'daki Yurt Ruhsatsız ve İskansız

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Adana Aladağ'da 12 kişinin ölümüne yol açan öğrenci yurdunun ruhsatsız ve iskansız olduğunu öne sürdü.

01.12.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Adana Aladağ'da 12 kişinin ölümüne yol açan öğrenci yurdunun ruhsatsız ve iskansız olduğunu öne sürdü.

Bir toplantı için Antalya'ya gelen Cemal Gökçe, Adana Aladağ'daki yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Adana'daki yangında ciddi bir denetimsizliğin söz konusu olduğuna dikkati çeken Cemal Gökçe, "Şu an almış olduğum bilgiye göre, ilgili yapı eski, ruhsatsız ve iskansız bir yapı. Ayrıca binada yangın kapıları yok. Yangın merdivenlerine çıkışı sağlayacak kapılar PVC'den yapılmış. Aynı zamanda kolları yok. Dolayısıyla dışarıya çıkacak olan çocuklar, çok ısınmadan ve ilgili kapıların kilitli olmasından dolayı dışarı çıkamamış" dedi.

Sadece binanın yapılmasının denetimle ilgili bir konu olmadığını belirten Cemal Gökçe, şunları söyledi: "

Elbetteki, binaların yapılması evresinde dayanıklı olması gerekir. Deprem güvenlikli olması gerekir. Bilimin ve tekniğin gerekli gördüğü ölçüde denetlenmesi gerekir. Fakat binalar bitip içerisinde oturulduğu zaman da hele kamu binaları, çocuklarımızın barındıkları yurtların, okulların çok daha fazla denetimli olması gerekir. Zaman içerisinde binanın birtakım mekanizmaları eskir. Onların elden geçirilmesi gerekir. Yangın çok fazla insanımızın barındığı yurt ve okullar için son derece önemli bir konu. Elektrik mekanizmalarının gözden geçirilmesi gerekir. Eğer çok eskimiş ise yenilenmesi gerekir. Yangın merdivenleri çıkışlarındaki kapıların kolay açılabilir olması gerekir. Ama yapılan ilk tespitlere göre, yangın merdivenlerine çıkan kapıların PVC'den olduğu, kilitli olduğu, açılamadığı ve ısındığı, çocuklarımızın büyük kısmının bu şekilde hayatlarını kaybettiği bilgisi var."

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmo Genel Başkanı: Aladağ'daki Yurt Ruhsatsız ve İskansız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement