İmparator Celil'i Yıldızlar Uğurlayacak - Son Dakika
Yerel

İmparator Celil'i Yıldızlar Uğurlayacak

İmparator Celil\'i Yıldızlar Uğurlayacak

Türk futbolunun Fatih Terim'den sonra "İmparator" lakaplı futbolcusu Celil Sağır, 23 Ağustos'ta yapılacak jübile maçıyla aktif futbol hayatını noktalayacak.

18.08.2014 11:06  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İLYAS GÜN - Türk futbolunun Fatih Terim'den sonra "İmparator" lakaplı futbolcusu Celil Sağır, 23 Ağustos'ta yapılacak jübile maçıyla aktif futbol hayatını noktalayacak.

Samsunspor'un ve milli takımın eski futbolcusu Sağır, AA muhabirine, futbolculuk döneminde unutamadığı olayları anlattı.

Yolspor'da amatör olarak forma giydikten sonra 19 yaşında Samsunspor'a transfer olduğunu anlatan Sağır, "Samsunspor'da 11 sezon forma giydim. Bir sezon Fenerbahçe'ye gittim, ertesi sezon döndüm. Malatyaspor, Çaykur Rizespor ve Tekirdağspor'da forma giydikten sonra futbolu bıraktım" dedi.

A Milli Takım kadrosuna uçağı kaçırdığı için katılamadı

Vural Korkmaz ile Mustafa Denizli'nin teknik direktör olduğu dönemde milli takıma çağrıldığını dile getiren Sağır, "Milli takım kampına katılmak için Vural ile yola çıktık ancak gençliğin verdiği hatayla uçağı kaçırdık. Uçağı kaçırınca milli takım kampına katılamamaktan dolayı 5 maç ceza aldım ve o tarihten sonra bir daha milli takıma da çağrılmadım. Orada art niyet aramıyorum, cezadan sonra tekrar çağrılabilirdik. Belki performansımız yeterli olmadığı için Mustafa Denizli çağırmadı bilemiyorum ancak bu olay hayatımın dönüm noktasıydı" diye konuştu.

"Fenerbahçe'de keşke biraz daha kalsaydım"

Fenerbahçe'den 1 yıl içinde ayrılmasının da hata olduğuna dikkati çeken Sağır, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'de sakatlıktan dolayı bir süre oynamadım ancak oynadığım dönemde çok iyi performans ortaya koydum. Hatta sakat olmama rağmen o dönemin yöneticileri 1 yıllık sözleşmemizi uzatmak istediler ancak ben Samsunspor'a dönmek istedim. Samsun'dan uzaklaştığımda bir takıntı oluşuyordu bende, bu nedenle geri döndüm. Fenerbahçe'den ayrılmasam belki kendimi daha iyi ifade edebilirdim ve farklı noktalara gelebilirdim. Bakıyorum, benim oynadığım futbolun ve performansın Anadolu kulüplerinde yarısını göstermeyen futbolcular büyük takımlarda inanılmaz başarılara imza attı. Keşke biraz daha kalsaydım."

Türkiye'de "İmparator" lakabının bir Fatih Terim'e bir de kendisine takıldığını vurgulayan Sağır, "Bu lakabı Samsunspor taraftarları bana taktı ve yıllarca bana sahip çıktı. Şimdi jübile maçımda da sahip çıkacaklarını düşünüyorum. Samsunspor'un Anadolu kulüpleri arasında imrenilecek bir taraftar grubu var. Sanırım taraftarla aramızdaki ilişki benim de onların arasından çıkmamdan kaynaklanıyor. Çünkü ben de onlar gibi Samsunspor'u tribünden seyrederek bugünlere geldim" ifadesini kullandı.

Türk futbolunun unutulmaz futbolcuları jübileye katılacak

Samsunspor forması ile futbol hayatını noktalamayı arzuladığını ifade eden Sağır, şunları söyledi:

"23 Ağustos'ta yapılacak jübile maçımda Samsunspor'un şöhretler karması ile Türkiye şöhretler karması karşılaşacak. Daha sonra Samsunspor ile Orduspor arasında hazırlık maçı oynanacak. Samsunspor şöhretler karmasında 1994 ile 2000 yılları arasında oynayan Ertuğrul Sağlam, Ercan Koloğlu, Serkan Aykut, İmdat Arslan, Cenk İşler, Vural Korkmaz, Hakkı Hocaoğlu gibi sayamadığım birçok takım arkadaşım katılacak. Şöhretler karmasında ise Tümer Metin, Rüştü Reçber, Hakan Ünsal, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Oktay Derelioğlu, Ogün Temizkanoğlu, Hakan Tecimer, Hasan Vezir var. Bazı sürpriz futbolcular da katılabilir."

Futbol yaşantısına teknik adam olarak devam edeceğini ve Avrupa'da teknik direktörlük konusunda eğitim almayı planladığını dile getiren Sağır, jübile maçına destek veren Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'e de teşekkür etti.

Celil Sağır'ın kariyeri

Yolspor'da yetişen Celil Sağır, 1994'te Samsunspor'a transfer oldu. 6 sezon Samsunspor forması giydi. Sağır, 2000 yılında transfer olduğu Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşadı. Bir sezon Fenerbahçe'de oynadıktan sonra tekrar Samsunspor'a dönen Celil Sağır, 5 sezon aralıksız kırmızı-beyazlı renkleri giydi.

"İmparator Celil" olarak tanınan Sağır, sırasıyla Malatyaspor, Çaykur Rizespor ve Tekirdağspor'da forma giydikten sonra futbol hayatına son verdi.

Profesyonel futbol hayatı boyunca 299 Süper Lig maçına çıkan Sağır, 32 gol kaydetti. 1996-1997 yılları arasında 8 kez A Milli Takım formasını giyen Sağır, 9 defa da Ümit Milli Takımın formasını terletti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmparator Celil'i Yıldızlar Uğurlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement