"İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" 19. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde" - Son Dakika
Güncel

"İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" 19. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde"

"İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" Boris Vian'ın son eseri, Aleksandar Popovski'nin Rejisiyle 19. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde"

09.05.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İMPARATORLUK KURANLAR YAHUT ŞÜMÜRZ" BORİS VİAN'IN SON ESERİ, ALEKSANDAR POPOVSKİ'NİN REJİSİYLE 19. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ'NDE"

Tiyatro Hayal Perdesi, İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz adlı oyunu, Nilüfer Belediyesi Nilüfer Sanat'ın katkılarıyla, ünlü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski'nin rejisiyle, 19.Uluslararası Tiyatro Festivali 'nde tiyatro severlerle buluşuyor.

Bizi rahatsız eden nedir? Hayatımızda neyi kabul yada inkar ederiz; ihtiraslarımız bizi nereye götürür, ne ararız... "Söz' ün Büyücüsü" Boris Vian'ın son oyunu alaycı trajedi "İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz", işte bu ve benzeri sorularla başlar.

Kule şeklinde yüksek bir evde yaşayan aile ,nereden geldiği belli olmayan gizemli bir sesin yarattığı korkuyla kaçmaktadırlar. Kaçtıkları yer evlerinin gittikçe daralan ve boşalan üst katlarıdır. Neden korktuklarını bile bilmeyen bu insanların her çıkışı, her kaçışı, korku esaretiyle birlikte yalnızlığa, eksilmeye,çöküşe doğru yapılan bir yolculuktur. Kendi ihtiyaçları adına dünyayı reddeden kişilerin en gizli ve karanlık tutkularına yolculuk eden oyun, trajikomik karakterleri aracılığıyla kaybetmeyi ve son yüzleşmeye kadar her şeyin inkarını gözler önüne seriyor.

Aleksandar Popovski, 2010 yılında Şehir Tiyatroları için İstanbul'da yönettiği kendisine Afife Jale "Yılın Yönetmeni" ödülünü kazandıran aynı zamanda Afife Jale ''Yılın En İyi Prodüksiyonu'' seçilen "Dangerous Liaisons" (Tehlikeli İlişkiler) ardından, 19. Uluslararası Tiyatro Festivali için ''İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" oyununun provalarını sürdürüyor.

Aleksandar Popovski;"Şümürz sokakta direnen insan. Bir şeylerin karşısında durma cesaretini gösteren herkes. Özellikle bu oyunda kadın olması çok güçlü bir durum. Şu anda dünyada olanlara baktığımız zaman en büyük rolü kadınlar oynuyor. Gezi Direnişi'nde de bunu gördük." diyor.
19. Ululararası Tiyatro Festivali programında, Şişli Blackout Sahnesi'nde 11 Mayıs Pazar 20:30 ve 12 Mayıs Pazartesi 20:30'da sahnelenecek olan oyunun biletleri biletix'ten ve İKSV gişelerinden satışa sunuldu.

Yer: Şişli Blackout Sahnesi
Tarih: 11 Mayıs Pazar ve 12 Mayıs Pazartesi
Saat: 20.30
Künye:
Yazan: Boris Vian
Çeviren: Ayberk Erkay
Yöneten: Aleksandar Popovski
Yardımcı Yönetmen: Hümay Güldağ
Sahne Tasarımı: Sven Jonke
Işık Tasarımı: Aleksandar Popovski

Oyuncular:
Reha Özcan
Şebnem Köstem
Selin İşcan
Sevil Akı
Tuba Karabey
Nihat Alptekin

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz' 19. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement