İmza Kampanyasına Jandarmadan Müdahale - Son Dakika
Güncel

İmza Kampanyasına Jandarmadan Müdahale

İmza Kampanyasına Jandarmadan Müdahale

Yalıkavak Beldesi'nde 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren Caddesi'nin adının değiştirilmesini isteyen imza toplayan Bodrum Demokratik Düşünce Platformu Üyeleri'ne jandarma engel oldu.

06.01.2011 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren Caddesi'nin adının değiştirilmesini isteyen ve Yalıkavak halk pazarında stand açarak imza toplayan Bodrum Demokratik Düşünce Platformu Üyeleri'ne jandarma engel oldu. 3 üyeyle birlikte basın açıklaması yapan yönetmen ve belgesel film yapımcısı platform sözcüsü Şehbal Şenyurt jandarma karakolunda bilgileri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Stand izinsiz açıldığı gerekçesiyle kapatıldı. Şehbal Şenyurt, 'İşte Türkiye'deki demokrasi anlayışı bu. Bir darbecinin adının değiştirilmesini istemek bile suç oluyor' dedi.

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu Sözcüsü Şehbal Şenyurt ve üyeler Hüseyin Akgün, Necdet Uğuz ve Nimet Yardımcı, Yalıkavak Merkez Mahallesi Aratepe Mevkii'ndeki Kenan Evren Caddesi'nin adının değiştirilmesi için Yalıkavak halk pazarında stand açarak imza kampanyası başlattı. Aynı cadde üzerinde Kenan Evren'in 2004 yılında yaptırdığı villanın da bulunduğu, belirten Şehbal Şenyurt, 'Darbeci general Kenan Evren'in adını taşıyan caddeye eski adı olan Aratepe Demokrasi Caddesi adının verilmesini istiyoruz' dedi. Halk pazarına gelen Yalıkavaklılar, kampanyaya imza atarak destek verdi.

İmza kampanyası sürerken, halk pazarına gelen Yalıkavak Jandarma Komutanı Teğmen İbrahim Dündar izinsiz kampanyanın sona erdirilmesini ve standın kaldırılmasını istedi. Jandarma komutanıyla görüşen Şenyurt, 'Avukatımızla görüştük. Basın açıklaması ve imza kampanyası için izne gerek olmadığını öğrendik. Belediyeden de izin alarak standı kurduk ve imza kampanyası başlattık' dedi.

Ancak Şehbal Şenyurt ve üyeler Hüseyin Akgün, Necdet Uğuz ve Nimet Yardımcı bilgilerine başvurulmak üzere karakola davet edilirken, stand da kaldırıldı. Bilgilerine başvurulduktan sonra üyeler Hüseyin Akgün, Necdet Uğuz ve Nimet Yardımcı'yla serbest bırakılan Şenyurt, 'İşte Türkiye'deki demokrasi anlayışı bu. Bir darbecinin adının değiştirilmesini istemek bile suç oluyor' diye konuştu. Şenyurt, toplanan 70 imzanın Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili Nevcihan Özcan'a verileceğini de söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmza Kampanyasına Jandarmadan Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement