Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti - Son Dakika
Güncel

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

Eskiden insanlar korkup kaçıyordu, şimdi gören sarılıyor 23 yıldır hayatını zehir eden, bu nedenle 3 kez intihara kalkışan sedef hastası Musa Sümbül'ün kaderi haber bültenlerine konu olunca değişti.

20.09.2018 15:08  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Musa Sümbül'ün hayatı 23 yıldır mücadele ettiği sedef hastalığı nedeniyle kabusa dönmüştü. Yaklaşık 2 ay önce İHA'nın Musa Sümbül'ün dramını anlatan haberi servis etmesinin ardından Sümbül'ün hayatı değişti.

"ŞİMDİ GÖRDÜĞÜMDE TANIYAMADIM"

Sümbül'ün dramını izleyen ve yardım elini uzatan bir doktorun uyguladığı tedavi sonrası 2 ayda hastalığından büyük oranda kurtulan Sümbül, hayata şimdi dört elle sarıldı. Vücudunun neredeyse tamamını ve yüzünü kaplayan kalın sedef derisinden kurtulan Sümbül, yeni görünümüyle insanların arasında utanmadan ve gururla yürüyor.
Amcasının oğlu Abdullah Sümbül, parkta yürüyüş yapan Musa Sümbül'ü görünce gözlerine inanamadı. Kuzenini tanımakta zorlandığını söyleyen Abdullah Sümbül, "Önceki halini biliyorum, her yeri beyaz deriyle kaplıydı. Şimdi gördüğümde tanıyamadım, çok iyi olmuş, çok sevindik" dedi.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

"BU HALİNİ BEĞENDİM, ÇOK YAKIŞIKLI OLMUŞ"

Sümbül'ün daha önceki halini bilen mahallelisi çocuklar da Sümbül'ü görünce gözlerine inanamadı. Batuhan Arda Ay, Sümbül'ü görünce "Ağabey sana ne olmuş?" demekten kendini alamadı. Musa Sümbül'ü daha önce görünce korktuğunu belirten Batuhan Arda Ay, "Onu gören herkes korkardı. Şimdi tam değişmiş, görünce çok şaşırdım. Bu halini beğendim, yakışıklı olmuş" dedi.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

"ESKİDEN ELİ BEYAZ OLUYORDU"

Sümbül'ü daha önceden tanıyan öğrenci Özcan Özçelik de şaşkınlığını gizleyemedi. Özçelik, "Eskisinden hali kalmamış, eskiden eli beyaz oluyordu. Şimdi sizin bizim gibi olmuş. Eskiden korkardım, herkes korkardı ama şimdi kimse korkmaz" diye konuştu.

"BU TEDAVİ 6 AY SÜRECECKMİŞ"

Çevresinden aldığı olumlu tepkilerden dolayı mutlu olduğunu belirten Musa Sümbül, haberlere konu olmasından sonra hayatının değiştiğini söyledi. Kendisine yardım etmek isteyen onlarca kişinin kendisini aradığını belirten Sümbül, " Ankara'dan bir doktor yol ve konaklama masraflarımı da karşılayarak beni tedavi edeceğini söyledi. Kendisinin yanına gittim. 50 gündür bana bir tedavi uyguluyor. 50 günün sonunda vücudumdaki sedeften büyük oranda kurtuldum. Bu tedavi 6 ay sürecekmiş. Sonra tamamen bu hastalıktan kurtulacak" dedi.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

"ESKİDEN İNSANLAR KORKUP KAÇIYORDU"

Daha önce hayattan hiçbir beklentisi olmadığını dile getiren Sümbül, "Eskiden beni görenler korkup kaçıyordu. Şimdi beni görenler yanıma geliyor, tokalaşıyor, sarılıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Daha önce bu hastalık yüzünden 3-4 defa intihara teşebbüs etmiştim. Şimdi hayata karşı umutluyum. Tedavimin ardından çalışıp yuva kurmak istiyorum" diye konuştu.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

"HERKESE MİNNET BORÇLUYUM"

Kendisine ulaşan 6 sedef hastasına daha öncülük ettiğini ve tedavi olmasına yardımcı olduğunu belirten Sümbül, "Benim durumumda olan kişilere bu tedaviyi öneriyorum, memnun kalacaklardır. Beni haberlere çıkartarak sesimi duyuran ve maddi manevi desteğini esirgemeyen herkese minnet borçluyum" dedi.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • İsa Can: Allah böyle doktorları ve onları yetiştirenleri artırsın. Gururlandım. Tebrik ederim. Allah her türlü sıkıntısını gidersin. 30 1 Yanıtla
  • Mete : Geçmiş Olsun ALLAH CC ŞAFİ ismiyle şifa versin bütün hasta olanlara 26 0 Yanıtla
  • Su: Malesef sedef hastaligindan kurtulma sansi olmuyor insanin genedik bir rahatsizlikdir agir tedavileri var ama Tavsiye etmiyorum 18 yildir bendede var sedef hastaligi ve hic bir sekilde tamamen yok olmuyor üc veya alti ay gidiyor sonra hop geri geliyor herseyi denedim ama kurtulamadim ignesi var ama cok agir ilaclar var icerisinde ic organlara Hasar verebiliyor bence insan bu hastalikla Yasamayi ögrenmeli ben öyle Yapiyorum artik alistim Yüce Allahdan gelen birsey vardir bir bildigi diye düsünüyorum Rabbim Yinede herkese sifa versin 22 1 Yanıtla
  • Tokay: Yarabbim dert verip derman aratma 20 1 Yanıtla
  • Ayse: O hayırsever doktor un reklamını yapsanız ya. 20 1 Yanıtla
  • Doktor : Helal olsun doktor, sizin gibi doktorlarımız sayısın artmasını diliyorum. Vicdanını bilgisine dolanmış doktorlarımız baş tacısınız. Allah sizlere düşürmesin ama sizlersiz de bırakmasın inşallah. Amin. 19 0 Yanıtla
  • Kadın: Helal olsun sana doktor allah tırnagına zeval vermesin inslh 17 0 Yanıtla
  • YAŞA HOCAM: BRAVO DOKTOR A. HALA. PARAYA TAPAN HEKİMLERİN DIŞINDA ...ADAM GİBİ ADAM DOKTOR LARDA VARMIŞ. HELAL OLSUN HOCAM SİZE 15 1 Yanıtla
  • Yorumcu: Sivas'ın Kangal ilçesinde balıklı kaplıca var. Deri hastalıklarına çok iyi geliyor. Sağlıklı insanlar için ayrı rahatsızlığı olanlar için ayrı havuzlar var. Suya girdiğinizde sudaki balıklar etrafınızı sarıp deriniz üzerinde yara hastalık ne varsa ufak dokunuşlar ile canınızı acıtmadan yemeye başlıyor. Yüzlerce balık. Egzama, sedef ve nice deri hastalıkları. Böyle muhteşem bir tedavi ve şifadan herkes istifade etmeli. Düşünenler araştırabilir. Özellikle deri hastalığı olanlar mutlaka ama mutlaka denesinler. Paylaşmak istedim sadece!! 12 3 Yanıtla Doktor varken: Amazona git pirhanalar var.kökten çözüm.bende paylaşayım dedim. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
    21:53 Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü ve İ.G. ise yaralandı. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.


Advertisement