İnce'den Erken Seçim Kararına Destek - Son Dakika
Güncel

İnce'den Erken Seçim Kararına Destek

İnce\'den Erken Seçim Kararına Destek

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, oda olarak erken seçim kararını doğru bulduklarını kaydederek, her zaman devletin ve milletin yanında yer aldıklarını söyledi.

19.04.2018 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, oda olarak erken seçim kararını doğru bulduklarını kaydederek, her zaman devletin ve milletin yanında yer aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan erken seçim kararına bir destek de Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanlığından geldi. Konuyla ilgili konuşan Başkan İnce, kararı doğru bulduklarını belirterek, "Çünkü Türkiye şuan içten ve dıştan savaş halindedir. Kurtuluş Savaşındayız, Suriye'de Afirin'de devletimizin vermiş olduğu mücadele takdire şayandır.. Bizler minibüsçü ve servisçiler olarak devletimizin ve hükümetimizin her zaman yanındayız. Polisimizin, askerimizin her zaman yanındayız. Gerçekten şu anda alınan erken seçim kararının ülkemizdeki hem ekonomik durumu daha iyi konuma getireceği, hem de esnaflarımız açısından daha güzel olacağı düşüncesindeyiz. Çünkü taşlar yerine oturacaktır. Ben Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ülkemize ve memleketimize hayırlar getirmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bizler şoför esnafları olarak seçime hazırız ve devletimizin yanındayız" şeklinde konuştu.

Başkan İnce konuşmasında servisçilerin ve minibüsçülerin sorunlarına da değinerek, "Özellikle Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çıkarmış olduğu, 5378 sayılı engeli erişimine uygun toplu taşıma araçları uygun hale getirmesi kanunu, 7. 7. 2018 tarihinde son bulmaktadır. 7.7.2018 Türkiye'deki tüm toplu taşıma araçları engeli erişimine uygun hale getirme zorunluluğu vardır. Bu kanunun çıkarıldığı zaman özellikle araç üreten fabrikalara, engeli erişimine uygun araç üretilmesi konusunda bir yaptırım olmadığından dolayı şuan 'Türkiye'de sadece engeli erişimine uygun, tek bir marka bulmaktadır. O marka engeliler için araç ürettiğinden dolayı tekel oluşturmaktadır. Özellikle fiyat konusunda yüzde 300 veya yüzde 200 noktasında fiyat artışı olmuştur. Bir aracın değeri ortalama 50 60 bin iken şuan esnaflarımızın bizlere bildirdiğine göre 140 bin lira civarındadır. Şuanda Türkiye'deki engeliler erişimine uygun araçlarımız yüzde 20 ve yüzde 30 civarında değişim olduğu bilgileri elimizdedir. Özellikle Malatya içinde konuşacak olursak şuan engeli erişimine uygun yüzde 10 civarında araçlarımız değişmiştir. Bu konuda özellikle Cumhurbaşkanımızın yardımını ve desteğini bekliyoruz. Bu konuyla ilgili Aile Sosyal Politikanlar Bakanımıza girişimlerde bulunduk. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'a bu konuyu bizzat ben illetim. Bu konun çok önem arz ettiğini özellikle o tek markaya tekel oluşturduğundan dolayı çok yüksek fiyat artışı oluştuğunu, ve şu an 15 bin 20 bin gibi bir meblağın her esnafa diretildiğini ilettik. Biz Türkiye 'deki engeli erişimi ile ilgili çıkartılan 5378 kanunun en azından 2 yıl veya 4 yıl daha ertelenmesini istiyoruz. Gerekli altyapı oluşturulduktan sonra bu kanun çıkarılmalı. Çünkü araç değişimimiz mümkün değildir. Esnafımızın maddi durumu şuan buna el vermiyor. Özellikle Türkiyemizin bu zor günlerinde esnafımıza bu engelli erişimi kanunuyla ilgili diretilmesini doğru bir şey olarak bulmuyorum. Engelli kardeşlerimizin başımızın üzerinde yeri var, biz onları taşımayalım demiyoruz. Ancak bize biraz müsaade edilsin. Cumhurbaşkanımız sorunumuza kulak vereceğine, bu sorunun çözüleceğine de yürekten inanıyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnce'den Erken Seçim Kararına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti ve çocukların bayramını kutladı.

  • Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu
    13:21 Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde jandarma komutanlığınca yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 adet G-3 piyade tüfeği, 9 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 1.040 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca, ruhsatsız av tüfekleri ve 1 adet gaz el bombası bulundu. Gözaltına alınan şahısların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • İzmit'teki Market Yangınının Hasarı Dron ile Görüntülendi
    13:19 İzmit'teki Market Yangınının Hasarı Dron ile Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında meydana gelen hasar, dron ile görüntülendi. Yangın sonucunda marketteki ürünler tamamen yanarken, çatı çöktü.

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi
    13:18 Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğrenciler, antik kentteki yapılar hakkında bilgi alarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.


Advertisement