İnce: İstifa Haberlerine Ateş Püskürdü - Son Dakika
Güncel

İnce: İstifa Haberlerine Ateş Püskürdü

CHP'li Muharrem İnce, bazı vekillerin istifa edip İşçi Partisi'ne katılacağı iddialarına ateş püskürdü.

28.01.2013 17:06  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ince: CHP'DE MİSAFİR DEĞİL EV SAHİBİYİM

AKSA TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinde bazı vekillerin istifa edip İşçi Partisi grubu kuracağı iddiaları için, "Ben partiden istifa edeceğim filan, bunların hepsi palavradır. Ben CHP'de misafir değilim, ev sahibiyim. Kendini misafir hisseden varsa gitsin onlar istifa etsin" dedi.Partililerle birlikte kent merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Muharrem İnce, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. CHP'de ulusalcı vekillerin istifa edip İşçi Partisi grubu oluşturacakları iddialarına yanıt veren İnce, "O haberi yapan gazeteciye şunu soruyorum: Sen kimsin de bunu yapıyorsun? Neye dayanarak bunu yapıyorsun? Bunların içerisinde ben de varım. Yalovalılar şahittir. Bu parti baraja takıldığı gün, 18 Nisan 1999'da, partinin il başkanıydım. 5 gün sonra 23 Nisan'dı. 23 Nisan'da CHP'nin çelengini koymaya tek başıma nasıl gittim, herkes bilir. Ben CHP'de misafir değilim. Ben CHP'nin ev sahibiyim" diye konuştu.

İnce, parti içinde bazı konularda rahatsızlığının bulunduğunu ancak bunu medya ile konuşmayacağını, görüşlerini MYK'da dile getireceğini ifade etti. İnce, "Ben partiden istifa edeceğim filan, bunların hepsi palavradır. Ben CHP'liyim. Ben CHP'de misafir değilim, CHP'nin ev sahibiyim. Kendini misafir hisseden varsa gitsin onlar istifa etsin" dedi.

'AKP'NİN UYDURDUĞU SENARYOLARDAN'

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonu da değerlendiren İnce, "AKP, CHP'li belediyeleri önce sandıkta almak istiyor. Sandıkta alamazsa savcıyla almak istiyor. Soruşturmayla, müfettişle almak istiyor. Onla da alamazsa kanun çıkartıyor. Mahalleleri o ilçelerden alıp öbür ilçeye bağlıyor. Bu itibarsızlaştırma, seçim öncesinde klasik numaralar bunlar. AKP'nin bütün belediyeleri yolsuzluk içerisinde. AKP'nin bütün belediyelerine müfettişler gitmiyor. Ama ne yazık ki CHP'li belediyelerde bu oluyor. Bu klasik, faşist bir numara. Bu AKP'nin artık belediyeleri ne pahasına olursa olsun almak için uydurduğu senaryolardan birisi" diye konuştu.

YERLERİ SÜPÜRDÜ

Esnaf ziyareti sırasında Muharrem İnce'ye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul Caddesi üzerinde partililerle çay içen İnce, bir ara, çöpleri toplayan temizlik görevlisinden süpürgeyi aldı. Yerleri süpüren İnce, "AKP'yi de böyle süpüreceğiz" diye espri yaptı. Muharrem İnce, ziraat malzemeleri satan bir işyerinde de partililere un çuvalının nasıl kaldırılacağını gösterdi.

İNCE, AKSA TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kent merkezindeki esnaf ziyaretinin ardından partililerle birlikte dün yangın çıkan AKSA Akrilik Kimya Sanayi AŞ'yi gelerek incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Vekil İnce, yangının milli ekonomiye zarar verdiğini, ancak herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmamasının, sevindirici olduğunu söyledi. İnce, "Fabrikanın yetkililerinden bilgi aldık. İki sevindirici konu var. Bunlardan birincisi herhangi bir can kaybının ve yaralının olmamış olmasıdır. Bu sevindirici bir tarafı. Diğer sevindirici tarafı da üretimle ilgili bir aksama söz konusu değil, depoda çıkan bir yangın. Herhangi bir depoda da olabilirdi bu. Ancak zararları oldukça büyük sanırım. Yangının çıkış sebebini araştırıyorlar. Kendilerine geçmiş olsun diyorum. Bu aynı zamanda milli ekonomi için de bir zarar tabii ki. Ne yazık ki böyle şeyler olabiliyor. Arkadaşlar araştırıyorlar yangının çıkış sebebini. Partili arkadaşlarımızla birlikte geçmiş olsun dedik.ö Görüntü Dökümü

--------------

-İnce'nin esnaf ziyaretleri

-Cadde süpürmesi ve espri yapması

-Vatandaşlarla konuşmaları

-İnce'nin AKSA ziyareti ve bilgi alması

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)

===============================================================

2)HABUR SINIR KAPISI'NDA ŞOFÖRLERDEN YOL KAPATMA EYLEMİ

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ın Irak'a açılan Habur Gümrük Kapısı'nda görevli memurların, herhangi bir ölçüm yapmadan keyfi olarak ceza kestiğini iddia eden kamyon sürücüleri, Türk bayrağı açarak, Habur'a gidiş yolunu 3 saat trafiğe kapattı.

Habur Gümrük Kapısı'ndan Irak'a yük taşıyan ve karşılığında mazot getiren kamyon sürücüleri, dönüş yolunda kapıda görevli memurlarının, araçların depolarında ölçüm yapmadan, 100 ila bin lira arasında para cezası kesildiğini iddia ederek, sorunun çözümü için bugün Habur-Silopi arasında yol kapama eylemi yaptı. Türk bayrakları taşıyan ve Şırnak Özel İdare Sekreterliği'ne ait TIR parkında eylem yapan sürücülerden Mustafa Bayar, "Her gelen araca kendi kafalarına göre ceza kesiyorlar. Depoları hiç ölçmeden, ceza kesiyorlar. İtiraz eden olsa da bu cezayı arttırıyorlar. Yetkili kurumların buna bir 'dur' demesi lazım. Çünkü bu şekilde hiç kazanmıyoruz. Irak'a zararına gidip geliyoruz" dedi. Bir başka sürücü Osman Yüksel ise, her kamyonun 350 litre mazot getirdiğini belirterek, "Ancak 150 litreye bile ceza yazıyorlar. Çoğu zaman nakit para bulamıyoruz ve zor durumda kalıyoruz. İstediğimiz standart bir fiyat belirlesinler. Bize bu kadar mal getir desinler, biz de ona göre getiririz. Ceza da yemeyiz. Bize herhangi bir şey sormadan ceza yazıyorlar. Bunu yazarken de bize bize hakaret ediyorlar. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu. Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından soförler karayolunu tarfiğe açarken, sürücüler TIR Parkı'nde bekleyişlerini sürdürüyor.

Gümrük memurları, Kuzey Irak'tan yurda geçiş yapan kamyon ve TIR'lardaki standat depolarının dışında getirdikleri akaryakıtı vergilendiriyor. Buna göre kamyonlar için 350 litre, TIR için ise 550 litreden fazla olduğu tespit edilen her litme mazot için 2.7 TL.'den hesaplanarak vergi cezası alınıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Şoförlerin askerler ile tartışması

Şoförlerin astığı Türk Bayrağı

Şoförler ile röportajlar

Gümrükte ceza alan araçları

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA)-

=================================================

3)ERCİŞ'TE KENSEL DÖNÜŞÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI YAPARAK PROTESTO ETTİLER

Van'ın Erciş İlçesi'nde 23 Ekim 2011 günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan kalıcı konutların tesliminden sonra yapılan kentsel dönüşüm porojesi, esnafın tepkisine neden oluyor. Erciş'te kentsel dönüşüm mağdurlarından oluşan yaklaşık 2 bin kişi, basın açıklaması yaparak yetkili olan herkesten bu konuda gerekli girişimlerde bulunmalarını istedi.

Depremin ardından TOKİ tarafından planlanan kentsel dönüşüm projesinde evleri ve iş yerleri proje içinde kalan vatandaşlar haksızlık olduğunu ileri sürerek basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 2 bin kişi, "Zülüm ile abad olanın, sonu berbart olur", "TOKİ 10 dükkana, 1 dükkan verme", "Başbakanımız sesimizi duy", "Ercişliyi göçe zorlama" pankartları taşıyıp, ilçenin büyük cami meydanında toplandı. Depremde büyük hasar gören Erçiş ilçesi'nde kentsel dönüşüm yapılacak alanların ilçenin en değerli yerleri olduğunu belirten ilçe esnafı, deprem mağduru değil kentsel dönüşüm mağduru olduklarını söyledi.

Toplanan kalabalık adına yapılan basın açıklaması metnini esnaflardan Esat Savcı okudu. Savcı, kentsel dönüşümün kendisine değil içindeki adaletsizliklere karşı oldukların söyledi. Savcı, "Bizlerden mülklerimizi kendilerine hibe etmelerimizi isteyen bir zihniyetle karşı karıyayız. Hiç bir Erciş'li şahıs memleketinin gelişmesini, güzelleşmesi karşısında olamaz ve olmayacaktır. Erciş'e güzel bir görünüm ve gelecek sağlanacaksa ilçemizin tümünde herkesin hakkını ve hukukunu gözetip uygulanmalıdır. Kentsel dönüşümü uygulayan Erdoğan Bayraktar aynen şunu ifade ediyor, 'Belediyeler öncelikle kentsel dönüşüme tabi tutulan alanlarda öncelikle hakla birebir görüşüp mülkiyetlerde kimin ne kadar ve nasıl yararlanacağını netleştirip mutabakat sağlandıktan sonra projelendirme aşamasına başlayacak'. diyor. Oysa, Erciş'teki hiç bir mülkiyet sahibine danışılmadan aylar önce bilbordlarda asılan kentsel dönüşüm projesi fotoğrafları ile karşılaşan halkımız ocak ayı içinde proje kapsamında kendisine sunulan komik tekliflerle karşı karşıya kalmıştır. Şimdi soruyoruz belediyenin yaptıkları ile Bakanın söyledikleri bir birine uyuyormu?" dedi.

Vatandaşlar ise Belediye başkanı Zülfikar Arapoğlu'nun, Milletvekili Fatih Çiftçinin bu zor günlerde kendilerine yardımcı olamadıklarını dile getirerek tepkilerini dile getirdi. Kalabalık daha sonra da sesizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Toplanan kalabalık

-Taşınan pankartlar

-Yapılan basın açıklaması

-Kalabalıktan detaylar

Haber-Kamera: Kenan AŞÇIOĞLU/ ERCİŞ(Van), (DHA)

===============================================

4)KAYIP İKİ AVCIYA HALA ULAŞILAMADI

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'ndeki Hanoğlu göletinde önceki gün kayığın alabora olması sonucu kaybolan Murat Şentaş ve Osman Ulutürk'e hala ulaşılamadı. Ekiplerin arama çalışmaları sürüyor.

Önceki gün, ördek avlamak için Hanoğlu göletine giden 6 arkadaş, küçük bir kayıkla gölete açılmış, ancak su alan kayık alabora olmuştu. Hüseyin Aslantaş, Volkan Yörük ve Engin Yiğit yüzerek kıyıya çıkarken, Murat Şentaş, Süleyman Yiğit ve Osman Ulutürk ise karanlıkta gözden kayboldu. Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçlarının dünkü aramalarında Süleyman Yiğit'in ceseti sazlıkların arasında bulundu. Bugün devam aramalarda kayıp olan Murat Şentaş ile Osman Ulutürk'e ulaşılamadı. Kayıp iki kişinin yakınları da, olay yerinde ekiplerin çalışmalarını göz yaşları içinde izliyor. Ancak aileler, ekiplerin yetersiz kaldığnı iddia ederek yetkililere tepki gösterdiler. AFAD ve dalgıç polislerin göletteki arama çalışmaları sürüyor. Görüntü Dökümü

-------------------

-Aramalardan görüntü

-Yakınların gölet başında beklemeleri

-Yakınlarının arama ekipleriyle tartışma

-Jandarmadan görüntü

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/MURATLI(Tekirdağ),DHA)

===============================================

5)"SEN ATLARSAN BEN DE ATLARIM" DİYEREK İKNA ETTİ

Adana'da ödeyemediği elektrik ve su borçları yüzünden bunalıma giren 67 yaşında Durmuş Şeblek, köprüden atlamak istedi. Şeblek'i eyleminden vazgeçirmek için köprünün üstüne çıkan polis, "Sen atlarsan ben de atlarım" diye ikna etmeye çalıştı. Olay, öğle saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'nin Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 65 yaş üzerindeki vatandaşlar için verdiği 350 lira yaşlılık maaşıyla geçimini sağlayan Durmuş Şeblek, Seyhan Nehri üzerinden geçen demiryolu köprüsüne çıktı. Köprünün en üstüne çıkıp etrafı izleyen Şeblek'i fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Durmuş Şeblek'i eyleminden vazgeçirmek isteyen bir polis memuru da köprünün üzerine çıkarak konuşmaya başladı. Şeblek'i ikna etmek isteyen polis memuru, "Atlama bak, sen atlarsan ben de atlarım" diyerek eyleminden vazgeçirmeye çalıştı. Aldığı yaşlılık maaşının yetersiz geldiğini, borcu yüzünden elektrik ve suyunun kesildiğini belirten Şeblek, polisin ısrarları üzerine, "430 lira elektrik, 120 lira su borcum var. Borcum yüzünden kış ortasında elektriğim, suyum kesildi. Devletin verdiği para yetmiyor" diyerek çaresiz kaldığını söyledi.Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin merdivenli aracına çıkan görevliler, köprü demirlerinde ayakta durmakta zorlanın Şeblek'i aşağıya indirdi. Şeblek, Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------

-Tren köprüsündeki yaşlı adam

-Yaşlı adamın soğuktan titremesi

-Köprü üzerindeki polis

-Vatandaşların olayı izlemesi

-Olay yerindeki itfaiye ve 112 ekipleri

-İtfaiye vincinin yaşlı adamı alması

-Polislerin yaşlı adamı vinçten indirmesi

-Yaşlı adamın polis aracına bindirilmesi

Haber: Yiğit İNANÇ-Kamera: Ahmet ÖZMEN/ADANA,(DHA)

===============================================

6)AKÜ VE MAZOT ÇALAN ÜÇ HIRSIZ YAKAYI ELE VERDİ

Kayseri'de kamyonlardan yakıt ve akü hırsızlığı yapan 3 kişi yakalandı. Merkez ilçelerin çeşitli mahallelerinde gece saatlerinde artan akü ve motorin hırsızlığına karşı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri başlattığı çalışmada, 31 yaşındaki M.K., 28 yaşındaki M.A. ve 26 yaşındaki F.D suçüstü yakalandı. Şüphelilerin yapılan sorgusunda 4 ayrı olayda yaklaşık 400 litre motorin ve 3 akü çaldıkları belirlendi. İfadeleri alınan 3 şüpheli adliyede nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Hırsızlık yaptığı iddia edilen 3 şüphelinin sağlık kontrolüne getirilişi

-Detaylar

Haber - Kamera: Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ,DHA)

===============================================

7)14 YAŞINDA İLİŞKİYE ZORLANAN KIZ KORUMA ALTINA ALINDI

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde polise başvuran 14 yaşındaki H.G., babasının isteğiyle 3 aydır birlikte yaşadığı 15 yaşındaki akrabasının kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini söyleyerek şikayetçi oldu. H.G. koruma altına alınırken, zorla cinsel ilişkiye girmekle suçlanan 15 yaşındaki akrabası gözaltına alındı. Polis, şikayetin ardından ortadan kaybolan kız ve erkek çocukların ailelerinin bulunması için çalışma başlattı.

Dün akşam saatlerinde Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen H.G., 3 aydır cinsel ilişkiye zorlandığını iddia etti. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog nezaretinde ifadesine başvurulan H.G., yaşadıklarının babasının rızasıyla gerçekleştiğini ileri sürerek şunları anlattı:

"Annem ile babam uzun süredir ayrı yaşıyor. 3 ay önce babam Ç.G., akrabamız olan 15 yaşındaki D.G.'nin ailesiyle yaşamamı istedi. Karşı çıkmama rağmen beni zorla D.G.'nin evine götürdü ve burada yaşamaya başladık. Bu sırada aynı odada kaldığımız D.G. benimle zorla ilişkiye girdi. Karşı çıkmama ve ailesine söylememe rağmen kimse sesini çıkarmadı. Evden çıkmama da izin verilmedi. 3 ay boyunca D.G. defalarca benimle zorla ilişkiye girdi. Fırsatını bulunca evden kaçtım, ne olur beni kurtarın." AİLELER ORTADAN KAYBOLDU

İfadesi alınan ve yapılan sağlık kontrolünde zorla ilişkiye girdiği saptanan H.G., savcılık kararı ile koruma altına alınarak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yurduna yerleştirildi. Polis, H.G. ile zorla ilişkiye girdiği iddia edilen 15 yaşındaki D.G.'yi ilçe merkezinde gözaltına aldı. Polis, evlerinde bulamadığı H.G.'nin babası Ç.G. ile D.G.'nin yakınlarının yakalanması için de çalışma başlattı.

ŞANLIURFA/DHA

===============================================

8)BUZLU YOLDA KAMYONET TAKLA ATTI: 4 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde yoldaki buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği çift kabinli kamyonet takla attı. Kazada yaralanan 4 kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Çorlu-İstanbul yolu Hava Limanı kavşağında meydana geldi. Çorlu istikametine giden Kemal Genç yönetimindeki 59 FZ 902 plakalı kamyonet, buzlu yolda kontrolden çıkınca takla atarak yol kenarındaki tarlaya uçtu. Kazada sürücü 32 yaşındaki Kemal Genç, 35 yaşındaki zHüseyin Engin ile 6 yaşındaki Sema Ergin, 5 yaşındaki Ahmet Genç yaralandı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri tarafından kamyonetten çıkartılan 4 kişi, ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Görüntü Dökümü

--------------------

-Ambulans

-Kaza yapan araç

-Araç içinden çıkartılan yaralı

-Ambulans konması

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),DHA)

=====================================================

9)YARALI ŞAHİNE İMAM SAHİP ÇIKTI

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, imam Selim Acar (40), yolda bulduğu yaralı şahine sahip çıktı. Acar, tedavisinin ardından zavallı hayvanı doğal ortamına bırakacağını söyledi.

Sarıpıhar Mahallesi'ndeki İlhamiye Camisi'nin imamı Selim Acar, geçen 14 Ocak'ta görevine giderken yolda yaralı bir şahin buldu. Bir yere çarparak yaralandığı sanılan kanadı kırık şahine sahip çıkan Acar, evine götürdü. Acar, bitkin haldeki hayvanın kırılan kanadına çeşitli malzemelerden protez yapıp, besledi. Yaralı hayvan için evinin bahçesindeki tavuk kümesinin bir bölümü de ayıran Acar, en iri yırtıcı kuşlardan biri olan kızıl şahini tamamen iyileşmesinin ardından dogal ortamına bırakacağını söyledi.

Doğadaki canlılara yarımcı olmanın herkesi asli görevi olduğunu belirten imam Acar, 'Sahip çıkmasaydım kanadı kırık olan şahin beslenemeyeceği için muhtemelen ölecekti. Sağlığına kavuşuncaya kadar gerekli tedavisini yapıp, beslemeye devam edeceğimö dedi. Acar, tüm kuş türlerini sevdiğini de belirtti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yaralı şahinin görüntüsü

-Yaralı şahini besleyip, tedavi eden imam Selim Acar ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Emre SAÇLI/ SALİHLİ, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnce: İstifa Haberlerine Ateş Püskürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement