İnce: Pkk, Işid, Fetö Gibi Terör Örgütleriyle Amansız Mücadele Edeceğiz (2) - Son Dakika
Politika

İnce: Pkk, Işid, Fetö Gibi Terör Örgütleriyle Amansız Mücadele Edeceğiz (2)

İnce: Pkk, Işid, Fetö Gibi Terör Örgütleriyle Amansız Mücadele Edeceğiz (2)

'ANANI DA AL GİT' DİYENLERE 'KEKİNİ DE AL GİT' DİYORUZCHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Çorlu'dan sonra geldiği Mersin'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştirilerini sürdürerek, "Bir fizikçinin bir kimyayı bu kadar bozduğunu ilk kez görüyorum, 'Ananı da al git' diyenlere,...

20.06.2018 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'ANANI DA AL GİT' DİYENLERE 'KEKİNİ DE AL GİT' DİYORUZ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Çorlu'dan sonra geldiği Mersin'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştirilerini sürdürerek, "Bir fizikçinin bir kimyayı bu kadar bozduğunu ilk kez görüyorum, 'Ananı da al git' diyenlere, 'Kekini de al git' diyoruz" dedi.

Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde düzenlediği mitingde konuşan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, " Türkiye'nin eğitim sistemini rezil ettiler. 22'sinde sınav sonucunu açıklayacaklardı, açıklamıyorlar. 26'sına alıyorlar çünkü veliler ve öğrenciler ağlayacak, biliyorlar. Türkiye'nin dış politikasını rezil ettiler. Kavgalı olmadığımız kimse yok. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de yaşıyor, 40 milyar dolar para harcadık. Neden? Erdoğan'ın kaprisleri yüzünden, Esat'la kavgası yüzünden. 'Rus uçağını düşürdük, ben talimat verdim' dedi. Sonra vazgeçti, 'Davutoğlu yaptı' dedi. Sonra, 'Hava Kuvvetleri yaptı' dediler, sonra pilota kadar geldi iş. Türkiye'de el atıp da bozmadıkları hiçbir şey kalmadı. Yeni dönemde Türkiye'yi yeniden toparlamamız lazım. Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda Türkiye'ye barış, huzur, güven gelecek. Dolar düşecek, faiz düşecek" diye konuştu.

'BAZILARINA HADDİNİ BİLDİRECEĞİM'

Seçildiği takdirde haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağını ifade eden İnce, şunları söyledi:

"Benim cumhurbaşkanlığım Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına benzemeyecek. O camdan konuşacak, ben candan konuşacağım. Kimseyi ayırmayacağım. Milletin parasını savurmayacağım, saraylarda yaşamayacağım. Hakkını, haddini bilen, halkını bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Gerekirse de bazılarına haddini bildiren cumhurbaşkanı olacağım."

'SEN KİMSİN? İKİ DAKİKA DELİKANLI OL'

Erdoğan'ın, 'Niğde'ye gittin, neden Ömer Halisdemir'in mezarına uğramadın? Fatiha okumasını bilmiyor musun?' şeklindeki söylemini eleştiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan, senin yanından FETÖ'cüler hala gitmemiş, seni kandırıyorlar. Yanındaki FETÖ'cülere dikkat et, sana yalan söylüyorlar. 'Fatiha okumayı biliyor musun?' derken, yalan söylüyorsun iki dakika delikanlı ol. Senin derdin ayet değil, Kuran değil. Senin derdin ayet olsa, Kuran olsa, 'Bakara makara' diyen adamı tutup kulağından atardın partiden. Hadi oradan. Haddini bileceksin. Seçime yaklaşınca camiden çıkmaz olmuşum. Böyle bir iddiam yok, kimseye yalan söylemedim. 5 vakit namaz kıldığım yok ama Cuma namazlarına 15 yaşından beri gidiyorum. Senden izin mi alacağım? Sen kimsin?"

'SEN JİNEKOLOG MUSUN?'

Erdoğan'ın her konuda bilgi sahibi olduğunu dile getiren İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

"Herkes 3 çocuk yapsın' diyor. 'Sezaryen olmaz, normal doğum yapın' diyor. Kardeşim sen jinekolog musun? 30 sene önce yazdığım şiir kitabını almış, 'Burada müstehcen sözler var' diyor. Erdoğan, ben senin gibi değilim. Ben ne diyorsam o. Merak ediyorsan onları ben yazdım, itirazın mı var? O şiir kitabıyla okuduğum ilkokula fen bilgisi laboratuvarı yaptırdım. Bana hep, 'Fizikçi' diyorlardı ya, bir fizikçinin bir kimyayı bu kadar bozduğunu ilk kez gördüm. 'Ananı da al git olayı Mersin'de yaşandı değil mi? 'Ananı da al git' diyenlere, 'Kekini de al git' diyoruz. Sandığın başına hepiniz ananızı da alın gelin."

Mustafa ERCAN- Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İnce: Pkk, Işid, Fetö Gibi Terör Örgütleriyle Amansız Mücadele Edeceğiz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.

  • Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı
    17:13 Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Silifke Belediyesi'nde işten çıkarılan 30 işçinin durumunu protesto etmek için eylem yaptı. İşçilerin de katıldığı eylemde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek işçilerin haklarını gözetmelerini istedi ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.

  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Döneme Başladı
    17:03 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Döneme Başladı

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni dönemin ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Fırat Görgel, şehre yatırımlar yapacaklarını ve iletişimi güçlendireceklerini belirtti.

  • Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    17:01 Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatılırken, bir otomobile de el konuldu.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    16:56 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atanan görevlilerin isimleri ve fotoğrafları internet sitesinde yayınlandı.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak'ı ziyaret etti
    16:55 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak'ı ziyaret etti

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve başlamasının ardından Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak'ı ziyaret etti. Başkan Güler, Albayrak'a başarı dileklerini ileterek Perşembe'de değişim ve dönüşümün başladığını belirtti.

  • ABD'den İran'a yeni yaptırımlar
    16:54 ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

    Amerika Birleşik Devletleri'nde hem Beyaz Saray hem de Dışişleri'nden peş peşe açıklamalar geldi. İran'da İHA üretimi ve testi için çalışan 16 kişi ve 2 kuruma yaptırım kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamalarda, İran'a yönelik ekonomik baskının artacağına işaret edildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde makam odasını çeken gizli kamera düzeneği bulundu
    16:54 Afyonkarahisar Belediyesi'nde makam odasını çeken gizli kamera düzeneği bulundu

    31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın makam odasını çeken gizli kamera düzeneği bulundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Köksal, "Dinleme cihazları, görüntü cihazlarıyla ilgili raporlama yapılacak. Başkanlık katının bulunduğu üçüncü kattaki her yer tarattırıyoruz. Başka bir yerde de varsa bulunup çıkartılması için çalışma yapıyoruz" dedi.

  • Alanya Belediyesi'nden 'mali tablo' açıklaması
    16:53 Alanya Belediyesi'nden 'mali tablo' açıklaması

    Alanya Belediyesi, belediye binasına asılan mali tablo ile ilgili yapılan açıklamada, siyasi parti ilçe binasına asılan tablonun itibari bir kıymeti bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, asılan tablonun tahrif edilerek başka bir tablo hazırlandığı ve korsan mali tablo oluşturulduğu ifade edildi. Ayrıca, belediyenin önceki yıllardaki borçlarıyla ilgili bilgiler verilerek, mali tablo konusundaki söylemlerin eleştirel bir kıymeti olmadığı vurgulandı.

  • Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüştü
    16:51 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüştü

    Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Yalçın, BBP'nin başarısını tebrik ederken, Yerel seçim sonuçlarına ilişkin tedirginliklerini dile getirdi. Destici ise İstiklal Marşı okunmayan belediyelerle ilgili hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti
    16:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu ve beraberindeki DİSK heyetini makamında kabul etti. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de eşlik etti.


Advertisement