İnci Çelik'te İş ve İşçi Güvenliği Eğitimi - Son Dakika
Ekonomi

İnci Çelik'te İş ve İşçi Güvenliği Eğitimi

İnci Çelik\'te İş ve İşçi Güvenliği Eğitimi

HL İnci Çelik Fabrikası iş sağlığı ve güvenliği arttırmak amacıyla bir gün üretime ara vererek tüm çalışanlarını eğitimden geçirdi.

02.05.2013 20:18  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Organize Sanayi'de 1992 yılında kurulan Hayes Lemmerz İnci Çelik Fabrikası Fabrikasında yaklaşık 300 çalışanı, iş sağlığı ve güvenliği konusunda tam günlük interaktif eğitimi aldı. Bu yıl ikinci düzenlenen eğitimlerde profesyonel tiyatrocular tarafından iş güvenliği konulu tiyatro sergilendi, davranış odaklı güvenlik ödüllü oyunlar oynandı, planlı bakım faaliyetler paylaşıldı ve proses risk değerlendirmeleri konusunda bilgilendirildi.

Ardından Kızılay tarafından fabrika içerisinde kurulan kan alma ünitelerinde fabrika işçileri kan bağışında bulundu. Günün sonunda düzenlenen bilgi yarışmasında başarılı olan personel e LCD Televizyon, tablet bilgisayar ve cep telefonu gibi ürünler dağıtıldı. Eğitimlere ayrıca Hayes Lemmerz İnci Çelik Fabrikası Genel Müdürü Cemal Aydoğan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim ve Maxion Group İş Güvenliği Koordinatörü Michael Coffman'da katıldı.

150 BİN AVRO'LUK EĞİTİM

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan fabrika genel müdürü Cemal Aydoğan, "Bu sene ikinci iş güvenliği seminerini düzenliyoruz. Bu yoğun dönemde, otomotiv sanayinin bu yoğun üretim yaptığı bizim de onlara yoğun bir şekilde jant üretimi yaptığımız bu dönemde dahi fabrikamızı hafta içi bir gün durdurup bütün çalışanlarımızı bu olay için bir araya topluyoruz. Bu gün işi durdurup bu eğitimleri gerçekleştirmeyi zarar olarak görmüyoruz. Bu bir yatırım. Maliyet olarak değerlendirecek olursak yaklaşık 150 bin Avro'ya mal oldu. İş güvenliği konusunda 2011-2012 yılları arası yüzde 50 iyileşme sağladık. Bu yıl yüzde 30 iyileşme sağladık. Gelecek sene için hedefimiz bir yüzde 50 daha iyileşerek yüzde 2,3 olan kaza sıklık oranının yüzde 1'in altına indirmek." şeklinde kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İnci Çelik'te İş ve İşçi Güvenliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement