'İnci Kefalı Göçü' Fotoğraf ve Kısa Film Yarışma Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Yerel

'İnci Kefalı Göçü' Fotoğraf ve Kısa Film Yarışma Sonuçları Açıklandı

\'İnci Kefalı Göçü\' Fotoğraf ve Kısa Film Yarışma Sonuçları Açıklandı

Van'ın Erciş ilçesinde 31 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen '4.Uluslararası İnci Kefalı Göçü Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında düzenlenen 'İnci Kefalı Göçü' konulu fotoğraf ve kısa film yarışma sonuçları açıklandı.

04.06.2013 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde 31 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen '4. Uluslararası İnci Kefalı Göçü Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında düzenlenen 'İnci Kefalı Göçü' konulu fotoğraf ve kısa film yarışma sonuçları açıklandı.

Türkiye'nin ünlü fotoğraf sanatçılarından Prof. Dr. Murat Özbek, Dr. M. Uçman Sungur ile Ersin Alok'tan oluşan seçici kurul, değerlendirmeye tabi tutulan eserleri kategorilerine göre tek, tek incelendi. Yarışma sonunda fotoğraf dalında başvuru yapan 25 fotoğrafçının toplam 73 eseri ile kısa film dalında başvuru yapan 9 kişinin kısa filmini inceleyen kurul üyeleri daha sonra Erciş Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Kaymakam Barboros Baran'ın da bulunduğu ortamda sonuçları açıkladı.

Değerlendirme sonucunda fotoğraf dalında Osman Önder birinciliği, alırken, İhsan Yıldız ikinci, Semi Soycan ise üçüncülüğü kazandı. İki yıl önce hayatını kaybeden Vanlı Fotoğraf Sanatçısı M. Arif Yavuz adına düzenlenen Jüri Özel Ödülü'nü ise Abdusselam Elçi kazandı. Kısa film dalında ise 'Van Gölü İncisi' isimli filmiyle Abdusselam Elçi birinci, 'Kutsal Göç' isimli filmiyle Ahmet Sedat Çavuşoğlu ikinci, 'Geçmişe Göç' isimli filmiyle de Serdar Kayaman üçüncülüğü kazandı. Sonuçların açıklanmasının ardından fotoğraf ve kısa film yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Erciş Kaymakamı Barboros Baran verdi. Ödül töreninde birinciler bin 500 TL, ikinciler 1000 TL, üçüncüler ise 750 TL ile ödüllendirilirken, dereceye giren yarışmacılara ayrıca başarı belgesi verildi. Ödül töreninde ayrıca, ünlü fotoğraf sanatçılarından Murat Özbek, M. Uçman Sungur ile Ersin Alok ile geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Vanlı Fotoğraf Sanatçısı M. Arif Yavuz'un kız kardeşi Sema Yavuz'a da, Kaymakam tarafından plaket takdim edildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'İnci Kefalı Göçü' Fotoğraf ve Kısa Film Yarışma Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement