İneboluluların Oscar Heyecanı - Son Dakika
Güncel

İneboluluların Oscar Heyecanı

Çekimleri Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yapılan ve 88. Oscar Ödülleri'nde Fransa adına "En iyi yabancı film" dalında yarışacak "Mustang" filminde rol alan İnebolulular, ödüllerin açıklanmasını heyecanla bekliyor.

30.09.2015 11:39  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde çekilen, 88. Oscar Ödülleri'nde Fransa adına "En iyi yabancı film" dalında yarışacak Türk, Fransız ve Alman ortak yapımı "Mustang" filminde rol alan İnebolulular, ödüllerin açıklanmasını heyecanla bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının 300 bin lira destek sağladığı filmin çekimleri, geçen yıl İnebolu'da gerçekleştirildi. Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği, başrollerini Güneş Şensoy, Doğa Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu ve İlayda Akdoğan'ın paylaştığı filmde, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadele anlatılıyor. Çekimler için ilçedeki Mehmet Kara'ya ait evin kullanıldığı film, 2015 Cannes Film Festivali'nde "Europa Cinemas Label", 2015 Ukrayna Odessa Film Festivali'nde büyük ödül ve en iyi yönetmen ödüllerini kazandı. Film, 2015 Saraybosna Film Festivali'nde de en iyi film seçilmesinin yanı sıra beş oyuncu da en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.İneboluluların yardımcı oyuncu ve figüran olarak rol aldığı filmin Oscar'a aday gösterilmesi, ilçede heyecan uyandırdı.

"İlçemizin tanıtımı için muhteşem bir reklam oldu"

Filmin üçüncü yönetmen asistanı ve figüran oyuncuların sorumluluğunu üstlenen Koray Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustang filminde ilçeden 200 kişinin rol aldığını söyledi.Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen filmin şimdi de Oscar'a aday gösterildiğini dile getiren Genç, bundan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Filmi Fransa'da izlediğini, jeneriğinde "İnebolu halkına ve İnebolu'ya teşekkür edildiğine" dair bir yazı bulunduğunu anlatan Genç, şöyle konuştu: "Film 8 farklı ülkede gösterime girdi. Bu demek oluyor ki, 8 farklı ülkede milyonlarca insan bu filmi izleme olanağına sahip oldu. Aynı zamanda Paris'te 450 binden fazla seyirciye ulaştı. İnebolu, Paris'te bile binlerce kişi tarafından izlenmekte ve bilinmekte. Yine bazı internet sitelerinde Mustang filminin konusundan bahsedilirken İnebolu'nun ismi oldukça sık geçiyor. Şimdi de Oscar dolayısıyla dünyaca ünlü prodüktörler, yapımcılar, yönetmenler, oyuncular filmi izleme olanağına sahip olacak. Bu da Karadeniz'in eşsiz güzellikteki İnebolu ilçesini görmelerini sağlayacak. İlçemizin tanıtımı için muhteşem bir reklam olduğunu düşünüyorum." Filmde dram ve komedi unsurlarının bir arada bulunduğunu aktaran Genç, bunların yönetmen tarafından çok iyi harmanlandığını ifade etti.

İlçe halkı filmin başarılarından memnun

Filmde kızların halası rolünü üstlenen Aynur Kömeçoğlu, Mustang'ın çok güzel bir film olduğunu söyledi.Yönetmenin ve rol arkadaşlarının çok değerli insanlar olduğunu ifade eden Kömeçoğlu, filmin aldığı ödüllerden duyduğu mutluluğu ifade etti. Kızların dayısı rolündeki Süleyman Kömeçoğlu da ilk defa bir filmde rol aldığına değinerek, "Bizim için gayet güzel, hoş bir tablo oldu. Ödülden ödüle koştuğu için mutluyuz" dedi. Filmde kullanılan evin sahibi Mehmet Kara da film için İnebolu'nun ve evinin seçilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Karadeniz'i Hopa'dan beri gezip böyle bir yer arıyorlarmış. Bizim evimizi gördüler. Sonra konuşup anlaştık. Burada 70 gün çalıştılar" ifadesini kullandı.

İneboluluların Oscar Heyecanı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İneboluluların Oscar Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement